directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 18:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'exsenador Carles Bonet vol aspirar a presidir ERC

Ha estat dels màxims seguidors de Carod-Rovira · Ferm defensor de l'entesa amb el PSC a Catalunya i el PSOE a Madrid

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Qui va ser senador per designació autonòmica des de 1999 fins el 2010 i portaveu de l'Entesa Catalana de Progrés (ECP) al Senat amb el PSC i ICV, Carles Bonet, s'ha mostrat disposat a ser el número 1 d'ERC en el proper Congrés. Ara, als seus 57 anys, es postula en un article a Nació Digital en el que reivindica els dos tripartits. A Bonet se l'ha considerat sempre d'entre els més fidels a Carod-Rovira o de l'aliança amb el PSC. Bonet va protagonitzar diversos episodis de desmarcatge del seu partit a la cambra alta espanyola en abstenir-se en la votació de l'Estatut tot i el 'no' final de la direcció d'ERC o pactar esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat del PSOE quan el grup del seu partit al Congrés hi havia votat en contra.

Comparteix
   


Etiquetes
Les persones que vulguin ser candidats a la presidència d'ERC hauran de reunir entre el 18 de juny i el 18 de juliol el 5% dels avals de la militància o bé el suport de dues seccions locals. De moment, Bonet és el primer que públicament anuncia la seva intenció de presentar-se. 'M'agradaria compartir amb tots els militants d'ERC la possibilitat de presentar-me com a president del partit perquè, tots junts, puguem restablir, des de la humilitat i la honestedat que requereix aquesta tasca, la confiança perduda dels catalans', subratlla.

Bonet aprofita l'article per defensar algunes decisions polèmiques d'ERC. Al seu parer, 'ni a l'any 1980 el partit ho va fer desastrosament al decidir que Jordi Pujol fos investit president de la Generalitat ni ara tampoc, amb les investidures dels presidents Maragall i Montilla'. I és que l'exsenador ha remarcat que 'no pot ser que a cada elecció desafortunada, a ERC es remoguin els ciments del partit, se'n produeixi una crisi d'identitat i es busqui un salvador'.

Segons ell, l'any 1980 es va fer el que tocava, i també amb els dos tripartits, perquè llavors ERC va fer possible la recuperació del catalanisme, encara que això 'beneficiés el catalanisme conservador' de CiU, i ara ha afavorit l'alternança política després de 23 anys de governs de Jordi Pujol. El problema, doncs, no és prendre aquestes dues transcendentals decisions, sinó que s'ha sabut gestionar-les. 'I ara, a més, no ens hem sabut comportar com a partir de govern ni complir les responsabilitats inherents als compromisos institucionals adquirits, desconnectant-los, per altra banda, dels problemes reals i actuals dels ciutadans', continua.

De fet, Bonet defensa que ERC sigui un partit 'de govern i de majories, que s'ha de sentir còmode al govern de les institucions'. 'Un partit realista, no quimèric. Seriós, estable, reflexiu, responsable', afegeix.

L'exsenador també reivindica una ERC que no es rendeixi ideològicament a cap altre partit, i remarca que el seu programa 'no pot consistir en una caòtica exhibició d'un immadur complex d'inferioritat tractant de ser més independentistes que aquests, més ecologistes que aquests altres o més antiinstitucionals que aquells d'allà'. Bonet creu que ERC té prou fons històric i ideològic per imposar-se un programa de 'recuperació social i electoral' sense renunciar a la seva identitat.

És quan ha actuat connectant amb la seva identitat històrica i adaptant-se també a l'actualitat que ERC, apunta, ha aconseguit els seus millores resultats, els anys 1980, 2003 i 2006. En canvi, quan ERC, 'enlluernada per uns bons resultats conjunturals, ha sucumbit a la temptació de voler-los utilitzar per transformar el partit en un precipitat i pretensiós moviment que lideri l'alliberament de la nació, és quan es perd tremp, vots i identitat'. 'És quan fem cops de volant i incoherències', diu.

Per tot això, aposta per perseverar ara en allò que un dia va unir tots els republicans. 'Els principis d'ERC, uns principis adaptats i adequats als temps actuals per recuperar l'espai que ens pertoca i ens legitima: un partit de centreesquerra, republicà, catalanista, amb vocació de majories i de govern', conclou.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Santi Vidal fletxa Barcelona
9 de juny de 2011, 13.55 h

Ja n'hi ha prou de pactes amb partits nacionalistes espanyols, ERC ha de treballar per la independència del país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi-80 fletxa València
8 de juny de 2011, 19.33 h

La cosa està clara: o ERC fa neteja de convergents, sociates i anti-polítics a les seues files, o el partit se'n va a la merda.

Per a ser la fotocòpia del PSC i CiU, la gent prefereix els originals.

I per a ser la fotocòpia dels moviments sociològics d'emprenyats tipus ReaCiUpament o Solidarnosc, amb estrelletes de moda com Carretero o Laporta (ho dic per la intenció de posar a Junqueras de president), la gent prefereix també els originals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi-80 fletxa València
8 de juny de 2011, 19.28 h

Això no és seriós. Mira si està ferida ERC que fins i tot un federalista espanyol com aquest es vol ficar a l'arena.

Si ERC vol ser el partit on tot s'hi val, aleshores tindrem espectacles tan lamentables com el de l'anunci d'aquest home per a presidir el partit. Seriositat, per favor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
capsigrany fletxa riumors
8 de juny de 2011, 16.53 h

#2 no en tens ni idea, aquest tiu es el mes carca d'ERC, es socialdemocrata com el partit de dretes que ha guanyat le eleccions a Portugal. A l'pèpoca de l'Horatlà no era militant , el va entra


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
8 de juny de 2011, 16.15 h

En Carles Bonet es mereix el mateix respecte que qualsevol altre candidat. Em desagraden profundament els atacs adreçats contra aquest bon home. És aquesta actitud de menyspreu cap als qui no pensen o no siguin com vosaltres la que anirà fent cada cop més petita ERC. Seguiu l'estela d'en Vendrell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
8 de juny de 2011, 16.15 h

En Carles Bonet es mereix el mateix respecte que qualsevol altre candidat. Em desagraden profundament els atacs adreçats contra aquest bon home. És aquesta actitud de menyspreu cap als qui no pensen o no siguin com vosaltres la que anirà fent cada cop més petita ERC. Seguiu l'estela d'en Vendrell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Xavier fletxa Banyoles
8 de juny de 2011, 13.27 h

Bonet + Amorós = la candidatura Carotista més antiqüada


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
albert fletxa Vic
8 de juny de 2011, 12.16 h

Noi de l'Estartit, NO TENS RES MÉS A FER A LA VIDA? Ets un pesat i repesat.

Busca't una vida!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Albert fletxa TGN
8 de juny de 2011, 12.11 h

Sóc d'ERC... i aquest home no te cap possibilitat.. així que a seguir treballant amb la candidatura que realment ha de liderar l'esquerra independentista d'aquest pais.


Visca Catalunya lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Felip P. fletxa Barcelona
8 de juny de 2011, 11.40 h

Aquest senyor està més sol que en Carod-Rovira. No cal donar-li més importància.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.