directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

El Ricoh Manresa podria no jugar l'ACB per falta de finançament

Necessiten ajuda de les institucions públiques per sobreviure

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El retorn del Ricoh Manresa a la lliga ACB, la màxima competició de bàsquet de l'Estat espanyol, no està essent tan fàcil com podria semblar un cop aconseguida la classificació. De fet sembla que perilla, ja que l'equip manresà té un dèficit de més de 600.000 euros i necessita que institucions públiques com la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona s'hi impliquin per poder afrontar la temporada. De no fer-ho, el club renunciaria a la categoria i vendria la plaça.
ricoh manresa
Comparteix
   


Etiquetes
Així es manifestava ahir el president del Ricoh Manresa, Josep Vives, que explicava que sense ajuda institucional no es podrà fer front al retorn a l'ACB. Si l'ajuda no arribés -es parla del dia 20 de juliol com a data límit per arribar a alguna mena d'acord econòmic- el president es planteja renunciar a ser a la màxima categoria i vendre la seva plaça, tot i que es consultaria amb els socis del bàsquet Manresa.

L'augment de les demandes econòmiques de Vives també va ser extensible a la Diputació de Barcelona, que actualment aporta 60.000 euros anuals.

La Generalitat no tenia constància de la situació


Per la seva banda, la secretària general de l'Esport, Anna Pruna, s’ha mostrat sorpresa per les declaracions del president del Ricoh Manresa. Pruna ha fet públic un comunicat on lamenta aquesta postura, atès que en cap moment des de la consecució de l'ascens, no s'ha comunicat cap problema vinculant la plaça del club a la màxima categoria del bàsquet estatal i la viabilitat econòmica.

La secretària general de l'Esport manifesta que el seu departament no ha tingut coneixement del dèficit de 601.865 euros del Ricoh Manresa fins que Josep Vives ha fet pública aquesta xifra en una roda de premsa.

En el comunicat s'assegura que des del club no s'ha demanat cap tipus de reunió amb cap membre de la Secretaria General de l'Esport i s'afegeix que el dèficit generat pel club no es pot relacionar amb una vinculació anterior per part de la Secretaria i sí possiblement amb la desaparició d'algun del espònsors del club.

També es recull en el comunicat quines són les politiques del Govern d'ajut als clubs catalans que es fonamenten en quatre aspectes. L'ajuda per la promoció de la base; a aquells equips professionals i no professionals que competeixen fora de l'àmbit estatal, és a dir, en competicions europees, mitjançant un conveni amb Turisme de Catalunya; en equipaments esportius per la pràctica de l'esport i en l'ajut a buscar sistemes de finançament en millors condicions del que pot oferir el mercat. En cap cas, reben ajuts els equips que competeixen en lligues professionals.

El comunicat acaba lamentant que s'arribi a prendre una decisió que impediria que la pròxima temporada hi hagués quatre equips catalans a l’ACB i s'indica que es queda a l'espera de poder conèixer de primera mà quines són les necessitats del Ricoh Manresa per trobar plegats una solució.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.