directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP aconsegueix l'alcaldia de Badalona i Garcia Albiol promet 'recuperar l'orgull' de la ciutat

Només els 11 regidors populars han votat el nou batlle · El PP també té la batllia a Castelldefels

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Xavier Garcia Albiol (PP) ja és el nou alcalde de Badalona. Seguint el guió previst, el ple de l'Ajuntament de Badalona l'ha escollit com a candidat de la llista més votada el 22M, després que cap altre candidat hagi aconseguit el suport dels 14 regidors que marquen la majoria absoluta. Garcia Albiol ha obtingut els 11 vots dels regidors del PP i durant el seu discurs d'investidura ha promès que farà recuperar a la ciutadania l'orgull de 'ser de Badalona', un sentiment de pertinença que, segons el nou alcalde, la ciutat ha perdut. Garcia Albiol ha tornat a incidir en acabar amb els problemes de reestructuració socials als barris perifèrics de la ciutat com una de les seves principals prioritats.

Comparteix
   


Etiquetes

Garcia Albiol és el primer alcalde del PP que haurà tingut mai la ciutat de Badalona, després que els populars s'imposessin a les urnes el passat 22-M, per primera vegada en 32 anys. Tot i els intents del PSC i d'ICV-EUiA per configurar un govern alternatiu, la negativa de CiU ha fet impossible qualsevol altre combinació aritmètica que evités el mandat de Garcia Albiol.

El nou alcalde, molt criticat els últims anys per embrutar el nom de la ciutat amb el seu discurs sobre la immigració, ha promès durant el seu primer discurs com alcalde recuperar l''orgull de ser de Badalona'. Garcia Albiol ha dit que Badalona 'no és' la tercera ciutat de Catalunya en importància i ha lamentat que no hi hagi un 'sentiment generalitzat' de pertinença a la ciutat.

Garcia Albiol es proposa recuperar aquest espai dins l'àrea metropolitana de Barcelona i, tot i que ha rebaixat el to del seu discurs, no ha oblidat recordar quines són les seves prioritats: 'Hem de frenar el deteriorament social'. En aquest sentit, el nou alcalde assegura que a la ciutat que ara governa només serà benvingut 'aquell que vingui a treballar' i que marcarà 'els límits' als que no ho facin.

Per dur a terme les seves promeses, Garcia Albiol és conscient que haurà de buscar el suport de la resta de forces polítiques i s'ha obert al diàleg. 'Tinc voluntat d'entesa i ganes d'arribar a acords', ha manifestat. L'alcalde ha fet una crida a la resta de forces polítiques perquè no utilitzin els seus vots als plens de manera partidista.

El nou govern de Garcia Albiol comptarà amb els 11 regidors electes del grup popular. A més de l'alcalde, hi seran: Ramon Riera, Maritxu Hervás, Sònia Egea, Miguel Jurado, Juan Fernández, Rosa Bertran, Salvador Lerma, David Gómez, Montserrat Salgado i Daniel Gracia. Garcia Albiol no ha explicat encara quines competències assumirà cadascú.

Oposició crispada

La investidura de Garcia Albiol ha accentuat la crispació que viuen des de l'endemà de les eleccions els partits de l'oposició. El candidat socialista i alcalde sortint, Jordi Serra, ha centrat la seva intervenció en carregar contundentment contra el candidat de CiU, Ferran Falcó, per no haver volgut sumar per un pacte amb els socialistes i ICV-EUiA. 'CiU no ha volgut continuar amb el mateix govern i ha permès que sigui alcalde aquell a qui tant criticava', li ha recordat.

Serra ha interpretat el posicionament de CiU com un 'intercanvi' amb el PP per l'alcaldia de Barcelona, els pressupostos de la Generalitat i el govern de la Diputació de Barcelona. El portaveu socialista ha tornat a comparar, com ho ha fet en els darrers mesos, a Xavier Garcia Albiol amb Josep Anglada, líder de PxC. En aquest sentit, Serra ha reptat el nou alcalde a complir les seves 'promeses populistes'.

Serra, alcalde fins aquest dissabte, encapçalarà a partir d'ara el principal grup a l'oposició, on l'acompanyaran: Francesc Serrano, Dessirée García, Josep Duran, Teresa González, José Antonio Lara, Conxita Teruel, Pablo Hernán i Aniceto Ramírez.

