El PSOE exigeix a l'Acadèmia de la Història que revisi el diccionari que presentava Franco com a 'no totalitari'
Presenta una iniciativa al Congrés on reclama al govern espanyol que actuï
El grup parlamentari del PSOE al Congrés ha presentat aquest dimarts una proposició no de Llei on reclama a l'executiu espanyol que 'exigeixi' a la Real Acadèmia de la Història que 'millori' i 'rectifiqui' el polèmic Diccionari Biogràfic Espanyol on apareixen entrades que apunten que Francisco Franco va destacar pel seu 'valor militar' i es defineix el seu règim com a 'autoritari, però no totalitari'. Els socialistes espanyols consideren que l'executiu espanyol no només ha de demanar aquesta revisió, sinó que també ha d'emplaçar l'Acadèmia de la Història a 'interrompre la difusió' de l'obra a l'Estat i a l'exterior fins que existeixi un pronunciament d'una comissió científica independent.
La polèmica va esclatar després que el 26 de març la Reial Acadèmia de la Història va presentar el Diccinari Bibliogràfic Espanyol que, segons el PSOE, conté 'imprecisions i incorreccions històriques a les biografies d'alguns personatges' com en la figura de Francisco Franco, on el Diccionari no fa cap referència al seu perfil repressor. Els socialistes asseguren que també hi ha una 'insuportable manca de rigorositat i neutralitat' en altres treballs.El Diccionari ha costat 6,4 milions d'euros que han sortit de les arques del Ministeri d'Educació i els membres de l'Acadèmia han trigat vuit anys en elaborar-lo. Segons el PSOE, quan van rebre aquests diners ho van fer 'amb el compromís de donar una visió equànime dels personatges històrics', però ha quedat clar que els membres de l'Acadèmia han 'incomplert' la promesa.
Per aquest motiu el PSOE reclama a al govern de Zapatero que prengui cartes en la qüestió i 'exigeixi' a l'Acadèmia que constitueixi una Comissió científica composada per historiadors de prestigi independents que 'millori, i en el seu cas rectifiqui' el Diccionari. També que 'exigeixi' la 'interrupció de la seva difusió a l'Estat i a l'exterior fins que existeixi u pronunciament d'aquesta comissió científica'.