directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Reportatge cultura doble fletxa

Tot a punt per a les Festes de Gràcia

Aquest any hi ha dos sentits homenatges: Sant Pere Màrtir i Pepe Rubianes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les festes de Gràcia començaran a les set de la tarda d'avui divendres i l'endemà al matí el jurat escollirà els carrers més ben guarnits d'enguany entre els disset que seran engalanats aquest any. Quan faltaven dos dies els veïns es donaven pressa per tenir-ho tot enllestit i aquesta passada nit segur que no ha dormirt ningú doncs caldrà col·locar al seu lloc els guarniments que encara estan preparant als locals.
festes gracia festa major barri
Comparteix
   

A hores del pregó que donarà el tret de sortida a les populars festes de Gràcia, són pocs els carrers on ja s'han començat a instal·lar els guarniments. És el cas del carrer Verdi del Mig, on ja s'han col·locat les primeres pedres de paper de diari del castell que ocuparà tota la via.

Els graciencs, la resta de barcelonins i els turistes que s'apropin a Verdi viatjaran fins a l'Edat Mitja envoltats d'escuts, elms i llances, així com de torxes i escuts dels principals llinatges catalans, ha explicat a l'ACN en Manel, un dels membres de la comissió. Els més agosarats podran participar en un concurs de disfresses medievals el dijous 20.

La majoria de comissions, però, esperaran fins al mateix divendres per decorar els seus carrers. Serà una jornada maratoniana que començarà ben d'hora i que, segurament, no finalitzarà fins ben entrada la matinada, com possiblement passarà al carrer Mozart, que des del dia 15 fins el 21 es convertirà en un parc d'atraccions.

La comissió de Mozart, integrada en gran part per joves com la Mireia i la Carla -els avis de les quals ja vivien al barri-, ha preparat una gran sínia de cartró i paper de vidre, un avió vermell com el del Tibidabo, un petit carrusel amb grans cavalls de peluix, autos de xoc de cartó i dotzenes de fanalets de colors i llaminadures de tot tipus, com pomes de caramel, núvols de sucre i caramels.

Ambdues noies han explicat a l'ACN que ja havien ajudat a guarnir altres carrers, fins i tot els que no eren els seus. La Mireia, per exemple, vivia a Torrent de l'Olla i com que aquest no participava al concurs ajudava als seus amics del carrer Verdi. És el mateix que ha passat amb la colla del carrer Perla, que enguany es suma per primer cop a la festa. En canvi, els veïns del carrer Luis Antúnez, al costat de la placeta de Sant Miquel, ja fa anys que el decoren.

L'Olga, la presidenta de la comissió, ha senyalat a l'ACN que es decora el carrer des de fa 22 anys. Enguany, la via es convertirà en un bosc, d'una banda tenebrós i de l'altre màgic. Les fades i els gnoms rondaran entre els grans arbres de poliestirè i saltaran sobre les roques, els bolets i el toll d'aigua que s'instal·larà al vell mig de la via.

Els materials utilitzats són ja tot un clàssic: cartró, fusta, filferro, paper de diari i maxé, poliestirè, cartrons de llet, llaunes i litres de cola i de pintura de tots els colors. Només la imaginació i la traça pot transformar materials tan simples en el País de les Meravelles d'Alícia (Bruniquer) o en el bosc de Hansel i Gretel (Joan Blanques de Baix).

Rubianes i Sadako Sasaki

Aquest any hi ha dos sentits homenatges. Sant Pere Màrtir s'encarrega d'un d'ells: l'actor Pepe Rubianes, mort l'u de març als 61 anys a causa del càncer de pulmó que un mes abans el va apartar dels escenaris i a deixar d'interpretar 'La sonrisa etíope'.

L'altre homenatge anirà a càrrec del carrer Llibertat, que transportarà als visitants al Japó amb mostres de cultura tradicional i un gratacel fet amb grans caixes de cartó. A més, hi haurà 8.000 grues i 9.000 estrelles de paper que s'enviaran al Museu de la Pau d’Hiroshima.

El motiu és Sadako Sasaki, una nena d'Hiroshima a qui van detectar una leucèmia nou anys després de que esclatés la bomba atòmica, quan en tenia onze. La menor va començar a fer grues de paper perquè, segons la tradició japonesa, si en feia mil es compliria el seu desig de curar-se però no va arribar a la xifra.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.