directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 16:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició censura Puig per l'operació policial a la plaça de Catalunya però només ICV i SI en demanen la dimissió

Els ecosocialistes acusen el conseller d'haver 'dilapidat' el prestigi dels Mossos i el PSC d'acumular 'massa targetes grogues'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Els partits de l'oposició al Parlament han censurat aquest dimecres el conseller d'Interior, Felip Puig, per l'operació policial dels Mossos d'Esquadra a la plaça de Catalunya el 27 de maig contra els 'indignats' que acampaven. Tots han coincidit en defensar la professionalitat dels Mossos però han criticat les ordres polítiques de Puig i n'han qüestionat la idoneïtat. Mentre que PSC i PP s'han limitat a criticar el paper de Puig, ICV-EUiA i SI n'han demanat la dimissió, i ERC ha demanat la reprovació del conseller. El més dur ha estat el portaveu ecosocialista, Jaume Bosch, que ha acusat Puig d'actuar amb prepotència i sense autocrítica, cosa que ha 'dilapidat' el prestigi dels Mossos a tot el món.
antiavalots, antidisturbis, mossos d'esquadra
Comparteix
   


Etiquetes
El PSC critica que Puig s'escudi en Hereu
El diputat del PSC Joaquim Llena ha assegurat que el seu grup no li demana la dimissió tot i que 'en pocs temps ha acumulat massa targetes grogues', motiu pel qual 'el que li tocaria seria una exclusió temporal'. Llena creu que el motiu d'aquestes targetes són 'la imprudència, la incontinència verbal i la prepotència', actituds 'constants' del conseller. Per contra, el diputat socialista ha reclamat al conseller 'seny i prudència' a l'hora de dirigir la seguretat de Catalunya.

Llena també ha carregat contra Puig per haver-se 'escudat excessivament' en la figura de l'alcalde de Barcelona sortint, Jordi Hereu, a qui ha citat 'vint vegades' durant la seva intervenció, segons el diputat socialista, fet que ha considerat un 'abús' quan és Puig 'el responsable de la seguretat del país'. Llena ha lamentat que, durant la compareixença, hi ha hagut moments en què 'semblava que se'n penedia', però després s'ha posat a parlar 'd'anècdotes'.

A més, ha rebutjat el debat de 'policia sí, policia no' que creu que ha plantejat el conseller en la seva intervenció, tot reiterant el suport del PSC als Mossos d'Esquadra sense voler jugar a 'bons o dolents'. Llena també s'ha preguntat 'què es pensava que hi havia' a la plaça de Catalunya i quin era el grau de 'desconeixement' del Govern sobre la situació allà quan afirma que no va saber calibrar el 'nivell d'agressivitat' d'alguns dels 'indignats'.

El PP dóna suport 'nítid' als Mossos però reclama que s'hauria d'haver actuat abans
Per la seva banda, el diputat del PPC Pere Calbó ha mostrat un 'suport nítid i sense tacticisme' als Mossos d'Esquadra, però ha criticat algunes de les actuacions del conseller d'Interior tot i garantir que el seu grup no demana ni la seva dimissió ni la seva reprovació. 'No li demanem ni la dimissió ni la reprovació', ha dit, però ha demanat que 'en comissió reconegui les decisions equivocades que va prendre'. Calbó creu que, tot i haver reconegut 'tímidament alguns errors', és 'insuficient'.

El diputat del PP creu que, si el conseller hagués pres altres decisions, 'l'operatiu policial hauria estat més eficaç i hauria tingut un altre resultat'. Calbó ha defensat 'l'exercici de responsabilitat' del PPC, tot i advertir que no dóna cap 'xec en blanc' al conseller. A més, el diputat popular ha criticat que Puig decidís no actuar davant de la resolució de la Junta Electoral Central que va prohibir les concentracions el dia de reflexió de les eleccions municipals. 'Molts ciutadans han entès que el conseller d'Interior no actua quan estan a les portes d'unes eleccions i sí actua quan han passat', ha reblat.

