directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern torna a estendre la mà a PSC i ERC per negociar l'aprovació dels pressupostos

Homs recorda al PSC que 'és un partit de govern i no està a l'oposició' · Els retreu que s'oposin a les retallades mentre el govern espanyol en reclami més

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts que l'executiu no dóna per tancades les negociacions per tirar endavant els pressupostos ni amb PSC ni amb ERC. Tot i això, ha admès que els hi costa entendre que els socialistes catalans mantinguin l'actitud que mantenen i que tenen poca esperança d'arribar a un acord amb ells. En aquest sentit, ha fet èmfasi en la contradicció dels socialistes que 'amb una mà governen i al seu abast tenen part dels problemes que hi ha a l'administració i que causen les retallades que estan causant' i després 'es presentin al Parlament com si això no anés amb ell'.
francesc homs, portaveu del govern, ciu, catalunya ràdio
Comparteix
   


Etiquetes
Homs no ha donat per tancada la negociació, tot i que tant PSC com ERC s'han mostrat més pròxims a presentar una esmena a la totalitat als primers comptes del Govern d'Artur Mas. El portaveu del Govern s'ha mostrat més crític amb els socialistes catalans i sobre la negociació amb ERC ha indicat que ja es veurà al llarg d'aquests pròxims dies.

El representant del Govern s'ha mostrat 'sorprès' davant l'actitud del PSC perquè com ha dit en diferents ocasions 'és un partit de govern i no està a l'oposició'. 'El PSC avui és un partit de govern i una força política amb responsabilitat de govern i amb unes obligacions i deures envers Catalunya i seria bo que els complís', ha afegit. De fet, ha dit que en la seva mà està que l'objectiu de dèficit i una part significativa dels pressupostos de la Generalitat 'siguin d'una altra forma'. Ha recalcat que els sorprèn que a data d'avui té al seu abast 'canviar moltes de les coses que es produeixen'.

Homs ha dit que li preocupava 'una certa agressivitat de determinats sectors espanyols contra els pressupostos catalans que busquen una retallada més forta de la que fem i voldríem que es dupliqués'. En aquest sentit, ha insistit, en un clar avís al govern espanyol, que l'executiu català no incrementarà l'ajust del 10%. 'És una posició ferma i taxativa per part del Govern', ha dit. Homs ha considerat que 'si es vol complir amb l'objectiu de dèficit la Generalitat ja hi posa de la seva part col·lectivament amb un ajust del 10%, però ara cal que el govern socialista compleixi'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
9 de juny de 2011, 15.14 h

#9 Benvolgu Jordi, amb persones com voste que expressen els seus arguments pero amb seny i sense faltar, segur que SI que en algunes cosses ens possariem d´acord (la necesitat de tindre un Estat Propi, per exemple). Li acepto les seves critiques encara que no les comparteixo, jo continuo pensan que l´ajuda de ERC al PSC-PSOE a fet que els darrers 8 anys continues el deficit de la balança fiscal amb el consequen expoli i per tan que el que va fer ERC va ser quelcom mes que ¨vessarla estrepit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
9 de juny de 2011, 09.41 h

#7 Benvolgut Raimundus, em penso que no ens posarem pas d'acord. Anem a pams i a veure si em sabré explicar: ERC mai no s'ha venut per un plat de llenties, en canvi si que ho va fer CiU amb els dos líders al capdavant, quan se'n van anar a madrit a vendre's un estatut, per més senyes l'estatut català. I aquella venda per un miserable plat de llenties, no ho van fer pel país, no, ho van fer per aconseguir el poder, la poltrona de la generalitat, i això fins i tot els nadons d'aquella èpoc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa bcn
8 de juny de 2011, 15.42 h

#7 Ai ! Raimundus Raimundus que equivocat estàs, CIU mai però mai ha demostrat fer alguna cosa per Catalunya que no sigui el seu propi guany personal amb l'ajuda això si dels nostres símbols més preuats que no té escrúpols d'utilitzar per acontentar al personal i que no s'adoni de res, sinó fixa't amb la campanya electoral del mas, va ser d'escàndol, jo li deia el massimbòlic, però mira li va sortir bé, els bens hi van anar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
8 de juny de 2011, 11.22 h

#5 Benvolgut Jordi, l´hi recordo que ERC va donar el govern de Catalunya als botiflers del PSC-PSOE i als de IC-V i que a Euskadi el PSOE va pujar al govern amb l´ajuda del PP, aixi doncs si tenim en compte la maxima ¨els amics dels meus amics son els meus amics¨ els de ERC tenen l´extigma daver ajudat als dos (i no digem IC.V-IU) partits CENTRALISTES a governar en dos paissos en contra de les opcions nacionalistes . CIU per ara no es un partit botifler i no s´ha venut ¨per un plat de ll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
8 de juny de 2011, 10.30 h

I oblidava de dir que, ara que la UE ha instat escanya, el vostre amo, a controlar l'endeutament de les comunitats autònomes de forma rigorosa, com ho fareu ???. Ho teniu fàcil, nosaltres els qui anem a peu, els que sóm les víctimes del desori de la dreta que us he carregat el món, podeu començar amb més retallades, ja hi venim acostumats, perquè amb la vostra partitocràcia i oligarquia us penseu que les nostres esquenes són molt amples per aguantar-ho tot. Potser no aneu errats del t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
8 de juny de 2011, 10.20 h

Vosaltres els convergents, només esteneu la mà quan l'altra que us l'ha de donar, és susceptible de proporcionar-vos guanys i avantatges a nivell de partit. Sou uns botiflers descarats, perquè el país us importa un rave. Només em queda el consol d'imaginar, que possiblement la història, si aquesta no és manipulada com la del diccionari de la llengua del país veí, us passarà comptes. Llàstima que jo no ho veuré.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 de juny de 2011, 21.33 h

Reaccionem! preparem una oportunitat històrica:

http://www.tribuna.cat/opinio/politica/reaccionem-preparem-una-oportunitat-historica-07-06-2011.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
7 de juny de 2011, 21.32 h

#2 No sé si està malalt, però és bastant trist (i divertit a la vegada) que acusi ERC de tenir un odi malaltís contra CIU i després observar com el 99,9% dels seus comentaris contenen sempre algun atac contra ERC. De fet, només cal observar com signa. Odi malatís, potser?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Vallès
7 de juny de 2011, 21.13 h

#1 Acostumo a llegir els teus comentaris de fa temps i realment penso que estas malalt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de juny de 2011, 19.23 h

Crec que no hi ha res a negociar, o presupostos o eleccions, i a veure quí guanya.

Sabent, aixó si, que l'alternativa a les retallades que propossa CiU son el doble de retallades que propossa el P$OE per veu de la ministra Salgado, el mateixc P$OE, que juntament amb les seues palanganes son els responsables del monumental dèficit que han deixat en herencia..


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.