directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC anuncia una esmena a la totalitat als pressupostos però no tanca la porta a les negociacions

Economia assegura que hi ha marge per negociar i destaca el 'diàleg constructiu' dels republicans

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha comunicat aquest dijous al matí al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en una trobada que han mantingut que presentaria una esmena a la totalitat als pressupostos, però no ha volgut donar per tancades les negociacions. 'Hem dit a CiU que si volen una abstenció d'ERC s'han d'asseure i parlar', ha assenyalat. Puigcercós ha destacat que la bona voluntat per part del seu partit hi és i ha apuntat que s'han emplaçat a seguir treballant aquest cap de setmana per poder arribar a un acord amb les propostes que ERC ha presentat per poder així retirar l'esmena a la totalitat i poder abstenir-se. Tot i això, ha admès que és difícil perquè el Govern ha triat el PPC. Davant la demanda dels republicans de posposar la supressió de l'impost de successions fins aconseguir el concert econòmic com a condició per abstenir-se en els pressupostos CiU ja advertit que aquest punt 'fa inviable l'acord'.
joan puigcercós, esquerra, erc
Comparteix
   


Etiquetes
Amb una esmena a la totalitat d'ERC i després de que també hagin anunciat que en presentaran una PSC, ICV-EUiA, Solidaritat i Ciutadans, l'aprovació dels pressupostos queda en mans de l'abstenció del PP de Catalunya. De fet, la majoria de partits han coincidit en que el Govern ja ha triat company de viatge per aprovar els comptes i són els populars catalans.

En qualsevol cas, Puigcercós ha destacat que l'esforç que faran els republicans serà 'generós' perquè es consideren 'responsables de la situació i volen ajudar'. El líder d'ERC ha manifestat que 'CiU volia l'abstenció del PSC i ara vol la del PP i jo dels desitjos de CiU no hi he d'entrar'. Creu que ERC té un paper a jugar i veu evident que 'CiU volia i vol una altra majoria'. 'Nosaltres deixem la negociació oberta i presentarem l'esmena avui mateix, però seguirem parlant', ha insistit, al temps que ha destacat que el Govern 's'ha compromès a presentar una sèrie de propostes'.

Puigcercós ha destacat que no fugiran ni diran que no saben res dels comptes, però ha apuntat que l'ajuda ha de tenir un sentit de 'bilateralitat' i no ha de ser unilateral i ha recordat que van apostar per cinc objectius: Una moratòria en l'eliminació de l'impost de successions, l'aplicació universal de la sisena hora, el manteniment de les ajudes a les famílies de rendes mitjanes i baixes, el manteniment del pressupost del 2010 a l'atenció primària i la possibilitat de diàleg respecte la llei òmnibus.

Successions 'fa inviable l'acord'
Sobre les cinc propostes, ha considerat que CiU i el president Mas 's'han fet forts' amb l'impost de successions i ha considerat que això 'fa inviable qualsevol acord'. Ha ressaltat que en aquest punt hi ha poc marge de negociació i ha recalcat que en aquest tema 'estan molt enrocats'.

Ha considerat, fent referència a les propostes, que 'és possible un plantejament sense augmentar la despesa que doni sortida a la sisena hora'. També creu que és un problema d'equitat la retirada de l'ajuda a les famílies i ha proposat que sigui progressiu i ha avisat de les retallades en assistència primària. Puigcercós també ha fet referència a la llei òmnibus i ha dit que tot i que hi ha aspectes que comparteixen la 'llei té un problema de suport'. Ha explicat que buscaran el format de com es vehicula la llei i si se separa en més lleis o en decrets lleis.

En aquest context, ha volgut deixar ben clar que la negociació dels presuspostos 'no té res a veure' amb els pactes municipals i ha dit que li consta per part de l'equip del president de la Generalitat, Artur Mas, també. Puigcercós ha lamentat que Josep Antoni Duran i Lleida 'vulgui trencar o impedir un acord entre ERC i el grup de CiU'. De fet, el secretari general de CiU i president d'Unió va qualificar d'atractiva l'oferta municipal que s'està fent a ERC a canvi d'una abstenció en els pressupostos.

Economia veu marge per negociar
Segons fonts d'Economia, en la reunió entre Puigcercós i Mas-Colell s'ha arribat a la conclusió que hi ha marge per negociar quines partides pateixen un ajust més sever que d'altres tenint en compte que el sostre de despesa que estableixen els pressupostos no pot augmentar.

A més, aquestes mateixes fonts apunten que continuen obertes les negociacions per aconseguir que ERC s'acabi abstenint en la votació de dimecres que ve al Parlament de les esmenes a la totalitat als pressupostos. També han destacat el 'diàleg constructiu' dels republicans en la trobada d'aquest dijous que s'ha produït un dia després que el líder d'ERC s'hagi reunit amb el president de la Generalitat, Artur Mas, al Palau de la Generalitat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
9 de juny de 2011, 18.07 h

#3 Si no te cap altre alternativa....

Per cert, que el famossissim Cal Enric és a Massanet de Cabrenys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ca l'Enric fletxa Girnoa
9 de juny de 2011, 17.18 h

"4" si aquesta és la reflexió d'un independentista que no deu saber que els partits unionistes inclos CiU tenen 120 escons i els independentistes 14, concretament ERC 10, apaga i vamonos.
Jo diria Merda de votants independentistes que no saben el que volen!!!!
A Escocia els independentistes no fan reflexions tan estupides com les que fas tu. Simplement voten el partit independentista i li donen majoria absoluta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
9 de juny de 2011, 16.40 h

ERC EN COMPTES DE FER PROPOSTES INDEPENETISTES I DE PAIS I LES SEVES CONDICIONS SON 4 RUCADES!!! PUGUEN CONDICIONARLOS A DIR QUE DECLARINA LA INDEPENDENICA O FAGIN UN REFERENDUM FAN EL INVECIL TOTS PLEGATS....

MERDA DE POLITICS

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ca l'Enric fletxa Girona
9 de juny de 2011, 16.27 h

"1" jo també m'hi jugo un pesol que guanyarà l'ADN, de fet guanyarà l'ADN de CiU que sempre acava pactant amb el PP, perquè el PP i CiU son la mateixa merda.
El que proposa ERC és inviable perquè CiU només accepta les monedes de canvi que li proposa el PP, suport a canvi d'abandonar qualsevol política Nacional i per descomptat acceptar la sentencia del TC interposat pel propi PP. Segur que a aquestes propostes CiU no hi dirà que no.
La responsabilitat no la te qui no te la majoria, la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
capsigrany fletxa riumors
9 de juny de 2011, 16.24 h

Estartit, tu el que has de fer es continuar votant el teu ADN, es a dir CiU amb el seu aliat natural de sempre , el PP. No si val disimular amb l'abstenció de ERC. Les coses clares


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de juny de 2011, 14.13 h

El dubte és: guanyarà el sentit comù i la responsabilitat o finalment guanyarà l'ADN?.

M'hi jugo un pèssol a que guanya l'ADN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.