directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els 'indignats' preparen una acció 'no violenta, massiva i determinada' per evitar l'aprovació dels pressupostos

Asseguren que no comporta cap problema d'ordre públic i demanen a les autoritats que respectin el seu dret de manifestació

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les tanques ja són visibles al Parc de la Ciutadella en previsió del que pugui passar a partir d'aquesta tarda. Els 'indignats' han anunciat que desenvoluparan una acció 'no violenta, massiva i determinada' amb l'objectiu d'evitar l'aprovació dels pressupostos aquest dimecres al Parlament. L'acció començarà aquest dimarts a la tarda al Parc de la Ciutadella, on preveuen acampar fins demà al matí, quan faran un cordó humà. Sobre la possibilitat que no deixin passar els diputats, un dels membres dels 'indignats' David Ic ha dit que l'objectiu del cordó és 'aturar les retallades', mentre que Alicia Domingo ha dit que el problema que plantegen no és d'ordre públic sinó una qüestió política.
parlament, tanques, indignats
Comparteix
   


Etiquetes
Alguns membres dels 'indignats' han detallat aquest dimarts al matí davant del Parlament quines són les passes que volen seguir per evitar l'aprovació dels pressupostos perquè consideren que fan efectives les retallades en l'àmbit social. El primer pas és intentar acampar al parc, cosa que l'Ajuntament de Barcelona ja ha dit que no permetrà. De fet, aquest dimarts al matí treballadors del consistori col·locaven tanques davant de la cambra catalana creant un perímetre per evitar que es pugui obstaculitzar l'entrada a la mateixa.

L'única arma, la desobediència civil
Elena Matamala, membre dels 'indignats', ha llegit un comunicat consensuat per l'assemblea general que assegura que l'acció serà no violenta 'perquè l'única arma serà la desobediència civil', massiva i determinada perquè afirmen que tenen raó i no volen 'només protestar' sinó aconseguir la no aprovació dels pressupostos. 'Podem aconseguir que no s'aprovin', ha assegurat.

Per fer-ho pretenen fer un cordó humà que impediria el pas dels diputats a l'interior de la cambra. Davant la resposta que aquest fet suposa cometre un delicte, un altre dels membres del moviment, David Ic, ha assegurat que l'objectiu del cordó és 'aturar les retallades' i que els membres que participen al cordó 'actuaran en conseqüència'. Els representants han assegurat que són coneixedors que impedir l'entrada és cometre un delicte però han recordat que, tal i com va passar durant la jornada de reflexió quan van continuar amb l'acampada, 'no tot el que és legal és just i tot el que és just és legal', ha declarat Matamala, membre del moviment.

En tot cas, han dit que actuaran segons les situacions que es vagin trobant i de com actuïn els poders públics.

Problema polític i no d'ordre públic
Els representants han volgut deixar clar que el que estan plantejant no és un problema d'ordre públic sinó polític i han demanat a les autoritats que respectin el seu dret de reunió i manifestació. 'Som l'oposat a un exercit, no volem vèncer sinó convèncer', ha dit Matamala. 'No és una qüestió d'ordre públic, la resposta no ha de ser policial sinó política', ha resumit Alicia Domingo, membre del moviment.

Han anunciat però que un grup d'observadors internacionals estaran presents durant tota la jornada per vetllar pel respecte als seus drets, així com membres de l'organització internacional d'advocats i juristes Legal Team que s'encarregaran d'elaborar un informe en cas que es violin els seus drets.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
jordi fletxa LLEIDA
15 de juny de 2011, 11.13 h

Si comencem a segrestar als Diputats, ja no hi ha democràcia. Estem fent una perillosa aposta pq torni la dictadura. Els antics grecs (inventors de la democracia a Occident) quan hi havia mal govern, corrupció i desordre, cridaven al dictador de torn, per un periode prudencial, perque tornesin les coses al seu just lloc i així poder assegurar per més endavant el retorn del bon govern democràtic. De fet es l'eterna història : de Primo de Rivera al Franco i .......


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Karme fletxa Alt Penedès
15 de juny de 2011, 07.12 h

La desobediència civil es l'única arma que tenim el poble i cal fer-la servir, malgrat que sigui tan poca cosa davant les seves armes reals, les que fan mal físic, les que maten, les que utilitza el poder per fer-nos callar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.