directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias i Puigdemont encara hauran d'esperar

Els recursos per aclarir el recompte presentats pel PP a Barcelona i ERC a Girona endarrereixen el canvi després de 32 anys de govern socialista

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després d'haver aconseguit la fita d'acabar amb 32 anys d'hegemonia socialista als ajuntaments de Barcelona i Girona, la presa de possessió dels convergents Xavier Trias i Carles Puigdemont encara haurà d'esperar. En ambdós casos els recursos que el Partit Popular a Barcelona i ERC a Girona han presentat per esclarir el resultat de l'escrutini ha obligat a endarrerir el ple de constitució dels consistoris. En el cas de Barcelona, el PP reclama que es revisin 66 vots nuls que podrien arrabassar-li un regidor a CiU. A Girona, ERC està a tan sols un vot nul d'aconseguir saltar el llindar del 5% i obtenir representació al consistori en detriment del tercer regidor de la CUP.
carles puigdemont, victòria forns, xavier trias, ciu
Comparteix
   


Etiquetes
Vint dies més d'Hereu
L'Ajuntament de la capital no es podrà constituir aquest dissabte com la resta de consistoris, els regidors no podran prendre possessió i l'alcalde no podrà ser triat. El grup del PPC ha elevat al TSJC un recurs per validar 66 vots que han estat declarats nuls a les meses, la Junta Electoral Provincial i la Junta Electoral Central. La llei electoral marca que, en casos com aquest, el consistori haurà d'ajornar la seva constitució fins a l'1 de juliol. Mentre, el jutge del TSJC haurà de valorar si el PPC té raó i, per tant, recull els 56 vots que li falten per obtenir el novè regidor, en detriment d'un del 15 de les files de CiU.

ERC, a les portes de quedar dins o fora del consistori
La constitució de l'Ajuntament de Girona també s'haurà d'ajornar fins l'1 de juliol per un recurs que ERC ha presentat davant el TSJC. Els resultats electorals van deixar ERC a només dos vots del regidor. El partit va impugnar els resultats i ha aconseguit que es donin per bons dos vots més però la Junta Electoral continua sense admetre una papereta trencada i un sobre d'ERC que conté la imatge del fundador de l'Opus Dei. A més, el grup denuncia que hi ha hagut un 'error de càlcul' i que s'han donat per bons més vots en blanc del compte i això fa que augmenti la participació. En conseqüència, a ERC li falta encara mig regidor per arribar al 5% dels vots que faria que Blanca Palmada fos regidora.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.