directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Servei Meteorològic dóna per finalitzada l'onada de calor

L'Observatori Fabra va registrar dimecres la 5a temperatura més alta en 96 anys

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha donat per finalitzat l’avís de nivell 2 per onada de calor, que s’ha mantingut activat des del passat diumenge 16 d’agost. Al llarg d’aquest episodi de calor s’ha superat el percentil 98 de les temperatures màximes de l’estiu (temperatures que estan dins el 2% dels dies més càlids del període) en més de la meitat de les estacions meteorològiques automàtiques gestionades pel servei, amb termòmetres que han superat els els 36 graus a bona part del país. A més, en gairebé un 30% d’aquestes estacions s’ha superat aquest llindar durant 3 dies consecutius o més (motiu d’activació d’avís de nivell 2 per onada de calor), com per exemple a la ciutat de Girona on s’han superat els 38ºC de temperatura màxima durant 3 dies seguits (del 17 fins el 19 d’agost). A Barcelona, l'Observatori Fabra va registrar aquest dimecres els 37.8 ºC, la cinquena temperatura més alta des de 1913.
onada calor
Comparteix
   

Malgrat que cap de les estacions automàtiques que gestiona el SMC amb més de 5 anys de dades no ha superat la temperatura màxima de la sèrie, destaca l’estació automàtica ubicada a l’Observatori Fabra a la ciutat de Barcelona (a 411 metres d’altitud), on ahir dimecres dia 19 es va arribar fins els 37.8ºC (a l’estació manual situada al mateix punt es va enregistrar 37.7ºC). Aquest valor no només és la temperatura més alta d’enguany sinó també és el cinquè registre més alt de tota la sèrie de dades de l’estació (des de 1913), i tan sols s’ha superat en tres episodis de calor: l’any 1982 (39.8ºC el 6 de juliol i 39.6ºC el 7 de juliol), el1987 (38.4ºC el 15 d’agost) i el 2003 (38.4 el 12 d’agost). A les estacions automàtiques instal·lades en altres punts de la ciutat, en canvi, no s’ha arribat a valors tan alts com els del passat 23 de juliol, quan es van assolir les temperatures màximes d’aquest any a dia d’avui com a conseqüència del vent de ponent que va bufar en aquella ocasió.

Aquest episodi de temperatures extremes que ara finalitza ens ha deixat les temperatures més altes de l’any a bona part de les estacions de l’interior del país, amb els 40.1ºC de Seròs (Segrià) del dimarts 17 com a dada més destacada.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.