directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 00:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Prop de 30.000 estudiants del Principat comencen aquest dimecres els exàmens de Selectivitat

A les Illes Balears ja és el segon dia d'exàmens, mentre que els alumnes del País Valencià van acabar les proves dilluns

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un total de 29.712 estudiants del Principat comencen aquest dimecres les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), 3.285 alumnes més que l'any passat. Per als 3.700 alumnes de les Illes Balears aquest dimecres és ja el segon dia d'exàmens, mentre que en el cas dels joves del País Valencià la prova d'accés a la universitat ja va acabar-se aquest dilluns. Enguany els alumnes provinents de cicles formatius podran examinar-se per primera vegada d'alguna assignatura de la fase específica. Els estudiants s'han d'examinar de quatre matèries comunes i una de modalitat a la fase comuna i de fins a tres matèries a l'específica. El primer examen d'aquest dimecres se celebrarà a les 9 hores i serà el de Llengua castellana i literatura.
selectivitat alumnes universitaris pau proves acces universitat
Comparteix
   


Etiquetes
La convocatòria d'aquest any arriba després de la polèmica originada el curs passat, quan en eliminar la reserva d'un número determinat de places per als estudiants que provenien de la Formació Professional (FP), i el fet que aquests no havien de passar les proves de Selectivitat, va provocar que aquests estudiants ocupessin la major part de les places en molts dels estudis. Aquest any però, i degut a una modificació de la normativa feta pel govern espanyol, els estudiants d'FP hauran de passar les proves.

La majoria dels matriculats del Principat, el 47,08% (13.985), faran un total de set exàmens; el 27,77% en faran vuit i gairebé un 6% en farà sis. Un total de 1.134 només s'examinaran de la fase general i 4.851 només de l'específica. Durant la primera jornada, els estudiants faran els exàmens de Llengua castellana i literatura, Llengua catalana i literatura, Anàlisi musical i Economia de l'empresa, o Ciències de la terra i del medi ambient. Dijous serà el torn d'Història o Història de la filosofia; Llengua estrangera; Cultura audiovisual, Matemàtiques aplicades a les ciències socials i Química; Literatura catalana i Dibuix tècnic. Divendres, última jornada de les PAU, els estudiants faran els exàmens de Geografia o Física; Disseny, Grec o Biologia; Dibuix artístic, Llatí o Matemàtiques; i Història de l'art o Electrotenia.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.