directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 14:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els consells de seguretat per a la revetlla de Sant Joan també són 2.0

Protecció Civil utilitzarà les noves tecnologies per arribar als usuaris · Els Mossos d'Esquadra intensificaran els controls d'alcoholèmia

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El delegat territorial del govern a l'Alt Pirineu, Albert Alins, ha presentat la campanya 'Revetlles amb precaució'. Aquesta campanya té l'objectiu d'informar a la població sobre l'ús adequat del material pirotècnic i minimitzar els riscos que comporten determinats hàbits associats a aquestes celebracions. Com a novetat d'aquest any, Protecció Civil intensificarà la difusió dels consells preventius de la revetlla de Sant Joan a través de les noves tecnologies. A la presentació hi ha assistit el cap de la Regió Policial del Pirineu Occidental, Ramon Calsina, qui ha explicat que durant la revetlla hi haurà un increment notable de controls d'alcoholèmia a tota la xarxa viària del Pirineu. L'objectiu de la campanya 'Revetlles amb precaució' és minimitzar els riscos que comporten determinats hàbits associats a aquestes celebracions, com ara l'ús del material pirotècnic, l'encesa de fogueres i la participació en correfocs.
petards
Comparteix
   


Etiquetes
El cap de la Regió d'Emergències de Lleida, Jordi Solà, ha explicat que la nit de la revetlla els serveis augmenten. Pel que fa al nombre de serveis de l'any passat el Departament de Salut va registrar a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran tres assistències hospitalàries relacionades amb la revetlla de Sant Joan (tres cremades lleus), mentre que els Bombers de la Generalitat van fer a les comarques l'Alt Pirineu i Aran, entre les 20.00 hores del dia 23 a les 08.00 hores del 24 de juny, un total de 21 serveis.

Solà ha dit que a les zones on se celebren baixades de falles s'hi intenta ubicar un reten de Bombers i ha afegit que les darreres pluges fan que la muntanya estigui humida i el perill de propagació de focs és mínim.

Dels 3.390 expedients de tot Catalunya oberts al telèfon d'emergències 112 per incidències la nit de Sant Joan 2010 (accidents, incendis, malalties i conflictes entre persones), 26 van procedir de les comarques de l'Alt Pirineu.

Novetats de la campanya 2011
Respecte la campanya de l'any passat, enguany les novetats més destacades són l'ús de les noves tecnologies. A tot Catalunya s'han repartit gairebé 130.000 exemplars dels pòsters i quadríptics per conscienciar als joves i als més petits sobre una correcta manipulació del material pirotècnic; i a l'Alt Pirineu i Aran s'estan realitzant sessions informatives entre els col·lectius més vulnerables (sobretot alumnes d'escoles i instituts).

Eli Llompart, responsable de Protecció Civil a l'Alt Pirineu i Aran, ha enumerat un seguit de consells a tenir en compte: no encendre petards dins de casa, recollir la roba estesa i els tendals en els llocs on es facin revetlles, tancar portes i finestres, no guardar-se els petards a les butxaques, no subjectar els petards amb les mans, i no posar-los prop de la cara o el cos, no llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones, no posar petards dins de totxanes o ampolles de vidre o fer les fogueres en llocs que permetin el pas dels vehicles d'emergència, evitar fer-les en zones amb vegetació, i no encendre-les amb líquids inflamables

Des de la Direcció General de Protecció Civil es vol posar molt èmfasi en els consells a la població de cara a la nit de Sant Joan, especialment en la responsabilitat dels pares i els adults a l'hora de comprar i fer ús dels petards.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.