directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

L'estelada entra al parlament britànic

Un centenar de catalans agraeixen als diputats britànics el suport que van donar a una moció a favor del dret de Catalunya a decidir el seu futur

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Un centenar de catalans han viatjat aquest dilluns fins a Londres per a participar en un acte d'agraïment als 14 diputats britànics que el juliol del 2010 van signar una moció de suport al dret de Catalunya a decidir el seu futur i en contra de la sentència de l'Estatut del Tribunal Constitucional. 'Estem amb els catalans i els catalans estan amb nosaltres', ha defensat el diputat del Plaid Cymru, Hywell Williams, impulsor de la moció. Durant l'acte, la comitiva catalana ha donat una estelada als parlamentaris i els ha lliurat les més de 12.000 signatures que s'han recollit fins ara en agraïment al text. La plataforma 'El cas dels catalans' vol que l'agraïment es porti ara al Parlament de Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
El membre de la comissió organitzadora de la campanya, Agustí Soler, ha explicat a l'ACN que el viatge a Londres era la 'primera etapa' d'un procés de suport a la moció de Williams, que reclama que es 'reconegui als residents de Catalunya el dret a determinar democràticament el seu propi futur'.

'És d'agrair que un parlament que no és el nostre hagi acceptat una moció d'aquesta magnitud, d'aquesta importància, sobre aquest tema', ha explicat a l'ACN el diputat de Solidaritat, Toni Strubell, que també ha assistit a l'acte a Londres.

'És molt important que les nacions d'Europa que no tenim estat propi i que anem pel camí de recuperar-lo actuem conjuntament', ha defensat Strubell. 'Estem en una mateixa nau, la de la recuperació de la plenitud nacional. Tot el que sigui mostrar solidaritat entre nosaltres és molt important', ha afegit.

La segona etapa, al Parlament

Agustí Soler ha indicat que s'ha demanat als ciutadans de Catalunya que firmessin un document 'no només d'adhesió, sinó també d'agraïment als diputats britànics'. 'Ells ho agreixen moltíssim', ha dit Soler, que ha afegit que a partir del dia 15 la campanya d'El cas dels catalans' s'estendrà arreu del territori català. 'Aquesta campanya té dues etapes. El final d'aquesta era portar-los les 12.000 signatures que s'han aconseguit a través d'Internet, i ara es buscaran territorialment', ha explicat.

La darrera parada del viatge s'espera que sigui al Parlament de Catalunya. Els organitzadors de la plataforma han demanat als diputats britànics que viatgin a Catalunya. Hywell Williams, del Plaid Cymru, ha assegurat que estaria 'encantat' de viatjar a Barcelona perquè 'estima' Catalunya.

El diputat català Toni Strubell ha explicat que era vital la presència dels catalans a Londres per 'donar agraïment' i per 'convidar' els diputats britànics 'a venir al nostre parlament per contribuir al debat sobre la llibertat de les nacions dins d'Europa'. 'El parlament de Catalunya ha d'estar a l'alçada de les circumstàncies, rebre aquests diputats i donar-los les gràcies', ha remarcat Strubell.

Escòcia i Gal·les

La moció de Hywel Williams va comptar amb el suport de tots els diputats nacionalistes gal·lesos i escocesos, però també de la única diputada dels Verds, Caroline Lucas, i d'un diputat nord-irlandès, i diputats laboristes i liberal demòcrates anglesos. En l'acte d'aquest dilluns a Londres, el parlamentari de l'SNP, Pete Wishart, ha bromejat que Catalunya i Escòcia estan 'fent una competició per veure qui aconsegueix abans la independència'.

'Em sembla que us guanyarem', ha ironitzat Wishart, que ha recordat els bons resultats de l'SNP a les darreres eleccions escoceses, on va aconseguir la majoria absoluta. Wishart ha demanat que es respecti el dret de les nacions sense estat 'a determinar el seu futur' i ha alertat contra els 'entrebancs' que tant 'Londres com Madrid' intentaran posar en la celebració d'una consulta.

Per la seva banda, el diputat del Plaid Cymru Jonathan Edwards, que també ha assistit a l'homenatge, ha celebrat les polítiques lingüístiques de Catalunya i ha assegurat que són un 'exemple' pel País de Gal·les. Edwards també ha bromejat sobre el Barça, i ha indicat que el seu equip, el Swansea, segueix els passos de la formació de Pep Guardiola.

L'acte també ha comptat amb la participació de l'exalcalde de Lleida, Jaume Manel Oronich. 'Ara ens sentim menys sols que fa uns dies', ha remarcat Oronich, que ha donat les gràcies a tots els diputats del parlament de Westminster que han donat suport al dret de Catalunya de decidir el seu futur. Oronich ha explicat que els diputats han entès 'la lluita' dels catalans i els problemes econòmics que pateix el país. 'Els he explicat que ens roben 22.000 milions d'euros cada any i s'han quedat esparverats', ha dit Oronich.

