directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Barcelona acull l'Empresa Comuna Europea per desenvolupar l'ITER

És el projecte científic més gran del món, i ha de desenvolupar l'energia de fusió

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La seu de la nova Empresa Comuna Europea per a l'ITER i per al Desenvolupament de l’Energia de Fusió, Fusion for Energy, s’inaugura aquest dijous 28 de Juny a Barcelona. El Comissari europeu d'Investigació i Ciència, Janez Poto?nik, i la ministra d’Educació i Ciència, Mercedes Cabrera Calvo-Sotelo, signaran l'acord segons el qual l’Estat espanyol es compromet a facilitar les instal·lacions necessàries per al desenvolupament de l’activitat i per a la instal·lació del personal que ha de treballar a l’Empresa Comuna.
iter energia fusió
Comparteix
   


Etiquetes
L'ITER, el projecte científic més gran del món, desenvoluparà més endavant l’energia de fusió, una font d’energia il·limitada, segura i mediambientalment sostenible, amb l’objectiu de convertir-la algun dia en una font d’energia comercial.

En aquesta iniciativa participen set socis (Europa, la Xina, el Japó, Corea del Sud, Rússia, l'Índia i els Estats Units), que apleguen en un mateix projecte més de la meitat de la població mundial.

L’ITER es construirà a Europa (Cadarache, França) i cadascuna de les set parts signatàries ha acordat treballar juntament amb la seva pròpia indústria i entitats dedicades a la investigació per desenvolupar i construir els diversos components de les parts de què consta el reactor.

Europa, com a seu de l’ITER, s’ha compromès a desenvolupar al voltant de la meitat dels components. I aquest és l’encàrrec de l'Empresa Comuna Europea per a l'ITER i per al Desenvolupament de l’Energia de Fusió, Fusion for Energy, que comptarà amb un pressupost aproximat de 4.000 milions per als primers deu anys. La seu a Barcelona comptarà d'aquí fins a finals de 2008 amb unes 160 persones entre científics, tècnics, enginyers i personal administratiu, que aportaran la contribució europea al projecte internacional de l'ITER.

Aquesta és la triple missió de l'Empresa Comuna Europea per a l'ITER i per al Desenvolupament de l’Energia de Fusió, Fusion for Energy, amb seu a Barcelona:

  • Proporcionar la contribució europea al projecte Internacional ITER d’energia de Fusió que es construirà a Cadarache.
  • Col·laborar amb el Japó en un determinat nombre de projectes per accelerar el desenvolupament de l’energia de fusió dins el conveni internacional signat per ambdós països conegut com a Broader Approach.
  • Organitzar i coordinar un programa d’activitats per preparar la primera demostració d'un reactor de fusió generador d'energia.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.