
Un vi de Capçanes és escollit com el millor rosat de la fira Vinexpo de Bordeaux
S'elabora a base de garnatxa, sirà i merlot
El vi Mas Donís rosat del Celler Capçanes (DO Montsant) va ser escollit la setmana passada com a millor vi rosat de la fira Vinexpo de Bordeaux, una de les més prestigioses del sector que enguany va acollir 2.400 expositors procedents de 43 països. Cada edició de la fira tria els millors vins blanc, negre i rosat.
El vi Mas Donat és l'únic vi rosat que s'elabora al Celler Capçanes. En la seva elaboració s'utilitza un 70% de raïm de la varietat garnatxa, un 15% de sirà i un 15% de merlot. El vi necessita una maceració de catorze hores pel mètode sagnat i una temperatura de fermentació d'entre els 13 i els 16 graus. La seva presentació és amb ampolla bordalesa i amb caixes de dotze unitats.El Celler de Capçanes explica que aquest guardó el van obtenir gràcies a Gerhard Eichelmann, un periodista alemany i editor de la publicació Mundo-Wine Guide, present al jurat de Vinexpo 2007.