El PSC compartirà els bancs de l'oposició amb que fins ara eren els seus socis de govern de CiU. En relació al seu posicionament en el ple d'investidura, el portaveu nacionalista, Ferran Falcó, ha reconegut tenir 'sentiments barrejats' i ha tornat a justificar el seu vot amb l'objectiu de respectar la llista més votada. 'Han guanyat democràticament i de manera clara', ha sentenciat.

Falcó ha demanat al nou alcalde que governi 'radicalment diferent a com a fet oposició' i l'ha advertit que aquest canvi d'actitud serà imprescindible si vol aconseguir acords puntuals amb CiU. 'La crispació ha de quedar enrere', ha sentenciat. Al costat de Falcó, CiU tindrà com a regidors Jordi Subirana, Josep Pera i Mercè Rius.

Per la seva banda, el portaveu ecosocialista, Carles Sagués, ha titllat la investidura de Garcia Albiol com un fet 'històric negatiu' perquè ha aconseguit l'alcaldia 'ferint la ciutat' i fomentant l''enfrontament' dels veïns. Sagués també ha retret a CiU que hagi facilitat la investidura del candidat popular i li ha dit a Falcó que Badalona és 'la gran damnificada' del posicionament dels nacionalistes. Sagués estarà acompanyat aquest mandat dels regidors Asunción García i Àlex Mañas.

'Indignats' amb Garcia Albiol

Durant la celebració del ple de constitució del nou Ajuntament, unes 200 persones s'han manifestat a la plaça de la Vila. Entre els concentrats han coincidit representants del moviment dels 'indignats', acampats a la mateixa plaça, i simpatitzants del PP. Després del ple, Garcia Albiol a sortit al balcó de l'Ajuntament per saludar la ciutadania i els aplaudiments s'han barrejat amb xiulets i consignes com 'no ens representes'.

Els manifestants han entès la sortida de Garcia Albiol al balcó com una provocació i la tensió ha pujat de nivell a mida que passaven els minuts. Tant és així que el recent investit alcalde de Badalona ha hagut de sortir escortat pels Mossos d'Esquadra per la porta de darrera de l'Ajuntament, enmig d'escridassades dels 'indignats'.

Castelldefels també té un ajuntament popular

El PP ha assolit aquest migdia a Castelldefels la seva segona alcaldia en una gran ciutat de l'àrea metropolitana, i ho ha fet gràcies a una majoria simple. El nou batlle, Manuel Reyes, que va guanyar les eleccions el passat 22-M, va negociar fins a l'últim moment per integrar CiU en el seu executiu i aconseguir el seu vot favorable al ple. Els convergents, finalment, han optat per votar la seva candidata, romandran a l'oposició i Reyes governarà en minoria amb els vuit regidors populars. El PSC ha votat el seu candidat, l'exalcalde Joan Sau, que va intentar sense èxit a revalidar la seva coalició amb CiU i ICV. Els ecosocialistes sí que l'han votat. L'agrupació d'independents AVVIC ha votat Reyes.

 

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
JMC fletxa Badalona
12 de juny de 2011, 15.22 h

Aquesta notícia no és cert, el PP franquista ja va tenir un batlle anteriorment, durant la Dictadura, es deia Felipe Antoja. I en va haver algú més, després
de que els franquistes assassinaren en Frederic Xifré


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
atlasac fletxa Vla-real
12 de juny de 2011, 11.24 h

L´atlasac afirma.-
Que el SEU VOT era un cant a la LLIBERTAT si portes les cadenes fas PENA però SI TE LES HAS POSADES A TU MATEIX I A DAMUNT ME LES HAS POSADES A MI NO ERES MES.....QUE ELS ETARRES que al fí i al cap ho feien per fer un bé a la seva família, als seus familiars, als seus veïns, als seus coneguts i al seu POBLE!!
TOTS, TOTS, TOTS els que haveu VOTAT a Partits, a costa de les cadenes que portarem quin benefici obtindreu? segurament CAP, ah SI? que a lo millor ja NO tindràs ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de juny de 2011, 22.38 h

Més aviat, fent a aquest engendre com a alcalde han pedut l'orgull.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.