directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puig donarà explicacions aquest dimecres al Parlament de l'operatiu policial a l'#acampadabcn

Es van registrar més d'un centenar de ferits · Tots els partits polítics han criticat les càrregues dels mossos contra els 'indignats'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Felip Puig, compareixerà aquest dimecres al Parlament per donar explicacions sobre el polèmic operatiu policial del passat 27 de maig a la plaça de Catalunya de Barcelona, on hi havia una concentració dels 'indignats', que va acabar amb 121 ferits, 84 manifestants i 37 mossos d'esquadra. El mateix dia també es va actuar a la plaça de Ricard Vinyes de Lleida. La compareixença del conseller d'Interior començarà a les quatre de la tarda a la cambra catalana. El conseller va garantir la setmana passada que en la compareixença es donarien 'detalls concrets' sobre l'operatiu, que va provocar les crítiques generalitzades de l'oposició. Tots els partits polítics han criticat l'actuació policial a l'acampada dels 'indignats' que han recollit més d'un centenar de denúncies per agressions.
manifestants, policia, mossos, acampada, indignats, acampadabcn
Comparteix
   


Etiquetes
En l'últim Ple del Parlament, Puig va assegurar que s'estava fent una 'revisió crítica' de tot l'operatiu, ja sigui l'hora en què es va efectuar, la planificació, la coordinació entre cossos policials o el número d'efectius. Aleshores, Puig ja va garantir que donaria 'detalls concrets' que en els últims dies s'han anat analitzant internament.

Puig ha defensat en diverses ocasions que en cap moment es va plantejar un desallotjament, sinó que l'objectiu era fer una neteja de la plaça i 'prevenir els riscos' que hi podia haver davant la celebració que tindria lloc al dia següent per la celebració de la victòria del Barça a la Champions, retirant de la plaça objectes perillosos. A més, també ha defensat que no va ser la policia qui va fer el primer pas, sinó que entre els acampats hi havia 'indignats' disposats a fer ús de la violència.

Des de l'oposició s'ha carregat amb duresa contra Puig, a qui han instat a reconèixer 'errors'. ICV-EUiA ha fet una crida a les xarxes socials per recollir vídeos i fotografies de la intervenció dels Mossos per fer-los servir durant la compareixença del conseller. A més, un dels indignats ha presentat una querella contra el conseller per les càrregues dels Mossos.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.