Calbó també s'ha mostrat preocupat amb la coordinació entre els Mossos i la Guàrdia Urbana i ha preguntat si la policia local de Barcelona 'tenia ordres de no intervenir'. Si fos així, ha advertit, 'seria un fet greu i caldria reclamar responsabilitats polítiques a l'alcalde de Barcelona'. També ha preguntat si els Mossos s'estan plantejant la revisió dels protocols de col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona. A més, segons ell, no es van assolir els objectius planificats, cosa que encara agreujaria més la situació final.

ICV critica la 'demostració d'autoritat' del conseller i en demana la dimissió
Bosch ha criticat Puig per la seva 'demostració d'autoritat' i li ha recriminat que si la intenció era netejar hi havia massa agents, i si la intenció era desallotjar la plaça n'hi havia massa pocs. L'argument de Puig adduint que hi havia individus radicals no serveix a Bosch, perquè considera que això ja se sabia i que en les celebracions del Barça n'hi sol haver més.

Segons ICV-EUiA, les ordres de Puig no són un 'error aïllat', sinó conseqüència de la seva visió de la seguretat que s'assembla 'al model del PP', recordant-li, a més, que ha derogat el Codi Ètic i el Comitè d'Ètica. 'La seva política és un perill pel futur', li ha etzibat, ja que 'no aporta solucions' en uns temps de crisi en què cal un departament d'Interior 'tolerant, dialogant, que busqui la mediació'.

ERC lamenta que Puig parli amb menyspreu dels acampats i demana la reprovació de Puig
El portaveu d'ERC, Oriol Amorós, ha criticat Puig per 'menysprear' els 'acampats' i no buscar el diàleg amb ells i li ha volgut regalar el llibre d'Stéphane Hessel 'Indigneu-vos'. També ha lamentat haver dut a terme una operació policial 'mal preparada, poc responsable', que va posar en risc els propis mossos i va causar dany. De fet, l'ha acusat d'haver-se equivocat i de voler 'desviar l'atenció' de la ciutadania cap a aspectes com la intervenció de l'Ajuntament, dels equips de neteja o dels mitjans de comunicació.

Amorós l'ha acusat de ser ell qui va fer la 'primera intervenció' en ordenar la incautació de béns privats sense el permís dels propietaris. Per això, li ha preguntat si indemnitzarà els ferits i rescabalarà els béns danyats.

Solidaritat demana la dimissió del conseller per les càrregues dels Mossos contra 'gent asseguda i amb les mans enlaire'
Uriel Bertran, de SI, també li ha demanat la dimissió perquè es va carregar 'contra gent asseguda i amb les mans enlaire' sense cap avís previ, cosa que ha provocat 'desprestigi internacional i indignació social'. Bertran ha opinat que l'argument de la salubritat i la seguretat per la celebració del Barça no és consistent, ja que també es van retirar 'cartells, pancartes, tendals, ordinadors, fulls de signatures ciutadanes'. 'Això és perillós?', li ha preguntat. 'L'objectiu era marcar paquet', i ha assegurat que la primera càrrega va ser abans que hi hagués cap incident per part dels manifestants.

El diputat de SI també ha considerat que es posés en 'risc' els agents, i li ha preguntat què hagués passat si tots els manifestants haguessin estat violents. Per últim, li ha preguntat si en 12 dies d'acampada no van trobar cap portaveu amb qui parlar.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Aina fletxa Barcelona
9 de juny de 2011, 12.54 h

En Saura va ser un incompetent però en Puig li està passant al devant. Quins polítics tan ineptes tots!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
9 de juny de 2011, 11.36 h

ICV,Alternatica, Verds..... us està bé que dimiteixi com va fer Saura amb els seus milionaris errors?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Karme fletxa Alt Penedès
9 de juny de 2011, 08.08 h

On son els vídeos que havia de presentar?. Diu que finalment va decidir no fer-ho. Mentider, que no tenies res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Arnau fletxa Barcelona
8 de juny de 2011, 21.56 h

ICV acusa el conseller d'haver 'dilapidat' el prestigi dels Mossos??? És una broma??? On és la càmera oculta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
8 de juny de 2011, 19.56 h

Per cert, quanta "responsabilitat" i "sentit institucional" per part d'ERC en no demanar la dimissió del convergent Puig. Quin fàstic de cagadubtes que els pixen al damunt i ni s'enteren!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
8 de juny de 2011, 19.46 h

Amb aquest convergent espanyol incompetent, la gent acabarà trobant a faltar el Saura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.