directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els càrrecs municipals d'ERC preparen un manifest que reclama autocrítica i veu a la direcció

Els principals representants locals ultimen un manifest que s'aprovarà el pròxim 17 de juny a Montblanc

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha reclamat a ERC que tingui en compte la veu del territori. Rodríguez recorda que 'els alcaldes som les persones que ens hem guanyat la confiança dels ciutadans i, per això, hem de jugar un paper important'. Rodríguez és un dels impulsors d'un manifest que demana a la direcció del partit més unitat, més poder territorial i menys personalismes. La iniciativa que ja va avançar directe!cat, ha estat engegada pels batlles de Montblanc, Solsona i la Bisbal d'Empordà (les tres úniques capitals de comarca on ERC va guanyar les eleccions municipals) i recull un conjunt de recomanacions dirigides a la direcció del partit i de cara al Consell Nacional del proper 18 de Juny. Els principals alcaldes d'ERC, els de Solsona, Montblanc i la Bisbal d'Empordà, ja van reclamar en declaracions a aquest digital que la renovació del partit es faci 'de forma ordenada'.
david rodríguez, erc, solsona, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha reclamat 'més tranquil·litat i seny' en el procés d'elecció de la nova direcció del partit. 'Ens convé un projecte de grup i no de persones que es vagin postulant als mitjans de comunicació i que creen la sensació que ERC és un desgavell', ha assegurat. Amb aquest reclam, Rodríguez, juntament amb l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i el seu homòleg de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais, han fet una crida als càrrecs electes republicans a adherir-se a un manifest que reclama més unitat, més poder territorial i menys personalismes.

En l'esborrany del document, es reivindica 'la necessitat d'una candidatura única, que representi la realitat plural de la formació i en la que tot el territori estigui ben representat'. Segons l'alcalde de Solsona, la candidatura 'no ha de ser un projecte personal i ha d'estar per damunt de qualsevol aspiració personal'.

'Caldrà fer autocrítica'
L'esborrany també plasma la necessitat d'assumir els errors d'ERC: 'caldrà fer autocrítica en la manera com es va acabar el primer govern d'esquerres a la Generalitat i com es va gestar el segon'. El document afegeix que 'si no som capaços de reconèixer els errors comesos aleshores, difícilment podrem recuperar la confiança perduda'. Tot i això, l'esborrany també posa de manifest que no té cap sentit 'blasmar' del tripartit, quan ha estat una etapa en la qual 'els ajuntaments han estat ben tractats'.

En aquest sentit, l'alcalde de Solsona considera que el territori 's'ha cuidat bé' mentre ERC tenia responsabilitat de govern. 'Hi ha hagut una forta empremta municipalista a nivell de govern, però a nivell de partit caldrà que es tinguin més en compte els alcaldes i els representants territorials', ha afegit.

Es preveu que el manifest s'aprovi en una trobada municipalista que se celebrarà el 17 de juny a Montblanc. L'endemà, es durà a terme el consell nacional d'ERC en què començarà oficialment la cursa per al Congrés.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
9 de juny de 2011, 11.50 h

A la vida cal una mica d'humor, Polònia, acudits, i també us aconsello que seguiu el que fa i diu ERC, n'hi ha per tronxar-se dee riure!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
8 de juny de 2011, 19.50 h

Per a dirigir el partit cal un nou equip de gent del territori, amb anys de militància, amb experiència política a dins del partit a nivell local, comarcal o regional, i amb experiència institucional al seu municipi, comarca o territori. Cal fer-ho bé per a potenciar l'eina política de l'esquerra nacional. O ho fem així, o s'ensorrarà tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Roser fletxa Sitges
8 de juny de 2011, 17.05 h

Bé... je, je ... En alguns casos els representants locals són un vertader TAP a l'activitat d'ERC. exemples: ANGLES PARÉS a Sitges, TOMÀS ÀLVARO a Vilanova i la Geltrú ... (o els seus acòlits que anaven de palmeros). Exemples com aquests espero que us els guardeu a l'armari sinó ... a PASTAR FANG!!!
Tots han perdut la seva represnetaicó dilapidant voi dos mil vots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.