directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El cas Palma Arena s'eixampla i la corrupció torna a planar damunt el PP

Criden a declarar un altre alt càrrec del Govern Matas · Llibertat amb càrrecs per a l'arquitecte · Els populars denuncien escoltes telefòniques il·legals

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La investigació de la suposada trama de corrupció del velòdrom de Palma Arena continua endavant i pren força. Aquest dijous a la tarda començaven les declaracions d'alguns dels imputats pel cas, una llista que inclou exalts càrrecs del govern balear de l'etapa de Jaume Matas i que s'ha ampliat amb la citació d'Antoni Palerm, l'exdirector general d'Esports del Consell. Després de prendre-li declaració s'ha deixat en llibertat amb càrrecs l'arquitecte del velòdrom acusat de malversació de fons. Dies després de l'arxivament de la causa contra el president valencià, Francisco Camps, l'ombra de la corrupció torna a planar sobre el Partit Popular que intenta sortir-se'n amb acusacions d'espionatge il·legal instigat pel govern espanyol a membres del seu partit.
palma arena, velòdrom, corrupció
Comparteix
   

El PP se sent espiat

La secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha acusat el govern espanyol i el PSOE de promoure 'escoltes telefòniques il·legals' a persones que 'no tenen res a veure amb els sumaris' i a destacats dirigents estatals. Aquestes acusacions han motivat que el PSOE instés en un comunicat a De Cospedal a 'acudir als tribunals, per denunciar les suposades escoltes il·legals que afirma conèixer, o marxar a casa seva per calumniar la policia, els jutges, la Fiscalia, el govern espanyol i el PSOE'.

Un dels arquitectes, acusat de malversació de diner públic

La Policia Nacional espanyola ha deixat en llibertat amb càrrecs un dels arquitectes del velòdrom imputat per un delicte de malversació de diner públic. Qui no ha declarat ha estat el màxim responsable polític de la construcció de la infraestructura, Rafel Duran, que compareixerà directament davant del jutge per haver-se negat a declarar.

L'exdirector general d'Esports del Consell, nou imputat


La policia estatal ha citat a declarar aquest vespre l'exdirector general d'Esports del Consell de Mallorca, Antoni Palerm, per estar presumptament relacionat amb la suposada trama de corrupció del velòdrom de Palma Arena. Palerm es trobava a Barcelona i ha agafat un vol cap a Palma per presentar-se davant la policia després de rebre la citació del jutjat.

Sis detinguts

La policia ha detingut sis persones que estan acusades de malversació de diner públic, frau a l'Administració, frau documental i prevaricació entre els quals es troben Rafel Duran, actual portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Palma i regidor d'Esports durant la construció del pavelló; José Luis, Pepote, Ballester, medalla d'or de vela als Jocs Olímpics d'Atlanta 96 i director general d'Esports del Govern la legislatura passada; l'exgerent del Palma Arena, Jorge Moisés; M.R.R., empresari del sector de la comunicació; A.I.S., arquitecte vinculat a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) que va fer l'obra; i el cap de la UTE, M.A.R.R.

El cas

Segons informa dBalears.cat la Fiscalia vol esbrinar on van anar a parar els 45 milions d'euros que la UTE que va construir el velòdrom reclama a l'actual Govern, els quals se sumarien al cost inicial de l'obra, que rondava els 46 milions d'euros. Tanmateix, després de pagar aquesta quantitat, la UTE que va construir el velòdrom va exigir a l'Executiu un import de 39 milions d'euros per una sèrie de feines complementàries realitzades i que no estaven incloses en el pressupost inicial. En total, s'ha calculat que el preu final del Palma Arena superaria els 110 milions d'euros, una quantitat que va molt més enllà del doble del seu pressupost. El cost final d'una obra pública no pot superar més d'un 20% el preu inicial i per això es va demanar una auditoria que va ser tramesa a la Fiscalia.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.