directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Felip Puig: 'No vam valorar el nivell d'agressivitat i violència amb què reaccionen alguns concentrats'

El conseller d'Interior ha tornat a defensar l'actuació dels Mossos d'Esquadra del 27M a l'#acampadabcn

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha defensat al Parlament l'operació 'de neteja' dels Mossos d'Esquadra a la plaça de Catalunya. 'Aquesta societat ha d'iniciar un debat profund sobre el model d'ordre públic que volem', ha sentenciat. 'Si volem una policia, haurem d'acceptar' que en un estat 'democràtic' no es pot 'agredir i insultar' la policia 'i sortir-ne indemne'. 'Quan la policia ordena, ho sento, però s'ha d'obeir, no és optatiu', ha subratllat en al·lusió a la resistència 'passiva' dels ciutadans que impedien la sortida dels camions de neteja. Puig també ha reconegut que no s'imaginaven l''agressivitat'amb què van reaccionar altres individus de 'grups radicals'. 'Hem après la lliçó'.
felip puig, conseller d'interior, parlament
Comparteix
   


Etiquetes
Felip Puig ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra el passat 27 de maig a plaça de Catalunya. El conseller ha acabat la seva intervenció assegurant que la societat necessita abordar 'un debat profund' sobre el 'model d'ordre públic que volem'. Si s'accepta que la policia és necessària, 'haurem d'acceptar algunes coses'.

'No podem permetre' que imperi 'un principi de culpabilitat' sobre els agents després d'una 'actuació policial'. 'No es pot anar amb el prejudici que la policia vulnera drets', ha subratllat, 'precisament el que fa és protegir-los'. 'Si la policia ordena alguna cosa, ho lamento, s'ha d'obeir, no és optatiu'. El darrer punt que Puig ha aconsellat acceptar si s'obre aquest debat 'profund' és que 'en un estat democràtic no es pot insultar i agredir la policia i sortir-ne indemne'.

Puig ha posat aquestes qüestions sobre la taula després de defensar novament que l'acció policial era una operació 'de neteja' i no de 'desallotjament'. El conseller sí ha admès que potser l'hora no va ser l'adequada, però si tot hagués sortit 'com estava previst', era l''ídonia' perquè hagués permès a Mossos, Guàrdia Urbana i serveis de neteja actuar 'abans que obrissin els comerços' de la zona.

'Mai he estat a favor de la violència'

'Es poden fer molts acudits sobre mi', però 'mai he estat a favor de la violència', ha assegurat el conseller. 'Lamento els ferits, però continuo creient que l'operació era necessària'. El conseller ha denunciat que entre els diferents relats sorgits arran dels fets de la plaça de Catalunya han circulat 'mentides'.

Puig ha negat que els Mossos apallissessin la persona disminuïda tal com semblava indicar una imatge dels incidents. Tampoc és cert que 'intentessin apallissar un indigent'. És fals que un ciutadà fos 'ingressat a l'Hospital Clínic operat de la melsa i amb una perforació en el pulmó a causa de l'impacte d'un pilota de goma', no existeix 'aquest cas'. 'Cap agent policial va agredir els professionals de la premsa'. 'No hi ha cap carta d'un mosso denunciant els seu companys, ni cap twitter meu amb comentaris ofensius, ni de cap agent que es vanagloria d'haver carregat, tampoc cap mosso participant en les assembles', ha explicat.

No imaginàvem 'l'agressivitat' d'alguns 'radicals'

Puig ha reconegut que l'operació es desenvolupa, 'és evident', de manera molt diferent a com l''havíem planificat i com l'havíem desitjat'. Quan es 'valora i es planifica' l'actuació 'no es valora suficientment el nivell d'agressivitat i violència amb que reaccionen alguns concentrats' quan es procedeix a desmantellar el campament 'pel risc de l'endemà i per recuperar certa salubritat'.

Sobre la 'violència' d'alguns 'indignats' provinents de 'grups radicals', el titular d'Interior ha recordat que van ser aquests els primers en fer ús de la força. 'Lamento que altres persones que desobeïen pacíficament les ordres de la policia es veiessin arrossegades a aquella situació', ha assegurat, però els mossos 'no van ser els primers en fer ús de la força', ha reiterat.

El conseller d'Interior també ha contestat tots els consells que han arribat 'a pilota passada' i que diuen que el millor hagués estat 'no actuar'. 'Tenia la responsabilitat d'actuar i vaig decidir fer-ho per raons de seguretat davant la possibilitat que material perillós com pals, bombones de gas o ampolles de vidre' entressin en joc durant els aldarulls que 'podien produir-se' durant i després de final de la Lliga de Campions que disputaria el F.C.Barcelona.

El moviment 15M és 'legítim'

Sobre el moviment 15-M Puig ha dit que es tracta d'una mobilització social 'legítima' de 'milers de persones' que viuen 'amb incertesa el futur més immediat'. Però les acampades s'han convertit en un fenomen 'difícil d'arbitrar' i 'més sense cap interlocució'. Recordant que algunes acampades d''indignats' s'han aixecat contravenint normatives municipals, Puig ha assegurat que durant dues setmanes es va decidir no actuar, però davant la proximitat d'una hipotètica celebració a la font de Canaletes, 'va caldre fer-ho'. Una decisió que es va pendre el dijous al migdia amb l'alcalde en funciona de Barcelona, Jordi Hereu.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
9 de juny de 2011, 11.30 h

Ep nois , el Torrat de l'Estartit ha tornat!!!!.. ja el trobava a faltar , pobre. Se li havia fet una tendinitis al dit i una inflamació del túnel metacarpià de tant votar negativament als comentaris que li molesten , que son TOTS menys els que diuen alò de .. MAS , GUAPOOOO....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
9 de juny de 2011, 11.27 h

#6 Aigua pudenta que li deuries posar tu , guillat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
9 de juny de 2011, 11.06 h

#5 Llàstima que s'oblidés de treure'l de la garrafa d'aigua de 10 l. plena d'aigua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
9 de juny de 2011, 10.46 h

Va haver-hi una greu agressió d'un indignat a un Mosso d'Esquadra. Li va tirar un ram de flors passades que si l'agafa ...... Aquest Puig es com el Buster Keaton , es capaç de dir qualsevol bajanada i no se li escapa al riure...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Lluís fletxa Monistrol de Montserrat
9 de juny de 2011, 08.41 h

És increible la hipocresia d'alguns polítics. Si el Conseller d'interior hagués estat el senyor Saura, Felip Puig hauria estat el primer en demanar la seva dimissió. Al Polònia l'han ben encertada amb en Felip Puig i el seu bat de beisbol. Espero no creuar-me amb vostè pel carrer, o fos cas que m'emporti una pallisa en defença de l'ordre públic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 de juny de 2011, 08.32 h

És increïble, mentida sobre mentida, aquest home no para!
Espero que prosperi la demanda que li han fotut i que li caigui un bon puro. Per cert "senyor" Fuig, encara estem esperant aquestes imatges en les què se suposa que es veu la pressumpta agressivitat dels indignats, agressivitat que, fins ara, brilla per la seva absència a les imatges que la resta del món hem vist.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Karme fletxa Alt Penedès
9 de juny de 2011, 08.15 h

Apa, cap a casa teva, que totes aquestes excuses no te les creus ni tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Sant Sadurní
8 de juny de 2011, 21.40 h

Esclar que l'IEC haurà de canviar a partir d'ara la deficinició del mot "cinisme".


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.