directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP tarragoní atribueix el fracàs de l'acord a les ordres de la direcció de CiU

Fonts dels populars asseguren que dissabte passat hi havia un pacte amb la federació

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Per bé que Victòria Forns hagi afirmat que la falta d'acord en el repartiment de l'alcaldia ha estat el motiu del trencament de les negociacions amb el PP per arrabassar-li l'alcaldia de Tarragona al socialista Josep Fèlix Ballesteros, els populars estan convençuts de tot el contrari. El PP tarragoní afirma que l'única responsable de la manca d'entesa és la direcció nacional de CiU perquè, asseguren, dissabte passat ja s'havia arribat a un pacte entre les dues formacions. Fonts del partit asseguren que CiU i PPC havien pactat dissabte passat repartir-se l'alcaldia dos anys per a cadascú, però ha estat la direcció del carrer Còrsega qui ha desfet l'acord perquè volen mantenir ponts amb el PSC però també perquè, diuen els populars, temen que el candidat del PP Alejandro Fernández els faci ombra, especialment si acaba sent candidat popular per Tarragona en les eleccions generals.
alejandro fernández, pp, tarragona
Comparteix
   


Etiquetes
Si la setmana passada la polèmica estava situada a Badalona, el focus mediàtic s'ha centrat aquesta vegada a Tarragona. Després que el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, donés la instrucció que calia respectar la llista més votada, l'executiva convergent a Tarragona encara es resistia a no pactar amb el PPC per poder governar i deixar fora de l'alcaldia el socialista Josep Fèlix Ballesteros. Pujol va reunir-se amb els seus per intentar rebaixar tensions i finalment s'ha anunciat aquest dijous que no hi haurà acord CiU-PPC. La mateixa Victòria Forns ho ha anunciat en roda de premsa.

El trencament d'un pacte ja fet
Des del PPC han subratllat que ha estat la direcció de Còrcega qui ha imposat el trencament del pacte, i han destacat les bones relacions entre la federació i els populars a Tarragona, que ja havien fructificat en acords de govern en passats mandats. De tota manera, també han reconegut que no els ha sorprès el desenllaç de les negociacions.

Les mateixes fonts creuen que la direcció nacional de CiU no ha volgut aquest pacte perquè vol mantenir ponts amb el PSC, però també perquè no volen donar-li ales a un polític potent com és Alejandro Fernández, que podria ser candidat dels populars per Tarragona en les properes eleccions generals. Des de CiU es reconeix que Fernández és un polític intel·ligent, i fer-lo alcalde ara podria beneficiar-lo en els futurs comicis, on la federació farà el que pugui per evitar que el PP obtingui majoria absoluta a Espanya.

El fet és que aquest matí hi havia una reunió programada entre Fernández i Forns però aquesta última finalment no hi ha assistit. La decisió doncs estava ja presa i ha acabat transcendint abans de la reunió del comitè local de CDC.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.