directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un recurs del PP per 66 vots nuls endarrerirà la constitució de l'Ajuntament de Barcelona

El procediment judicial iniciat pels populars obliga a retardar el Ple de presa de possessió fins l'1 de juliol

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El proper dissabte els ajuntaments celebraran el Ple de constitució. Però el de Barcelona no ho podrà fer. L'Ajuntament de la capital no es podrà constituir, els regidors no podran prendre possessió i l'alcalde no podrà ser triat. El grup del PPC ha elevat al TSJC un recurs per validar 66 vots que han estat declarats nuls a les meses, la Junta Electoral Provincial i la Junta Electoral Central. La llei electoral marca que, en casos com aquest, el consistori haurà d'ajornar la seva constitució fins a l'1 de juliol. Mentre, el jutge del TSJC haurà de valorar si el PPC té raó i, per tant, recull els 56 vots que li falten per obtenir el novè regidor, en detriment d'un del 15 de les files de CiU.
ajuntament de barcelona,
Comparteix
   


Etiquetes
Jordi Hereu seguirà sent alcalde en funcions de Barcelona vint dies més. O així al menys ho contempla la llei electoral per als casos com el que s'hi ha trobat l'Ajuntament de la capital catalana. Tot es remunta als vots que des del grup municipal del PPC van intentar rescatar d'entre els declarats nuls perquè fossin considerats vàlids. Inicialment, els populars necessitaven una mica més d'un centenar de paperetes per poder arrencar un regidor a CiU, deixant a la federació nacionalista amb 14 i obtenint ells el seu novè edil.

Per poder-ho aconseguir, van reclamar a la Junta Electoral Provincial la validació de 130 vots nuls, dels quals 66 no van ser acceptats. El PPC va passar aquesta mateixa petició a la Junta Electoral Central, on tampoc se'ls va donar la raó. Ara, però, els populars van més enllà i, abans que aquesta nit acabi el termini per poder-ho fer, han presentat un recurs contenciós electoral elevant aquestes 66 paperetes al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Amb aquest tràmit als jutjats, la llei electoral és molt clara i el que preveu és que l'Ajuntament afectat no es constitueixi als 20 dies de les eleccions, com ho fan els que segueixen el procediment sense entrebancs, sinó que ajorna aquest Ple de pressa de possessió de les actes de regidor i de tria d'alcalde fins els 40 dies posteriors als comicis municipals. En aquest cas, i d'acord amb aquesta norma, el Ple constituent de l'Ajuntament de Barcelona s'haurà de celebrar el proper 1 de juliol.

A l'any 1991, també va haver d'ajornar-se
En la història recent de l'Ajuntament de Barcelona hi ha un cas que també va fer retardar la constitució del consistori. L'any 1991, els membres de la candidatura Ecologistes Barcelona Verda van presentar un recurs davant el TSJC de caire semblant al del PPC d'ara. En aquella ocasió, però, no es reclamava validar vots delcarats nuls, sinó la repetició de les eleccions a la ciutat perquè una altre partit s'havia presentat amb un logotip semblant al de la formació que va elevat el cas als jutjats. Tot i que la seva petició no va ser acceptada finalment, el Ple constituent es va haver de retardar igualment.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Oriol fletxa Sant Pol
12 de juny de 2011, 22.53 h

Els catalans hem perdut la dignitat o l'enteniment?. Els que van a votar ho fan per CyU, la xarnegada pel pp i ara tenim el que tenim.
Pero on son el 1.500.000 de persones cridant independencia el passat 10j?
La responsabilitat d'aquesta pifia es nostra per permetre-ho.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jaume Cusó fletxa Barcelona
8 de juny de 2011, 11.27 h

Són ganes de fer perdre el temps, una altra mostra de la irresponsabilitat del Partit Popular. Si els votants del PP no saben que no es pot escriure a les paperetes és problema seu, escriure en una papereta l'anul·la. Ara per una rebequeria del PP a Barcelona s'han de perdre tres setmanes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maite Barceló fletxa Cerdanyola del Valles
7 de juny de 2011, 12.13 h

Aquet Fernandez Diez (o el que está derrare i no dius res) l'hi han dit wapoooo!! i s'ho ha cregut, i ara va de... soc el millor i que be que ho he fet. Ja ho deia el Forrest Gump "Tonto es el que fa tonterias"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.