directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra no avançarà el Congrés Nacional malgrat els corrents crítics que ho demanaven

El 100% dels membres de l'Executiva Nacional s'hi han manifestat en contra

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La portaveu d'ERC, Marina Llansana, ha confirmat aquest dilluns al migdia que l'Executiva Nacional del partit 's'ha manifestat en contra' d'avançar el Congrés Nacional, previst per al 2008, després de les eleccions generals, tal com demanaven els corrents crítics Esquerra Independentista i Reagrupament. Llansana ha afirmat que l'avançament d'aquest Congrés suposaria 'una interrupció del cicle de les eleccions i de la Conferència Nacional', prevista per al 20 d'octubre. La portaveu republicana també ha anunciat que la ponència d'aquesta Conferència ha estat encarregada a Joan Ridao, qui possiblement encapçalarà la llista del partit al Congrés dels Diputats. El període de presentació de candidatures, ha afegit, s'ha obert aquest dilluns.
marina llansana erc esquerra
Marina Llansana durant la compareixença / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
'El cent per cent dels membres de l'Executiva Nacional s'ha manifestat en contra de fer el Congrés extraordinari, perquè això suposaria una interrupció del cicle de les eleccions', ha afirmat Marina Llansana, que ha afegit que ara el partit ha de centrar els esforços en les eleccions generals i la Conferència Nacional, que tindrà lloc el 20 d'octubre.

Llansana ha recordat que l'Executiva 'no estava obligada a debatre' aquesta qüestió 'amb els estatuts a la mà', però que ho ha fet a petició de l'exmembre d'aquest òrgan del partit, Uriel Bertran, líder del corrent intern Esquerra Independentista, i de la consellera nacional Ruth Carandell, de Reagrupament.

La portaveu republicana també ha explicat que el representant nacional de les JERC, Pere Aragonès, no s'ha manifestat sobre aquesta qüestió ja que, per una banda, les JERC són una organització política independent d'ERC i, per l'altra, dins les JERC existeixen opinions diferents sobre la petició d'avançament, i no una opinió unívoca.

Sobre la revisió del Pacte d'Entesa, el qual és un dels punts d'Esquerra Independentista, Llansana ha insistit que després de tants pocs mesos des de la formació de Govern, 'no és el moment de replantejar-se el pacte', i que per tant l'Executiva d'ERC no contempla aquesta revisió.

Llansana ha anunciat també que aquest dilluns l'Executiva del partit ha obert el període de presentació de candidatures per encapçalar la llista d'ERC al Congrés dels Diputats, que s'allargarà fins l'inici del Consell Nacional del partit, el pròxim 7 de juliol. Aquest dia s'escollirà el candidat, tot i que la portaveu ha assegurat que 'amb tota probabilitat serà Joan Ridao', tal com els membres del partit ja han manifestat en altres ocasions.

De fet, serà Joan Ridao l'encarregat d'elaborar el document per a la ponència a la Conferència Nacional d'ERC, el 20 d'octubre. Llansana també ha anunciat els membres de la Comissió Organitzadora d'aquesta conferència, que seran la secretària d'Organització i Finances, Pilar Obiol; el vicesecretari d'Organització Interna, Xavier Vendrell; la vicesecretària nacional d'Acció Política, Anna Simó; el secretari de Formació, Josep Vall; el president local i regional de l'emplaçament on se celebri la conferència, i la mateixa Marina Llansana.

Llengua catalana també a la secundària

Marina Llansana ha informat també que el partit està treballant en un document per impulsar l'ús de la llengua catalana a l'ensenyament secundari no universitari. La vicesecretària nacional d'Acció Política, Anna Simó, i la secretària nacional de Política Cultural, Alba Castellbí, han presentat la proposta a l'Executiva, que ha estat elaborada per les sectorials de cultura, de política lingüística i d'educació del partit.

El document proposa l'increment de l'ús de la llengua catalana a la secundària ja que, segons el partit, la situació actual és 'insatisfactòria', ha qualificat Llansana. Així, aquest increment es faria tant als centres educatius com a l'entorn social, i vincularia també el professorat.

'Els professors haurien d'acreditar un nivell de llengua catalana, oral i escrit, i els materials didàctics i tots aquells documents que es fessin servir al centre haurien de ser en català', ha explicat. 'El català ha de ser la llengua vehicular a les escoles', ha afegit.

L'Executiva del partit estudiarà el document i el tornarà a debatre en la pròxima reunió, en la qual també es decidirà com es trasllada al Govern, si per via parlamentària o per una altra.

