directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els aldarulls al Parlament acaben amb una trentena de ferits lleus

Els diputats han accedit al Parlament en helicòpter, cotxes i furgons policials

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els aldarulls provocats per les protestes dels 'indignats' que volien impedir l'accés dels diputats al Parlament en la jornada del debat a la totalitat dels pressupostos han acabat amb un total de 36 persones han resultat ferides lleus a les portes del Parc de la Ciutadella. Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), tres dels ferits són agents dels Mossos d'Esquadra que han rebut l'alta al mateix lloc dels fets i tres més del total de persones ateses han estat traslladades a l'Hospital del Mar. L'acció dels 'indignats' ha obligat als membres del Govern i diputats accedir al Parlament en helicòpter, cotxes i furgons policials. Alguns dels diputats, com Marina Geli, Montserrat Tura i Joan Boada, entre d'altres, han estat agredits.
policia, mossos d'esquadra, antiavalots
Comparteix
   


Etiquetes
Han arribat en helicòpter la vicepresidenta, Joana Ortega, consellers com Andreu Mas-Colell, Boi Ruiz i Ferran Mascarell, i diputats com Joaquim Nadal i Anna Simó. Altres diputats s'han reunit a l'estació d'autobusos i han arribat tots junts en cotxe o furgons. Finalment, a les deu del matí el ple ha començat a l'hora prevista, tot i que encara quedaven forces diputats per entrar a la cambra.

A última hora del matí, els antiavalots que formaven el passadís de seguretat a través del qual diversos diputats del Parlament han entrat al Parc de la Ciutadella han rebut una pluja d'objectes quan desfeien la formació i es retiraven a les furgonetes. Els agents es retiraven a peu un cop ja havia començat el ple en què s'han d'aprovar els pressupostos de la Generalitat. Però mentre ho feien, alguns dels manifestants s'han abraonat cap a ells, fet que els ha obligat a pujar corrent a les furgonetes. Ha estat aleshores quan hi ha hagut una pluja d'objectes sobre els agents, objectes com ara llaunes o alguna garrafa.

Un cop la policia ha marxat, alguns indignats han començat a enfilar-se a la barana del parc, tot i que fins ara cap no ha saltat a dins d'un recinte que continua tancat al públic.

Declaració institucional de rebuig
La Junta de Portaveus s'ha reunit aquest dimecres al migdia de manera extraordinària per analitzar els incidents que han protagonitzat milers d'indignats que han increpat i agredit diputats que intentaven accedir al Parlament. La reunió, convocada per la presidenta Núria de Gispert, s'ha produït després que se suspengués el ple aquest migdia que debatia les esmenes a la totalitat als pressupostos. De manera extraordinària també hi ha assistit el president de la Generalitat, Artur Mas, i el presidents dels grups parlamentaris, a banda dels ja habituals membres de la Mesa i els portaveus dels grups. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
indignat! fletxa barcelona
15 de juny de 2011, 23.54 h

Un vídeo sobre els aldarulls d'aquest matí i que val la pena veure'l.
No sé qui ha traspassat les línies vermelles...
http://youtu.be/YcmvzRvsf8g


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Unti fletxa Empordà.
15 de juny de 2011, 18.31 h

Jordi C, tens raò, i seria desitjable que, per molt comprensiblement nerviosos que estem una mica tots, afectats per l'allau de novetats no pas només en la política nacional catalana o internacional, sinó en tots els sectors de la vida, malgrat tanta agitació i tantes frustracions com patim, fossim capaços de mantenir les formes com tu has fet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jordi C fletxa Barcelona
15 de juny de 2011, 18.21 h

Comentari adreçat a #15, naturalment. Unti, és possible que tinguis raó, el problema és que jo només vull parlar aqui d'idees i de política, i hi ha qui s'obstina en portar-ho a l'atac personal, ignoro per quina causa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Unti fletxa Empordà.
15 de juny de 2011, 18.11 h

Per què us baralleu si tots dos sou d'ideologies força properes? Veig, a més que tots dos esteu a favor d'uns PPCC independents, en contra de la violència, etc etc... Només us separen petits detalls sense importància, comparats amb els temes principals.

Apa, companys, salut i estimem-nos més entre nosaltres, que per a odiar-nos ja tenim qui ho fa metòdicament, des de les ePPanyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jordi C fletxa Barcelona
15 de juny de 2011, 17.58 h

#14 La gent que de seguida us llanceu d'aquesta manera al coll dels altres, a l'atac personal per la cara, us ho hauríeu de fer mirar; podria ser un tema d'ordre clínic, no ho dic en broma. Tothom qui no pensa com tu és 'sociovergent', 'pseudoconvergent', 'independentista dominguer'... Però tu t'has sentit? Aquesta és la teva manera de concebre la "democràcia real"? Brutal!!! Però tu qui et penses que ets? Tu no vols parlar de política ni d'idees, tu només vols increpar, faltar al res... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi-80 fletxa València
15 de juny de 2011, 17.43 h

#14 I et creus que per votar ERC et miraré d'una altra manera? A més, si em dius que la votes fa 25 anys, ja veig de quin pal anaves, quan ERC no era independentista i hi havia altres opcions que ja reclamaven aquesta necessitat. Per culpa de sociovergents com tu, amants de l'ordre sociovergent, ERC està com està avui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi C fletxa Barcelona
15 de juny de 2011, 16.27 h

Jordi-80, però tu de què m'estàs parlant? D'"independentisme armat"? Perdò? Mira, noi, aquesta etapa va quedar feliçment enrere fa molt de temps, per al bé de tothom, i en primer lloc per al bé de l'independentisme. I l'independentisme actual no té, per sort, res a veure amb l'espectacle bàrbar, d'insults i menyspreu a la polítca, que hem vist avui. Després, no tens ni puta idea d'amb qui estàs parlantt: no he votat CiU em ma vida, voto ERC des de fa 25 anys i no tinc perquè aguan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi-80 fletxa València
15 de juny de 2011, 16.11 h

#11 Per cert, enterat, que jo sàpiga, tota la colla "independentista" dominguera pseudoconvergent no ha fet cap altra cosa aquests últims anys que insultar l'independentisme polític dia sí, dia també. Recordem quan van anar al parlament a insultar els diputats d'ERC, com Vendrell i companyia. Quina barra teniu, convergents!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi-80 fletxa València
15 de juny de 2011, 16.09 h

#11 A veure si t'enteres, enterat: l'independentisme ha agafat les armes quan ho ha cregut, ha fet propaganda armada quan ho ha cregut, ha fet barricades i s'ha barallat amb les forces policials, etc, etc. Llavors, no em vingues amb les teues collonades d'indepednentisme dominguero pseudoconvergent. Jo no sóc cap pro-indignat, però xapeau per veure a tota la colla de mafiosos sociovergents, qua haurien d'estar tancats, patint el d'avui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi C fletxa Barcelona
15 de juny de 2011, 15.56 h

Jordi-80, que jo sàpiga els independentistes mai han agredit i insultat parlamentaris, ni han muntat barricades per impedir-ne el pas, ni els han marcat amb creus, ni els han robat ordinadors... Fas una comparació fora de lloc. No m'agrada això de 'indignazis' perquè estic en contra de la banalització de la paraula 'nazi', però l'espectacle d'avui al Parlament ha estat una vergonya. Prego perquè aquesta no sigui la "democràcia real" que aquesta gent vulgui propagar, perquè si no estem ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.