directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 18:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Vendrell finalment tindrà un govern amb totes les formacions excepte PxC

La sociovergència de Jané i Carnicer acull els dos regidors populars i el regidor de Junts pel Vendrell

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PP i Junts pel Vendrell, amb 2 regidors els popular i 1 la coalició ERC-Reagrupament, s'han sumat finalment a l'acord inicial de PSC i CiU, amb 7 i 6 representants municipals respectivament, per formar l'equip de govern d'aquesta nova legislatura. Malgrat que el pacte exclou únicament a Plataforma per Catalunya, amb 5 regidors, les quatre forces han assegurat que aquest no és un pacte contra aquesta formació sinó 'un pacte a favor del Vendrell per fer-lo créixer', ha dit el socialista Martí Carnicer. L'acord estableix que Benet Jané, de CiU, serà l'alcalde del Vendrell els dos primer anys i el rellevarà Carnicer els dos últims. La resta del cartipàs municipal es decidirà en els propers dies.

Comparteix
   


Etiquetes
La Sala el Portal del Pardo del Vendrell ha estat l'escenari de la rúbrica del nou pacte que PSC, CiU, PP i Junts pel Vendrell han signat aquest divendres per governar conjuntament la capital del Baix Penedès els propers quatre anys. Les quatre formacions entenen que dels resultats electorals, amb 7 regidors per al PSC, 6 per a CiU, 2 per al PP i 1 per a la coalició ERC-Reagurpament, demostren una voluntat ciutadana perquè es formi 'un govern fort' i perquè les forces polítiques arribessin a un acord.

El que havia estat un pacte inicialment sociovergent s'hi han unit populars i independentistes, i s'exclou PxC. En canvi, com han insistit tant Benet Jané, de CiU, com Martí Carnicer, del PSC, aquest 'és un pacte a favor del Vendrell' i no contra Plataforma per Catalunya que, amb cinc regidors, serà l'únic grup de l'oposició a l'ajuntament del Vendrell. Segons Carnicer, s'ha posat de manifest 'els elements de descontentament entre la ciutadania que caldrà superar per aconseguir que la majoria dels ciutadans se sentin satisfets amb la tasca de l'ajuntament'. Per la seva banda, Jané assegura que són 'conscients de les diferents sensibilitats del Vendrell i hem de treballar sobretot per la convivència i per un municipi convivencial i cohesionat'.

El candidat de Junts pel Vendrell, Jaume Piñol, ha mostrat la seva satisfacció pel nou pacte i el seu agraïment per poder formar part del nou govern. Piñol ha assegurat que, malgrat que 'sigui una cosa insòlita' i un treball 'complicat', 'teníem moltes ganes de treballar pel poble i sumar-nos a aquest govern fort'. També el popular Ricard Jovani ha dit que el seu grup se sent 'feliç' pel pacte, un acord 'que s'ha aconseguit gràcies a la paciència i les ganes de tirar endavant' de tots plegats. 'Em parlat tota la campanya que el Vendrell necessitava un govern fort i millor del que és aquest serà impossible', ha assegurat Jovani.

L'organització del nou ajuntament

El pacte estableix que l'alcalde de la capital del Baix Penedès serà el convergent Benet Jané els dos propers anys i el socialista Martí Carnicer els dos últims de la legislatura. Cadascun ocuparà la tinença d'alcaldia durant el mandat de l'altre. La resta de càrrecs electes i del cartipàs municipal es decidirà en els propers dies i s'aprovarà en el primer ple del nou consistori que es preveu celebrar en menys de dues setmanes. El pacte fa referència a l'organització de l'ajuntament que es dividirà en set àrees, tres per al PSC, dos per a CiU, una per al PP i una per a Junts. En aquest sentit queda establert que la Junta de Govern estarà formada per set regidors i l'alcalde, mentre que tots els regidors que formaran part de l'equip de govern, en total 16, 'tindran responsabilitats de gestió'.

Els candidats també han destacat que les compensacions a dedicació exclusiva dels regidors es reduiran en un 20%, sumat al 15 % que ja es va rebaixar en aquesta la passada legislatura. El pacte també preveu mecanismes per forçar el consens entre les quatre formacions polítiques en cas de desavinences. Els acords de Govern hauran de se aprovats en la junta per un mínim de 5 vots.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Fernberg fletxa Santa Coloma de Gramenet
11 de juny de 2011, 20.44 h

Allò de la sociovergència ja ho havia assumit, però... ERC i Reagrupament pactant amb el PP??? No puc creure el que estic llegint. Em resulta difícil rebutjar la idea de que tots són llops de la mateixa ventrada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.