directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 17:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els partits reclamen als 'indignats' que permetinals diputats exercir la seva feina parlamentària

PSC, ERC i ICV-EUiA demanen als manifestants que els hi deixin defensar les esmenes a la totalitat als comptes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els partits han coincidit en reclamar als manifestants que pretenen concentrar-se davant del Parlament que permetin aquest dimecres als diputats accedir a l'edifici i, per tant, que es pugui desenvolupar el Ple amb normalitat i es faci el debat de totalitat del pressupostos. Tots han destacat amb major o menor èmfasi la legitimitat de la protesta però també han fet una crida al civisme i a deixar que 'les institucions democràtiques' puguin funcionar amb normalitat. De fet, la portaveu adjunta del PSC, Laia Bonet, ha recordat que el Parlament només ha hagut d'interrompre la seva feina durant els fets de maig i la dictadura franquista. Mentrestant el Parlament ha quedat 'blindat' pels Mossos d'Esquadra. De fet, PSC, ERC i ICV-EUiA han demanat als 'indignats' que si estan en contra de les retallades els deixin defensar les seves esmenes a la totalitat als comptes de l'executiu.

Comparteix
   


Etiquetes
Des de Convergència i Unió, el portaveu parlamentari Jordi Turull, ha fet un crida al civisme tot advertint que no està renyit 'fer sentir la protesta amb una actitud cívica i responsable.' Turull ha fet ús de l'èpica històrica per defensar el funcionament del Parlament advertint que 'hi ha hagut molta gent al llarg de la història que ha hagut de renunciar a moltes coses perquè els diputats poguessin reunir-se a la seu de la sobirania popular'.

La portaveu adjunta del PSC al Parlament ha insistit en que votaran no a la tramitació dels pressupostos i ha dit que coincideixen amb els que estan indignats i mostren la indignació davant les retallades. Tot i això, ha ressaltat que és al Parlament on s'han de debatre els comptes i que l'eina que tenen com a parlamentaris és la que faran servir demà. Bonet ha recordat que el Parlament només ha estat tancat en dues ocasions: pels fets d'octubre i durant la dictadura de Franco. 'No ens podem permetre confondre la democràcia amb tancar les portes del Parlament', ha apuntat.

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha reivindicat el dret de la gent a manifestar-se contra els pressupostos de CiU, però també ha remarcat que el seu grup té 'tot el dret' a presentar una esmena a la totalitat i a defensar-la durant el ple de dimecres a la cambra catalana. Per això, ha indicat que els diputats ecosocialistes vindran al Parlament a fer la seva feina, que és 'denunciar aquests pressupostos, defensar l'esmena a la totalitat i carregar la seva indignació políticament amb un vot en contra dels comptes'.

Per la seva part, la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha reclamat 'poder exercir el seu dret i el seu deure a accedir a les sessions plenàries i el deure de debatre i votar els punts de l'ordre del dia del ple' sobre pressupostos. 'Si no accedim al ple els diputats que han presentat esmenes a la totalitat, no es defensa per res aquesta esmena', ha indicat Simó. I si el mateix passa en la votació final, els pressupostos es votarien sense cap debat. Ha demanat que els diputats pugui fer la seva feina i que hi ha un respecte de diferents formes de democràcia.

Segons el portaveu de Ciutadans, Albert Rivera, no s'ha de tenir por de les protestes en democràcia. En aquest sentit considera legítima l'acampada i l'empara sota el dret a expressar-se lliurement. No obstant, també creu que les institucions democràtiques han de poder mantenir el seu funcionament i que això ha de ser garantit pel Govern i les forces de seguretat.

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha posat de manifest el seu respecte al dret de manifestació i concentració d'aquells que es manifesten per causes justes a l'hora que ha demanat que els diputats tinguin el dret a exercir la seva feina.

Per la seva part, el diputat no adscrit Joan Laporta ha fet servir una cita de Bakunin per expressar la seva posició respecte a la concentració dels 'indignats' davant el Parlament aquest dimecres coincidint amb el ple que ha de votar les esmenes a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat. Segons ha dit en una roda de premsa a la cambra catalana, 'la llibertat d'un acaba on comença la de l'altre'. El diputat ha declarat que s'ha de respectar si aquest col·lectiu decideix manifestar-se. De fet, ha afegit, sovint hi ha concentracions davant del Parlament. No obstant això, Laporta ha afirmat que està 'fora de lloc' limitar les llibertats democràtiques impedint que els diputats puguin accedir a la cambra.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Karme fletxa Alt Penedès
15 de juny de 2011, 07.02 h

Feina?, quina feina?. Que pot ser treballen?. No em feu riure, si us plau, que no estic per bromes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.