El nom de la campanya

Agustí Soler ha explicat que 'El cas dels catalans' pretén remarcar els vincles històrics entre els britànics i els catalans, que van més enllà de les lluites pel reconeixement de les nacions sense estat com Gal·les o Escòcia. 'El 14 de juliol de l'any passat 14 diputats del parlament britànic van presentar una moció a favor de Catalunya i del dret a decidir. Unes quantes entitats que treballem en l'àmbit de la recuperació històrica ens varem adonar que fa 300 anys uns parlamentaris britànics aquí mateix al parlament de Westminster van defensar la causa dels catalans', ha explicat Soler, en referència a la guerra de Sucessió.

L'organitzador de l'acte ha assegurat que pretenien 'recuperar el fil de la història' i aconseguir un 'fet cabdal': 'Que Catalunya sigui reconeguda arreu del món'. 'Alguna gent ens critica i diu que això és només una moció que es quedarà a dins del parlament britànic', ha assegurat a l'ACN el diputat gal·lès Hywel Williams, que ha reiterat que l'acte d'aquest dilluns i la presència d'un centenar de catalans i de 12.000 signatures demostra que 'no és així'. Per Williams, el dret a la independència de les nacions sense estat és 'una lluita arreu d'Europa'. 'Estem tornant, i hem d'estar junts', ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12 Montse Varderi Rosales
Montse Varderi Rosales fletxa [object Object]
20 de juny de 2011, 20.56 h

Sento molta il·lusió i desitjo que pogui ser ben aviat!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Miquel Hernàndez i Onna fletxa Bellaterra -Cerdanyola
16 de juny de 2011, 02.16 h

Torno a dir-ho: recolzem aquesta iniciativa així com totes aquelles que profumen independencia
I si hem de donar donatius dintre de les nostres possibiltats, fem-ho-
Nemés demenen que siguin constants, que no és tanquin en cercles petits, que s'obrin a aquestas dos milions, mínim, que volen la independéncia de la npstra nació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
15 de juny de 2011, 22.36 h

Al #9 Estic totalment d'acord amb tu. No comencem a fer el borinot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Mercè P. fletxa Barcelona
15 de juny de 2011, 21.02 h

Jo vaig tenir la sort de ser-hi! L'acte va ser senzill però es va dir el què s'havia de dir. Per als comentaristes que que semblen lamentar que això hagi estat "un acte de SCI" -com si el fet d'haver-ho estatli restés valor- aquests comentaristes, que estriguin tranquils i que es dignin obrir la web "casdelscatalans" i veuran qui en són els promotors.

També em permeto de recordar-los que, sense anar més lluny, només SCI ha estat capaç de presentar una Llei d'independència al Parlamen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Miquel Hernàndez i Onna fletxa Bellaterra -Cerdanyola
14 de juny de 2011, 22.30 h

A mí en sap greu no haver anar-hi; no hi podia.

També en sap greu que al igual que els 10mil a Ginebra, no hagués sigut un viatge multitudinari..
No estem en condicions els catalans que volem la llibertat del nostre poble, de fer de cada manifestació
o presentació, un cas selectiu; no anirem en lloc mai si no ens unim en totes les iniciatives.
Aquesta era una bona ocasió i l'hem desaprofitada.
Que aquest grup que la ha organitzada, tiri endavant el seu projecte, però que fac i una caus... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pere el Digne fletxa Granollers
14 de juny de 2011, 20.42 h

Si per comptes de cent n'hi haguessin anat 10.000 l'impacte hagés estat molt més gran. Penso que aquesta mena d'actes serien més potents si hi hagués unitat entre les forces independentistes catalanes. Ara més aviat sembla un acte de SI i això no és bo. . I qui acompanyarà els parlamentaris britànics al Parlament de Catalunya, només SI? I qui els atendrà? És una visita oficial i privada? Ja ho sap la presidenta? Penso que caldria replantejat l'estratègia i obrir-ho a tot l'arc parl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Anna Arch fletxa Terrassa
14 de juny de 2011, 16.30 h

L'Oronich s'ha passat a SCI? Caram, quin cop pels convergents! Un altre com tants que s'ha cansat d'esperar...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
14 de juny de 2011, 11.50 h

-ha fet broma. No 'ha bromejat'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
14 de juny de 2011, 11.38 h

Moltes gràcies al centenar de catalans que s'han trasllat a Londres i als 14 diputats britànics que estan al nostre costat!!.
Encara que sigui poc a poc, gra a gra. Ja ho diu un refrany català: "De mica en mica s'omple la pica"


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Olga fletxa Maresme
14 de juny de 2011, 11.25 h

Ens queda molt camí per recòrrer, però la meta... cada dia que passa, està més a prop!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.