directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 06:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El país es mobilitza contra la supressió de les línies educatives en valencià coincidint amb la constitució de les Corts

Escola Valenciana crida la ciutadania a sortir al carrer amb el manifest 'Sí al valencià'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Coincidint amb la constitució de les Corts Valencianes, Escola Valenciana culmina el seu calendari de mobilitzacions a favor de l'ensenyament en valencià i d'un model plurilingüe dissenyat amb criteris pedagògics i consensuat amb els agents educatius. Així, una sèrie de manifestacions a València, Castelló i Alacant personificaran l'esperit del 'Manifest pel consens de l'ensenyament plurilingüe de qualitat: Sí al valencià' el qual exigeix de manera immediata la retirada de l'esborrany del decret que estableix a partir del curs 2012 un nou model d'ensenyament únic que acabarà amb les línies en valencià i que no se n'iniciï la seva tramitació.



Comparteix
   


Etiquetes
Les primeres mobilitzacions van coincidir amb les Trobades d'Escoles en Valencià d'Ibi i Relleu i arribaran aquest dijous, dia de la constitució de les Corts Valencianes, i està previst que s'allarguin fins a la retirada del decret. 'L'aprenentatge de les llengües no s'aconsegueix sumant idiomes a parts iguals als currículums sinó aplicant un sistema pedagògic d'aprenentatge adequat al context', es va destacar des d'Escola Valenciana. 'La realitat del decret és que de plurilingüisme res de res, és una maniobra per suprimir les línies en valencià, que són el model que millor ha funcionat des de l'aprovació de la LUEV. És un text ple de desgavells i trampes per reduir la presència del valencià i no està fet amb cap criteri científic per introduir la llengua estrangera', ha afegit el seu president, Vicent Moreno.

La mobilització central serà aquest dijous a la plaça de la Mare de Déu de València, la Casa dels Caragols de Castelló de la Plana i els Serveis Territorials d'Educació d'Alacant a les 7 de la tarda. També hi ha una concentració prevista a la plaça del Rei de Barcelona i a la plaça de la Font de Tarragona. La convocatòria convida a tothom a acudir-hi amb samarretes de colors vius, els colors de la imatge gràfica de la campanya 'Sí al valencià'. Per tal de fer sentir al màxim la reivindicació, s'han convidat també dolçainers i tabalers. Una altra de les accions és emplaçar els grups parlamentaris a les Corts Valencianes a presentar una moció de suport al manifest, emplaçament que es fa extensiu als alcaldes i grups municipals als ajuntaments valencians perquè presentin la moció als plens municipals.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.