directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les bases del PSC volen un congrés 'més obert, més ampli i més participatiu'

Una carta oberta als consellers nacionals dels socialistes catalans reclama 'el doble' de delegats a la reunió de la tardor

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els moviments de base del PSC sorgits de les xarxes socials i crítics amb l'actual direcció, '+PSC', '#congresdesdebaix' i '15-M socialista', han signat conjuntament una carta oberta als consellers nacionals dels socialistes catalans per reclamar-los que apostin per un congrés 'més obert, més ampli i més participatiu', tot plantejant-los una 'proposta en positiu'. De fet, reclamen que el nombre de delegats al congrés que s'ha de celebrar a la tardor -i que ha de suposar la renovació del partit- sigui d'uns 2.000, el 'doble' dels que habitualment hi assisteixen. La carta arriba uns dies abans de la celebració del Consell Nacional del 18 de juny, que ha de servir per convocar oficialment el conclave.

Comparteix
   


Etiquetes
'Us demanem que no sigueu espectadors i espectadores del moment històric', reclamen els crítics del PSC en la carta oberta, tot reclamant la seva 'audàcia, perspicàcia i responsabilitat' per tal de garantir que hi pugui haver una 'profunda reflexió' i fer 'els ajustos adients per encara el present i el futur'.

Per això, han fet arribar una 'proposta en positiu' de cara al congrés i que passa per dissenyar un conclave 'més obert, més ampli i més participatiu'. Per això, advoquen perquè hi hagi el doble de delegats dels que hi ha normalment i que, per tant, n'hi hagi uns 2.000. Així, consideren que es podria assegura que el congrés 'pugui ser representatiu de la pluralitat d'opcions i plantejaments que conformen el partit'.

Els crítics demanen que els barems per triar els delegats tinguin en compte qüestions d'equilibri territorial, que tracti de manera representativa les sectorials constituïdes i que consideri la presentació d'esmenes i resolucions, de manera que els militants que participen activament en el procés puguin 'com a mínim assistir en qualitat d'observadors, condició que els permetrà tenir dret a veu per defensar les seves propostes'.

A més, aposten perquè l'elecció de delegats per part de les agrupacions es faci en format de 'llistes obertes', de manera que 'qualsevol militant podrà presentar el seu nom a la llista per a ser votada' i que els que siguin més votats siguin els representants de l'agrupació o la sectorial.

Aquesta proposta es fa pública un dia després de la primera trobada presencial que #congresdesdebaix va celebrar a Sant Cugat del Vallès.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.