directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU s'oposa al Parlament a impulsar mesures per la defensa del català a la Justícia

El diputat d'ERC Pere Aragonès denuncia 'passos enrere de gegant' per part de la federació nacionalista

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

CiU ha votat en contra d'una bateria de propostes presentades per ERC amb la intenció de defensar l'ús del català en l'àmbit de la Justícia. El diputat republicà Pere Aragonès s'ha mostrat sorprès per l'actitud de la federació nacionalista a qui ha acusat de fer 'passos enrere de gegant' en la normalització lingüística al món de la Justícia. Aragonès, que ha recordat la situació alarmant del català a l’administració de Justícia, amb una reducció continuada de les sentències emeses en català en els darrers anys, i els episodis de menyspreu a la llengua catalana per part d’alguns magistrats, s’ha mostrat 'decebut pel triumvirat amb el PP i Ciutadans, alineant-se amb els sectors més contraris a la presència del català a la justícia'.


Comparteix
   


Etiquetes
Entre les propostes presentades pels republicans es demanava que el coneixement de català sigui un requisit per a exercir de jutge o magistrat a Catalunya, en què Esquerra va defensar que el Govern presentés una proposta al Parlament per portar-la al Congrés de Diputats mitjançant una proposta de reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial. CiU hi ha votat en contra juntament amb PP, PSC i Cs, mentre que ICV s’hi ha abstingut, i Esquerra ha estat l'única força que hi ha votat a favor.

Tampoc ha rebut el suport de CiU la petició perquè els opositors a la carrera judicial i fiscal puguin fer les proves en català ni la creació d'una base de dades jurídica en català per facilitar als advocats l'ús de la llengua pròpia del país. Aquestes mesures, en canvi, sí que ha comptat amb el suport de PSC i ICV.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
15 de juny de 2011, 12.18 h

#20 Molt bé, sí senyor. El què manifesta Vostè, és el què és. Tot molt ben dit. Més a més, aquesta senyora no ha dit que a madrit s'estan refregant les mans, perquè a Catalunya tenim el govern que ells volen que tinguem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
15 de juny de 2011, 12.09 h

#19 Això es molt fàcil senyora meva,: Mes llegir i menys mirar la tele . I si es Telahinco , o qualsevol de les espanyolísimes cadenes que ens envolten , no digui desprès que vol estar BEN informada. Es com llegir nomes La Vanguardia i empassar-se tota la propaganda filo-convergent del grup Godotis.
Ara be , si el que vol es llegir que CiU ho fa d'allò mes be i que no es mereix cap retret , li recomano l'e.brutícies, perdo , l'e.noticies que allà no llegira cap crítica al GUAPO i els se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Angels fletxa BCN
15 de juny de 2011, 11.11 h

Totalment decebuda del caire sectari, visceral i agressiu de molt comentaris. El cinisme ens fa molt de mal. A Madrittt es deuen fregar les mans. Decebuda també per noticies sospitosament incompletes. Jo vull saber els arguments d'uns i altres per poder jutjar per mi mateixa i no que em donin informació encapsulada destinada a crear opinions de bons i dolents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
MIQUEL ÀNGEL fletxa BARCELONA
11 de juny de 2011, 13.12 h

També caldria saber per què el PSC hi ha votat en contra i els d'Iniciativa s'hi han abstingut. Aquests són els nostres patricis? Vaja quins galtes! Com per tornar-los a votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
MIQUEL ÀNGEL fletxa BARCELONA
11 de juny de 2011, 13.10 h

Ja està demostrat: la dreta catalana té dos fronts, un catalanet -o ni això- i una altre espanyolista: PP. Senyors de CiU, un consell: dissoleu la vostra formació i agrupeu-vos amb el PP. Tot quedarà molt més clar i tothom us agrairà el gest.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
11 de juny de 2011, 10.01 h

#13 aquests als qual us referiu, els independentistes que han votat corrupCiU, no han estat mai independentistes ni altra cosa que pugui assemblar-s'hi i per més que ornamentin les seves frases amb paraules grandiloqüents justificant el per què ho han fet. Aquests doncs, són més botiflers que els propis convergents. I si tenen un xic de vergonya i veuen com està derivant el partit corrupte que van votar, amb lleis contra Catalunya, contra la seva llengua i també amb lleis contra la natur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
11 de juny de 2011, 09.51 h

#5 Vosaltres els convergents botiflers, empaltats d'escanyolisme pur, si que sou els antisistema. Sou més a més els enemics de Catalunya. Vergonya us hauria de donar, el fet de donar suport a qui nega la nostra identitat i especialment el nostre idioma. Vos concretament, si això que heu manifestat ho penseu de veritat, ja no cal ni que escrigui en català, faci-ho en castellanúfol, que potser així se sentirà més identificat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Carles fletxa Barcelona
11 de juny de 2011, 07.26 h

A tots aquells que vau votar CIU pensant en la independència de Catalunya: FELICITATS!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
11 de juny de 2011, 02.45 h

Us en recordeu quan en el debat de la llei d'independència el portaveu de CiU va dir que estaven d'acord amb el què però no en el com ni el quan? Doncs els de CiU fan un camí molt revirat, tot pactant amb el PP i votant segons què al costat de C'S i PP, per arribar a aquest què. Si algun dia concreten el quan feu-m'ho saber. Quina pena que hi hagi independentistes que votin CiU pensant en el país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jaume fletxa Badalona
10 de juny de 2011, 18.20 h

Quins collons teniu alguns jo sóc crític amb ERC per dir que la culpa de que pactin amb el PP tmb és d' ERC és de ser tarat mental...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.