directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El moviment dels 'indignats' té una persistència irregular arreu del territori català

Tot i que l'assemblea de divendres de l'#acampadabcn va acordar desmuntar el campament encara hi dormen cent persones · Reus ja ha pelgat veles i Girona ho farà diumenge vinent

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El moviment que va nèixer el passat 15 de maig va estendre's com una taca d'oli arreu del territori. D'ençà d'aquell diumenge, però, l'empenta incial ha anat perdent força i divendres passat l'assemblea de l'acampada a Barcelona va decidir aixecar el campament. Malgarat això, però, un centenar d''indignats' persisteixen al cor de la capital catalana amb la voluntat d''organitzar millor' la mobilització que, a partir d'aquest dimarts, es desenvoluparà davant del Parlament de Catalunya. On sí que s'ha desfet la concentració, però, és a Reus, on s'ha decidit aquest dilluns al matí desmuntar les tendes de la plaça del Mercadal per evitar interferir amb les festes de Corpus d'aquesta setmana, preludi de la festa major de Sant Pere. El col·lectiu preveu, ara, traslladar l'acampada als barris o reprendre-la un cop passin les festes. Pel que fa als 'indignats' gironins han decidit desmuntar el campament a la plaça de Catalunya el proper diumenge 19 de juny i si bé no concreten en què es traduirà el moviment a partir d'ara, asseguren que saben què és el que no volen, i reconeixen que 'encara queda molta feina per fer'.

Comparteix
   


Etiquetes
A la plaça de Catalunya encara s'hi observa, aquest dilluns a la tarda, un bon nombre de tendes, tendals i estructures diverses que han donat aixopluc a les diverses comissions de treball de l'acampada que es va iniciar el passat 15 de maig.

El campament, doncs, no s'ha desmuntat, malgrat que l'assemblea -l'òrgan de decisió que ha regit al llarg de l'acampada- va ratificar fins a tres vegades abandonar l'espai en unes votacions realitzades el passat divendres.

Un sector dels acampats, però, discrepant d'aquest consens i desacatant la decisió, romanen a la plaça, on es calcula que diumenge encara hi van dormir un centenar de persones, segons ha explicat un dels acampats des de la comissió d'informació. Moltes comissions, encara en peu, segueixen treballant tant em els acampats com amb aquells que van marxar però tenen aquí el seu punt de trobada.

El mateix portaveu ha explicat a l'ACN que dimarts es reduirà a la mínima expressió la infraestructura de la plaça i que es desplaçaran fins al Parlament de Catalunya per secundar la protesta que tindrà lloc el dia 15 al matí. "Si tot va bé, aleshores ens quedarem allà acampats", ha afegit aquest 'indignat', "i sinó probablement tornarem aquí".

Discrepances des de l'assemblea

Un dels acampats que ha seguit el moviment des del seu inici, partidari d'abandonar la plaça, apunta que molts dels qui encara hi dormen no són "antisistemes ni okupes" -com van publicar alguns mitjans de comunicació- i és que, assegura, els centres socials ocupats que han participat en l'acampada van acceptar abandonar-la en l'assemblea de divendres.

En aquest sentit, des de l'assemblea es desprèn la idea que la gent que segueix a la Plaça de Catalunya "no representa el moviment" com a tal. Des d'aquest punt de vista, s'entén que són persones que a títol individual han decidit seguir amb la protesta des de la plaça.

En aquest sentit, aquests dies les xarxes socials -i especialment des de Twitter- han reflectit la discòrdia entre els dos sectors. Els assemblearis mostren el seu desacord amb els acampats, als que acusen de no acceptar la decisió de l'assemblea, i fins i tot s'ha arribat a proposar que, en cas de desallotjament, els advocats afins al moviment no intercedeixin al seu favor.

Enmig d'aquesta controvèrsia, aquesta tarda també habitaven a la plaça un grup d'immigrants subsaharians, instal·lats a la comissió d'immigració, aliens a la polèmica. D'altres mantenien la comissió d'arts, amb una sessió de grafiti. Mentrestant el centre de la plaça, totalment lliure de tendes i carpes, presentava una imatge habitual: canalla jugant amb els coloms, un parell de parades de venda ambulant i grups de turistes desconcertats.

L'acampada de Reus

La cinquantena d''indignats' que romanien a la plaça durant les nits en tendes de campanya han començat a recollir les seves pertinences aquest dilluns al matí, d'acord amb la decisió presa per l'assemblea de desmuntar l'acampada. "Ho fem avui perquè comencen les festes majors de Reus i no volem molestar. Ens agrada molt la festa major i molts dels acampats hi participen. Tenim una vida associativa que no volem perdre", ha explicat Jordina Rovira, una de les 'indignades'.

A partir d'ara, el moviment preveu traslladar l'acampada als barris o "quan acabi la festa major". Una decisió encara pendent. De moment, però, es mantenen les assemblees dels divendres i dissabtes a les vuit del vespre a la plaça del Mercadal o en una altra plaça cèntrica. Els grups de treball continuaran funcionant i les xarxes socials seguiran actives en aquest sentit. Una de les novetats, en la línia d'altres acampades, serà la creació d'un punt informatiu fix al mateix Mercadal o a la zona centre i un altre d'itinerant pels barris de la ciutat.

A Girona, mobilització el diumenge 19 de juny

Els 'indignats' gironins també fan una crida a la ciutadania a sortir al carrer el 19 de juny -el mateix dia en què estan previstes concentracions a la resta de Catalunya i de l'Estat-, per manifestar "a la comunitat europea i als governs" la seva disconformitat en el que s'ha anomenat 'El pacte de l'euro' -que alerten que afavoreix la privatització i retalla les ajudes socials, entre altres conseqüències.

D'altra banda, el moviment té previst celebrar noves reunions de comissions i assemblees populars, que s'aniran anunciant al web www.acampadagirona.org.

Durant aquest mes els 'indignats' gironins han protagonitzat accions emblemàtiques, com la marxa del 31 de maig en què unes 200 persones van caminar des de la plaça del Vi de Girona fins a la plaça de la Llibertat de Salt, o les concentracions que han aplegat fins a unes 800 persones a la mateixa plaça del Vi. És el cas de la que va tenir lloc el 27 de maig en contra de les càrregues policials que hi va haver a Barcelona i Lleida. Els 'indignats' també van tenir un paper destacat a la manifestació que aquest dissabte va aplegar unes 2.000 persones a Girona sota el lema "prou retallades".




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.