directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

L'Ajuntament d'Arenys de Munt no veu motius per prohibir la manifestació de Falange

Els ultres protesten contra la consulta d'autodeterminació promoguda per la CUP

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'Ajuntament d'Arenys de Munt no veu per ara motius de seguretat que recomanin la prohibició de la manifestació que la Falange Española de las Jons autoritzada pel departament d'Interior en contra de la consulta popular d'independència promoguda pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) i la CUP -recolzada pel ple del consistori- el mateix dia de la consulta, el 13 de setembre. La decisió tant d'Interior com de l'Ajuntament ha indignat als promotors de la consulta davant les 'amenaces' falangistes que asseguren que han rebut. L'alcaldessa accidental, Montserrat Carreras, ha assegurat a l'ACN que no tenen indicis que la protesta suposi un perill pels promotors de la consulta i el municipi.
manifestació falange ultradreta ultres feixistes feixista
Comparteix
   

Si bé fonts del departament d'Interior consultades per l'ACN van negar divendres que haguessin autoritzat la protesta de la Falange, altres fonts del mateix departament han assegurat avui que la resposta donant llum verda a la protesta la van enviar als falangistes el mateix divendres al vespre.

Asseguren que no tenien intenció de donar a conèixer la resolució fins abans assegurar-se que la Falange l'havia rebut. En la seva resposta, Interior comunica a la Falange que es podran manifestar, com demanaven, el mateix dia 13 de setembre, però no davant la Sala Municipal, on es farà la consulta, sinó a la plaça de Catalunya. De fet, això és el que va recomanar l'Ajuntament a Interior, segons ha reconegut a l'ACN l'alcaldessa accidental del municipi, Montserrat Carreras.

Des del moment que es va conèixer la convocatòria de la consulta, la pressió dels falangistes contgra els promotors ha anat en augment. Dies després que l'Ajuntament la recolzés per àmplia majoria van aparèixer pel municipi unes octavetes d'aquesta organització d'ultradreta titllant els promotors 'd'indocumentats'. A finals de juliol els falangistes van emetre un comunicat a la seva pàgina web explicant que havia sol·licitat a Interior, l'Ajuntament i la delegació del govern espanyol a Catalunya exigint l'anul·lació de la consulta. Advertien que 'de seguir el seu curs l'activitat antiespanyola' a Arenys de Munt, emprendrien 'noves accions'.

Simultàniament, a Arenys de Munt hi van aparèixer pintades amb una diana apuntant la CUP i amb el nom de promotors de la consulta, entre altres 'amenaces' que asseguren que han rebut els promotors del referèndum.

Però l'alcaldessa accidental ha explicat que 'com a Ajuntament democràtic', el consistori no podia oposar-se a una manifestació sol·licitada per una organització 'reconeguda' legalment com Falange. Per Carreras, si la Falange només 'té el desig de manifestar-se i expressar la seva opinió molt lícita com nosaltres expressarem la nostra' l'Ajuntament 'no hi veu cap perillositat'. Ara bé, ha advertit que si detecten 'indicis que pot venir algun grup violent' faran 'els passos necessaris' perquè no es pugui fer la manifestació. De moment, han demanat la presència de Mossos per evitar aldarulls.

Que l'Ajuntament no reclamés a Interior la prohibició de la manifestació antiindependentista, però, ha indignat els promotors de la consulta. Ho veuen, a més d'incoherent, un 'acte de renúncia' de l'Ajuntament, que amb la seva 'permissivitat', no recomanant la prohibició de la manifestació feixista, dona 'cobertura legal' a 'violents feixistes' i obre les portes a 'l'insult la coacció i l'agressió' dels que pretenen 'rebentar' una consulta democràtica avalada per àmplia majoria del ple de l'Ajuntament.

Consulta avalada pel ple

El ple de maig de 2009, l'Ajuntament d'Arenys de Munt va donar suport per àmplia majoria a una moció promoguda per la CUP, en nom del MAPA, recolzada per Arenys de Munt 2000 i CiU, al govern, i ERC i la CUP, a l'oposició, a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) promoguda pel grup Deumil.cat, que la Mesa del Parlament va rebutjar. Només el PSC s'hi va oposar. El ple autoritzava al MAPA a utilitzar la Sala Municipal, als baixos de l'Ajuntament, el 13 de setembre per consultar a la població la pregunta: 'Està vostè d'acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Marc Carrillo Marín fletxa Berga (Sweden)
31 d'agost de 2009, 14.08 h

Vamos a ver, queridos y admirados falangistas del yugo y las flechas, herederos del legado de Primo de Rivera: soys anticonstitucionales, por tanto, os quedareis encerrados en la plaça de Catalunya d'Arenys de Munt. Eso los que tengais el suficiente corage para presentaros en esta población el 13-S, y ya vereis como sereis muy poquitos y, además, cobardes. I por què van a inconstitucionalizar vuestro partido? Porque os lo mereceis más que la izquierda abertzale. Enarbolais banderas pre y an... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Moncaira fletxa Mallorca
30 d'agost de 2009, 00.03 h

Tothom té dret de pensar el que vulgui. No crec que sigui gaure inteligent oposar.se a la manifestaciuó falangista espanyola. Ells s'oposen a la convocatòria del referendum independentista d'Arenys de Mar. Doncs per això. No facem igual.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 d'agost de 2009, 13.37 h

Falange Española soporta en su quehacer cotidiano la persecución política de su organización y la marginación social de sus afiliados y simpatizantes. De ello hemos tenido varias muestras en los últimos días. De una parte, la cascada de descalificaciones contra FE de las JONS por el simple hecho de convocar —cumpliendo todos los requisitos formales— una manifestación en Arenys de Munt para el próximo 13 de septiembre. De otra parte, los intentos del alcalde de dicha localidad de imp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
19 d'agost de 2009, 16.50 h

AIXI ENS VA CATALUNYA, AMB AQUESTS GOBERNANTS, QUE ES DIUEN TRIPARTIT ESPANYOLISTA I D,ESQUERRES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
oriol fletxa banyoles
19 d'agost de 2009, 02.36 h

Si fos una manifestació "abertzale" es prohibiria?

El 13 de setembre tots a Arenys


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Alek fletxa Riudoms
18 d'agost de 2009, 19.07 h

Tot això és una maniobra per agafar por als ciutadans. Amb tot el que representen aquesta gent s'els hauria de negar qualsevol forma d'expressió. I crec que amb el nom de democràcia s'abusa de tal manera aquest sentit que veiem com els membres hereus de la negació de la plurinacionalit at de l'Estat campen tan tranquilament amb el beneplàcit del govern català. Més que un estat de dret amb la democràcia i tota la cantarella de sempre ens veiem supeditats a claudicar i agenollar-nos davan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 d'agost de 2009, 16.51 h

És obi que la Falange provocarà violència.



Tan senzill d'entendre com si qualsevol organització independentista es manifestés pel centre de Madrit en contra del dia de la hispanitat o en contra de la constitució dels espanyols, que evidentment seria d'alt risc i prohibida amb tota seguretat.



No sorprèn gents aquesta doble vara de mesurar de l'estat nacionalista i expansionista espanyol.



Sorprèn que els ajuntaments no s'oposin frontal-ment a que el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.