directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Síndica de Barcelona demana a l'Ajuntament que apliqui la normativa d'instal·lació d'aparells d'aire condicionat

No s'actua d'ofici i són molts els ciutadans que es queixen d'aparells sorollosos o amb excessiva emissió d'aire calent

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La Síndica de Greuges de Barcelona, Pilar Malla, denuncia que la normativa d'instal·lació d'aparells d'aire condicionat municipal no es compleix i demana a l'Ajuntament de la ciutat que l'apliqui amb més inspeccions. Segons les queixes rebudes en aquesta institució, només s'obren expedients quan els veïns denuncien la instal·lació molesta d'aquesta aparells, però pràcticament mai s'actua d'ofici. La Síndica afirma que l'actual regulació i la falta aplicació no és eficaç per evitar instal·lacions incorrectes dels aparells d'aire condicionat, que causen molèsties als veïns, ja siguin per soroll, per una excessiva emissió d'aire calent o per l'impacte visual que provoquen.
aire condicionat
Comparteix
   


Etiquetes
La falta de control és causa de conflictes entre veïns, que es dirigeixen a la sindicatura després d'haver cursat la denúncia a l'Ajuntament i no haver rebut resposta. Després de dos anys i mig de funcionament de l'oficina de la Síndica de Greuges, Pilar Malla considera que el consistori no resol correctament aquest problema perquè l'arribada de l'estiu ha revifat les queixes.

Principalment, els ciutadans es queixen de retard en el seguiment de les denúncies per soroll d'aparells domèstics o industrials. Al parer de la institució, les queixes posen de manifest que l'actual regulació que afecta els aparells d'aire condicionat i la seva aplicació no és eficaç.

Les queixes que han arribat a la Síndica posen de manifest que els tràmits i el procediment administratiu s'allarguen massa. Pot arribar a passar un any entre que es presenta una denúncia i arriba l'ordre de retirada de l'aparell. Moltes vegades el veí afectat no rep informació de la tramitació que segueix la seva denúncia si no s'hi interessa personalment.

Normativa molt exigent

La Síndica considera que la normativa actual és molt exigent i prova d'això és l'elevat incompliment. L'Ordenança general del medi ambient urbà fixa les limitacions acústiques i d'emissió de calor que poden generar els aparells, però a més, l'Ordenança dels usos del paisatge obliga a instal·lar els aparells en els terrats per a tots els edificis de nova construcció o quan es fa una rehabilitació integral.

En edificis ja construïts prohibeix la instal·lació en les façanes, encara que els aparells no siguin visibles des del carrer. Només es permet la instal·lació en patis de llums o als patis de parcel·la i sempre que hi hagi el consentiment dels veïns que hi tenen sortida. Només és possible instal·lar els aparells en façanes si hi ha un projecte aprovat per l'Ajuntament.

La Síndica adverteix que l'incompliment de la normativa genera un descrèdit cap a l'Ajuntament i la decepció dels ciutadans molestos per la infracció. Per això, recomana al consistori que revisi l'actual normativa i faci les modificacions necessàries perquè sigui viable la seva aplicació, a més que destini més mitjans per fer-la complir.

També recomana més informació als ciutadans perquè coneguin les possibilitats d'instal·lació que marca la normativa i considera que la responsabilitat de la infracció no pot recaure només en els propietaris, sinó que s'ha de demanar als instal·ladors que la compleixin.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
27 de juny de 2007, 08.22 h

Como ha dicho el anterior comentario, el ajuntament solo sirve para cobrar, con el tiempo yo no votare, si no se que la derecha votara disiplinadamente, somos el paia lider en consumu de cocahina, si esto fuera de Mrxicom diriamos que en Mexico ,la policia, los politicos y las autoridades son corructas, peró en España es diferente ,aqui no domite nadie, desde en tiempos de los reyes catolicos, España en leyes para procteccion del ciudadano es un lider, pero las leyes han estado dentri de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JM fletxa Sant Boi
26 de juny de 2007, 17.03 h

Suposo que el fet de que els equips d'aire condicionat estiguin fixos en llocs concrets és el que permet a la "sindica" de l'ajuntament inflar pit, perquè altres problemes dotats de mobilitat com les motos que circulen "shitting milks" i sense el silenciador del tub d'escapament a les tantes de la matinada sembla ser que no els preocupa gaire, per no dir gens, per solucionar el problema dels sorolls dels aires condicionats es podria usar el sistema que una funcionaria amb ganes de fer broma em... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Barcelona
26 de juny de 2007, 13.48 h

En el meu cas per no incomplir la Normativa de Barcelona varem instal•lar l’aire a la coberta del edifici, però hem incomplert la Normativa de Propietat Horitzontal, ja que els veïns no ens van donar permís... tot això a degenerat a greus enfrontaments entre els veïns i actualment estem immersos dins una demanda judicial ...

I hem pregunto si l’ajuntament sol esta per posar multes de tràfic i recaptar impostos ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.