directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias divideix el govern de Barcelona en cinc grans àrees dirigides per Forn, Recasens, Vives, Fandos i Ciurana

Jordi Martí serà el regidor de Presidència i un exconseller delegat de TMB ocuparà la gerència

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'alcalde electe de Barcelona, Xavier Trias, dividirà el govern municipal en cinc grans àrees que dirigiran els seus col·laboradors més estrets. Joaquim Forn serà el primer tinent d'alcalde i portaveu, i s'ocuparà de l'àrea de Presidència, Governació, Seguretat i Mobilitat. La segona tinent d'alcalde i portaveu del grup municipal serà Sònia Recasens, que s'encarregarà de l'àrea d'Economia, Empresa i Ocupació. Antoni Vives serà el tercer tinent d'alcalde i dirigirà Urbanisme, Infraestructures, Habitatge, Medi Ambient i TIC. La quarta tinent serà Maite Fandos, que s'ocuparà de l'àmbit de les polítiques socials, i Jaume Ciurana serà el cinquè, encapçalant l'àrea de Cultura, Coneixement i Innovació.
xavier trias, antoni vives, joquim forn, ajuntament de barcelona, ciu
Comparteix
   

De Joaquim Forn, primer tinent d'alcalde, penjaran les regidories i àmbits de Presidència, Governació, Seguretat, Mobilitat, Territori i Participació Ciutadana. Trias ja avançat que Jordi Martí serà el regidor de Presidència. Sònia Recasens tindrà al seu càrrec Hisenda, Pressupostos, Promoció Econòmica, Ocupació, Turisme, Comerç, Consum i Mercats.

Per la seva banda, d'Antoni Vives, tercer tinent, dependrà Urbanisme, Infraestructures, Habitatge, Medi Ambient, TIC, Serveis Urbans i Àrea Metropolitana. La quarta tinent d'alcalde dirigirà les regidories de Serveis Socials, Inclusió Social, Acció Comunitària, Família, Infància, Discapacitats, Salut, Igualtat, Dona, Drets Civils, Esports, Joventut, Immigració i Gent Gran. Finalment, del cinquè tinent, Jaume Ciurana, penjaran Cultura, Coneixement, Educació, Universitats, Creativitat i Innovació.

Trias ha explicat que ja té tancat el seu equip de regidors, però no l'ha volgut revelar a l'espera de com es resol el recurs del PPC elevat al TSJC per validar 66 vots nuls. Ha indicat que hi haurà àrees que es fusionaran i que els tinents d'alcalde estan fent les seves propostes.
Sí que ha avançat que Joan Puigdollers serà el regidor de Medi Ambient i del districte Sarrià-Sant Gervasi.

De fet, hi haurà regidors i tinents que ho seran de districte i alhora portaran una àrea, ja que el PSC no ha volgut tenir regidors de districte allà on han guanyat. Hi haurà delegats i comissionats, però amb menys quantitat, perquè 'hi ha d'haver una capacitat d'estalvi, de disminuir l'estructura'. Pel que fa a les comissions, ha assegurat que seran 'generosos' amb les presidències.

Al costat d'ells hi haurà un gerent municipal, l'exconseller delegat de TMB Constatí Serrallonga, que té la 'missió' de començar a treballar en la proposta per simplificar l'estructura administrativa de la casa.

Tot aquest equip, ha continuat Trias, està ja en disposició de començar a treballar. En aquest sentit, ha indicat que ajornar la presa de possessió fins a l'1 de juliol té una 'part incòmoda', perquè crea una 'certa discussió durant uns dies', però alhora permet tenir-ho 'tot més preparat'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.