directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El benefici de Caixa Sabadell cau el 82,9% el primer semestre

Pels sanejaments i la falta d'extraordinaris

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Caixa Sabadell ha guanyat 17 MEUR el primer semestre del 2009, xifra que suposa un retrocés del 82,9% en comparació als resultats obtinguts el mateix període de l'any anterior, segons ha informat l'entitat. L'entitat vallesana, immersa en un procés de fusió, atribueix la reducció dels beneficis a les dotacions que ha efectuat per l'actual conjuntura econòmica i a la falta d'atípics. Els resultats del primer semestre de l'any passat incloïen la venda del 50% de les companyies asseguradores, fet que va fer ascendir els beneficis fins als 98 MEUR. Amb tot, Caixa Sabadell considera que l'evolució de l'activitat recurrent ha estat 'molt satisfactòria', amb un increment del marge d'interessos del 22,5%.
caixa sabadell, fusió, entitat, sucursal
Comparteix
   

L'entitat vallesana destaca, en un comunicat de premsa, que, gràcies a l'increment del marge d'interessos i a la 'rigorosa política de control de la despesa', s'ha assolit un creixement del marge d'explotació del 68,1%, abans dels sanejaments. Consegüentment a la millora dels marges i la reducció dels costos operatius, la ràtio d'eficiència de Caixa Sabadell experimenta una 'important millora' i se situa en el 47,7%.

Pel que fa al volum de negoci, els recursos intermediats de clients se situen en 12.327 milions d'euros, un 1,6% més. Aquest xifra inclou el passiu en el balanç de la Caixa, els fons d'inversió gestionats, els productes de previsió i els plans de pensions, un cop deduïdes les operacions intra-Grup. Els crèdits a clients sumen 9.516 milions d'euros, un 4,6% menys que el mes de juny de l'any anterior.

Durant l'exercici, l'entitat ha dut a terme una 'prudent gestió de la liquiditat' que s'ha traduït en unes disponibilitats entorn els 1.400 milions d'euros. Els recursos propis sumen 1.001 milions d'euros i la ràtio de solvència se situa en l'11,02%.

La ràtio de morositat, per la seva banda, és del 4,43%, un punt superior a la de tancament del 2008, i els fons de previsió d'insolvències creats suposen una ràtio de cobertura que, afegint les garanties hipotecàries dels actius dubtosos, s'eleva a 115,9%.

Caixa Sabadell es troba immersa en un procés de fusió amb Caixa Terrassa i Caixa Manlleu. Després dels acords del consells, ara s'ha iniciat una fase per desenvolupar treballs relacionats amb la integració i la implementació del projecte que culminaran amb la definició d'un acord final, que està previst pel setembre. Caixa Sabadell destaca que es tracta d'una 'important decisió', presa amb la voluntat de constituir-se en 'una nova caixa d'estalvis de referència, més dimensionada, més eficient i amb major capacitat per competir en els nous mercats financers'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
5 de setembre de 2009, 16.17 h

Con lo que han chupado del comercio si pierden dinero que cierren.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.