Rodalies de Renfe

Sobre les últimes incidències de les Rodalies de Renfe, causades pel descarrilament de l'Euromed el passat divendres, Llansana ha afirmat que la situació és 'insostenible', que 'el Govern de Catalunya ha de participar amb urgència de les decisions estratègiques que s'estan prenent', i que 'cada dia que passa sense la participació de la Generalitat és un dia que va en contra' de la ciutadania de Catalunya.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Núria fletxa Tossa
26 de juny de 2007, 17.46 h

Bé lo de la botifarrada és una cosa que tenia al cap desde que vaig anar a la de les eleccions de lloret i vaig veure el que explico pa candeal(que es pa típic andalus)i veia com pintavan amb pinzell amb pots de tomate orlando,es un fet i el sarcasme mira cada un es com és i a mi a vegades m'agrada fer aquest tipus de comentari.I si la monarquia es anacronica i es totalment fora de lloc,però con que això hem sembla tan evident que haig de dir que no estigui dit!I potser si els ex (que cons... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Mercè Alemany fletxa Benimaclet
26 de juny de 2007, 14.12 h

Si la direcció del partit en comptes d'agafar el bou per les banyes va amagant-se i fugint de les bases, a les properes eleccions i al proper congrés, aniran per l'aire. No poden defugir el debat i pensar que tot va bé, cal preveure uns resultats a la baixa i aleshores no podran explicar-ho. Que siguen valents i que es posen davant del carro, o siga que facen de Carreter!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
jord.bcn fletxa barcelona
26 de juny de 2007, 12.13 h

núria, que tens contra erc aqui aquest comentaris , en el tena olot que si el pa amb tomaquet ara per mi millor perque els teus comentaris més que
preocupar-me em fan riure amb tanta fòbia ,mai cap comentari positiu perque que a olot participim en el tema és positiu no?
els ex sempre són els pitjors sino recordo malament en una ocasió vas dir
que abans eres d´erc ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Marc E fletxa Barcelona
26 de juny de 2007, 11.26 h

A mi em té fascinat la manera en com la gent d´ERC es posa més nerviosa del que tocaria. Les eleccions municipals tampoc van anar tan malament i tot i que és evident que cal fer autocrítica i penso que se´n fa (Portabella, corrents interns diversos...) tampoc cal exagerar i fer un Congrés extraodinari.

La situació és la millor en anys per ERC amb 60 alcaldes més que fa 4 anys i 300 regidors més. No perdem el món de vista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JM fletxa Sant Boi
26 de juny de 2007, 11.13 h

Hola "jo" de bcn,
Quan he enviat el comentari, només posava:

"la consellera nacional Ruth Carandell"

en cap cas es citava ni la seva relació amb Reagrupament, ni tampoc s'incloisa l'enlç al web de Reagruypament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Anders Majo fletxa Nurialand
26 de juny de 2007, 11.09 h

Cito:
la gent esta molt decepcionada,que volen un canvi ràpid i que no els agrada gens que el seu lider vagi cada diumenge a menjar amb el senyor montilla i el saura,ja us ho trobareu i si no us ho farem saber a les generals, a les autonomiques a les locals i atotes les convocatories,us farem caure per aixecar de nou una ideologia i un partit que te els seus origens i la seva particularitat amb una cosa que es...

Et recordo que el teu estimat salvapatries (en Carreter, normalitzem el nom) tamb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Bucarest fletxa Barcelona
26 de juny de 2007, 10.41 h

Crec que és un error greu no afrontar ara el Congrés Nacional. Seria una manera de fer net i encarar les eleccions espanyoles amb més unitat interna i amb les ferides curades. Ara, la sensació de crisi permanent s'allargarà i, com sabeu, tots els mitjans incidiran en ella. Si això continua així, el daltabaix d'ERC a les eleccions del 2008 pot ser monumental. Mireu, jo no sé quines són les misèries internes del partit, quins són els enfrontaments, les lluites pel poder i els xocs d'ego... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Núria fletxa Tossa
26 de juny de 2007, 10.40 h

tranquils no cal que feu res,ja us ho faran fer les bases les meves informacíons son que la gent esta molt decepcionada,que volen un canvi ràpid i que no els agrada gens que el seu lider vagi cada diumenge a menjar amb el senyor montilla i el saura,ja us ho trobareu i si no us ho farem saber a les generals, a les autonomiques a les locals i atotes les convocatories,us farem caure per aixecar de nou una ideologia i un partit que te els seus origens i la seva particularitat amb una cosa que es c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jo fletxa BCN
26 de juny de 2007, 10.32 h

JM o no t´has llegit el text o ho han afegit després però tot el que tu critiques està en la notícia (citar a la Carandell i l´enllaç).

I sobre el Congrés. a mi em sembla que ara no és el moment. Per molt que es digui les coses no van tan malamet i no crec que la majoria de la militància vulgui avançar el Congrés.

De fet, si un gruix de la militància ho vol, em sembla que es pot forçar un Congres extraodinaria encara que no ho vulgui la executiva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JM fletxa Sant Boi
26 de juny de 2007, 09.28 h

Heu oblidat citar que la consellera nacional Rut Carandell és la portaveu de Reagrupament, també heu oblidat i posar un enllaç al seu lloc web.

Visca la informació acurada i independent!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.