directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'#acampadabcn plega veles

L'assemblea d'aquest divendres ha acordat deixar de dormir a la plaça de Catalunya

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'acampada nocturna de plaça de Catalunya deixarà d'existir aquest cap de setmana. L'assemblea que els 'indignats' acampats a la plaça de Catalunya de Barcelona han celebrat aquest divendres a la nit ha permès acostar posicions entre el sector partidari de marxar i el més reaci i malgrat que semblava que no s'havia d'arribar a cap acord, al final de la nit la votació ha estat favorable als primers. En aquest sentit, segons han explicat membres de la comissió de comunicació de l'acampada a l'ACN, els 'indignats' començaran a desmuntar l'acampada aquest dissabte, tot i que deixaran alguna infraestructura. Els qui decideixin seguir acampats ho faran a títol personal. Al llarg de la nit d'aquest divendres, durant l'assemblea, s'ha anat posant de manifest que cada cop eren menys les persones que insistien a matenir la parada de tendes al rovell de l'ou de la capital catalana i més les que veien necessari eixamplar la protesta i estendre el discurs a d'altres àmbits. Finalment, l'assemblea ha permès fer pedagogia en la necessitat d'aixecar l'acampada i s'ha arribat a un acord: l'acampada nocturna finalitzarà aquest cap de setmana. Aquells que decideixin seguir acampats ho faran a títol personal, segons s'ha remarcat des de Twitter.
acampada, acampadabcn, manifestants, indignats
Comparteix
   


Etiquetes
La continuïtat de l'acampada a la plaça de Catalunya ha centrat l'assemblea del moviment dels 'indignats', que ha servit per incidir en la necessitat d'aixecar l'acampada i obrir altres fronts de lluita. Ho han explicat a l'ACN membres de la comissió de comunicació de l'acampada, que assenyalen que els més reacis a abandonar la plaça cada cop eren menys. La majoria, diuen, volen treballar en altres fórmules reivindicatives, com ara les de les protestes al Parlament i contra les retallades.

A més, es preveu mantenir alguna estructura a la plaça per seguir fent activitats diurnes. De tota manera, es desmuntaran la majoria de les instal·lacions ara existents a la plaça, deixant una estructura mínima per poder seguir fent algunes activitats d'algunes comissions.

En aquest sentit, admeten que l'acampada ja estava perdent pes informatiu a mesura que passaven els dies i sobretot d'ençà dels dies de més afluència, com el 15-M o el dia de les càrregues policials a la plaça de Catalunya. Per tant ara el repte és fer difusió de les accions que es realitzaran la setmana que ve al Parlament, així com el 19 de juny, dia en què hi ha convocada una jornada internacional de protesta contra les mesures antisocials.

A més, els acampats a la plaça de Catalunya també tenien present que l'acampada de la plaça del Sol de Madrid es donarà per finalitzada aquest diumenge, i tot i que assenyalen que a Barcelona les dinàmiques són unes altres reconeixen la necessitat d'estendre el discurs a altres àmbits, com als barris, tot i que hi ha un sector de persones que apostaven per quedar-se el màxim temps possible. Al llarg dels darrers dies, sobretot durant aquesta última setmana, cada cop menys persones han passat la nit a la plaça, de manera que l'acampada, d'una manera o altra ja havia anat caducant a poc a poc. Ara el repte, assenyalen, és buscar els punts de confluència i transmetre el missatge del moviment, que segons asseguren ja està més que organitzat, fora de la plaça.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.