directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern aragonès declara Bé d'Interès Cultural 24 obres d'art que es troben al Museu de Lleida

Els béns formen part dels 112 en litigi amb el bisbat de Barbastre-Montsó

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'Aragó ha aprovat declarar Bé d'Interès Cultural 24 obres d'art de parròquies de la Franja que es troben al Museu de Lleida i que formen part de les 112 peces en litigi entre els bisbats de Lleida i Barbastre-Montsó. Així es desprèn d'un acord aprovat en Consell de govern d'aquest dimarts. Segons l'Aragó, aquesta declaració es produeix després d'un 'estudi exhaustiu' dut a terme per tècnics del departament de Cultura aragonès que reconeix la diòcesi de Barbastre-Montsó propietària de les 24 obres d'art. Aquest informe inclou la descripció i valoració històrico-artística dels béns així com la recopilació i anàlisi de la documentació històrica relativa a la titularitat i procedència de cadascun d'ells.

Comparteix
   


Etiquetes
Las 24 obres que es volen declarar Bé d'Interès Cultural són la tabla de Sant Blas de Algayón, el frontal de Sant Hilari de Buira, la Casulla de l'Arbre de Jesé de Roda d'Isàbena, la casulla de Sant Ramon de Roda d'Isàbena, la capa pluvial de Sant Vicenç de Roda d'Isàbena, la capa pluvial de Sant Pere de Roda d'Isàbena, la casulla de Sant Vicenç de Roda d'Isàbena, la talla de la Pietat d'Ardanué, el bol de Benavent d'Aragó, el sagrari de Benavent d'Aragó, l'arqueta de Buira, la talla de Santa Anna de Capella, la taula de Sant Martí de Lascuarre, el retaule de Sant Antoni Abad de Montsó, la predel·la amb escenes hagiogràfiques de Montsó, el retaule de Sant Cristòfol de Santa Liestra, la taula del Calvari de Tamarit de Llitera, el frontal de Sant Vicenç de Tresserra, la predel·la de Santa Llúcia i Sant Bernardino de Zaidí, la taula de Sant Joan Baptista de Zaidí, la talla de la Verge Maria de Zaidí, les taules del Naixement i l'Epifania, l'Ascensió i Pentecostès de Binaced i l'altar de la Verge de Portaspana.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.