directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas i Puigcercós reprenen les negociacions pels pressupostos encara sense acord

Els republicans han enviat una carta al president fixant cinc condicions per abstenir-se i facilitar que els comptes s'aprovin

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Joan Puigcercós, s'han reunit aquest divendres per negociar la posició dels republicans en el debat a la totalitat dels pressupostos de dimecres que ve al Parlament. Segons fonts d'ERC, la trobada s'ha allargat aproximadament una hora però no ha servit per acostar posicions. Tot i que aquestes mateixes fonts asseguren que les negociacions continuaran demà, els republicans veuen complicat una abstenció i veuen més a prop que acabin presentant una esmena a la totalitat. En la reunió d'aquest dimecres Mas i Puigcercós han abordat les 5 condicions que ERC va plantejar aquest dimarts per carta (pdf) al president per tal d'abstenir-se en la votació dels comptes i permetre que s'aprovin.
artur mas, joan puigcercós, erc, esquerra, ciu
Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Segons els republicans, les negociacions estan enrocades en dues de les seves condicions: una moratòria en l'eliminació de l'impost de successions i l'aplicació universal de la sisena hora. Les altres 3 condicions d'ERC són el manteniment de les ajudes a les famílies de rendes mitjanes i baixes, el manteniment del pressupost del 2010 a l'atenció primària i la possibilitat de diàleg amb la Llei Òmnibus.

Després de la reunió d'avui, ERC reitera que es veu més a prop de presentar una esmena a la totalitat als pressupostos el pròxim dimecres al Parlament, tot i així, no tanquen la porta a continuar negociant i les dues parts s'han emplaçat a continuar parlant demà.

Duran afirma que s'està fent un 'oferiment en l'àmbit municipal prou atractiu perquè ERC pugui ser compensada'
El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha manifestat aquest dimecres de manera molt oberta que CiU està fent un 'oferiment en l'àmbit municipal prou atractiu com perquè ERC pugui ser compensada' i pugui facilitar l'aprovació dels pressupostos. En declaracions a Catalunya Ràdio, Duran i Lleida ha considerat normal que pressupostos i pactes municipals entrin en la mateixa negociació. 'A la vida, al negoci i en qualsevol tracte, un dóna una cosa i l'altre dóna una altra a canvi. Això és llei de vida, no cal que la gent s'escandalitzi', ha afegit.

Si els 10 diputats d'ERC s'abstenen ja sumarien la majoria suficient per tirar endavant els pressupostos comptant amb el vot afirmatiu anunciat pel diputat Joan Laporta. I si els republicans no s'acaben abstenint, l'única opció del Govern passaria pel PPC ja que el PSC ha tancat la porta a les negociacions.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
9 de juny de 2011, 11.08 h

Sr. Puigcercós, en la meva opinió pactar amb aquest partit, és com si tornés a reeditar una mena de tripartit, la qual cosa és igual prejudici per a Catalunya. Més quan els convergents tenen a la seva agenda la Llei Omnibús, la qual no em negarà que és nefasta, corrupte, perniciosa, prepotent i fins i tot en diria que prevarica en favor dels especuladors. O és que no va escoltar ahir el president que agrupa aquest col·lectiu, demanant terreny barat per a fer-hi més barraques ???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.