directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sobirania i Justícia se suma a la manifestació d'Òmnium de rebuig a la sentència del TC

Creuen que servirà per deixar 'ben palesa' la voluntat del poble de Catalunya de 'ser respectat en la seva dignitat nacional'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La plataforma independentista Sobirania i Justícia (SiJ) impulsada per exdirigents i militants d'UDC encapçalats per l'exconseller Agustí Bassols, s'ha sumat aquest divendres a la crida d'Òmnium Cultural a manifestar-se si el Tribunal Constitucional (TC) retalla l'Estatut. L'entitat ha reclamat que la resposta de la societat civil a la sentència del TC estigui 'amarada de la màxima unitat possible', cosa que també demanen als partits polítics. Volen que esdevingui una mobilització social 'd'ampli espectre' a favor de la 'dignitat de Catalunya' sense que la transversalitat i voluntat unitària de la convocatòria impliqui rebaixar la reivindicació.
sobirania i justicia sij
Comparteix
   

En un comunicat, SiJ s'ha mostrat favorable a impulsar una mobilització social 'd'ampli espectre' que serveixi per deixar 'ben palesa' la voluntat del poble de Catalunya de 'ser respectat en la seva dignitat nacional'. Consideren que la societat civil és el 'fonament bàsic de l'engranatge democràtic', de manera que 'no pot defugir la responsabilitat de parlar alt i clar' davant les 'maniobres de laminació competencial' de l'autogovern català per part de l'Estat.

Per això, han anunciat el seu recolzament a la crida que pugui fer Òmnium Cultural davant una eventual sentència adversa a l'Estatut, i conviden a la transversalitat de la societat catalana a participar-hi: 'Tothom ha de ser benvingut i tothom és necessari'.

Per la plataforma, que deixa clar que defensa la creació d'un Estat propi, considera que els organitzadors de la mobilització hauran de ser 'diligents' en la capacitat d'unir en la diversitat 'sense caure en la temptació de fer una crida a la baixa'. 'És una convocatòria a favor de la dignitat de Catalunya i haurà de quedar prou clar', alerten, i conclouen que l'actual conjuntura exigeix 'sentit de la responsabilitat en la unitat i fermesa en la defensa de la llibertat' de Catalunya.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
pasbort fletxa Vila-real
16 d'agost de 2009, 10.20 h

Molts Partits ja INDEPENDENTISTES però algú que fatja prosselitisme per a que es VOTE INDEPENDENCIA? una cosa és ferse el fanfarró i l´altra posar el coll!! VOTEU INDEPENDENCIA=LLIBERTAT!!!!. que el vostre vot sigui vostre i cap trillero tel pugui furtar!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.