directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC alerta del naixement del 'tripartit de dretes' format per CDC, UDC i PPC per aprovar els pressupostos

ICV-EUiA assegura que 'sort que el govern d'esquerres es va endeutar i va crear aquest dèficit'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSC ha advertit aquest dimecres que en el debat de pressupostos que avui 's'aixeca acta d'una realitat i acaba de néixer un altre tripartit a Catalunya format per CDC, UDC i el PP català. 'Del tripartit d'esquerres al tripartit de dretes', ha assegurat la representant del PSC en matèria econòmica, Rocío Martínez-Sampere. En aquest context, ha assegurat que el Govern demana 'ajuda al PSC des del faristol i pacta amb el PP des d'uns despatxos que pels socialistes tenen les portes tancades i barrades'. El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha recordat als socialistes que a Euskadi pacten amb el PP.
rocío martínez sempere, psc, socialistes
Comparteix
   


Etiquetes
Durant el debat a la totalitat dels pressupostos, Martínez-Sampere ha carregat contra el que ha anomenat 'tripartit de dretes'. 'Hem sortit del Majestic, hem passat pel notari i hem renegat d'ell i acabem on sempre i aquesta és la seva elecció que és legítima', ha afegit. La diputada del PSC ha dit que 'hauran d'explicar el canvi de cromos amb la Diputació de Barcelona i amb Xavier Garcia Albiol'. En aquest context, ha destacat que no vol esgrimir la por al PPC, però ha mostrat el seu rebuig als populars catalans.

Ha criticat les contradiccions del Govern de CiU i els seus pactes 'a tres que lliguen el que no pot ser lligat. Un PP que posa una sentència contra l'Estatut i una CiU que la vota al carrer i una Unió que revela els seus vots en contra'. 'Aquesta és la Casa Gran del president Mas', ha ironitzat Martínez-Sampere, al temps que ha dit que ha preguntat si és tan gran que fins i tot hi pot conviure la catalanofòbia.

El conseller Mas-Colell ha recordat a Martínez-Sampere que els socialistes pacten a Euskadi amb els populars. 'Això deu voler dir que amb el PP un hi pot fer acords', ha afegit el titular d'Economia.

Martínez-Sampere ha manifestat que 'l'obligació segueix essent respondre a l'exigència dels catalans' i creu que han 'd'alçar una mica la mirada i escoltar el que ens reclamen els ciutadans'. De fet, ha destacat que als ciutadans 'els hi deuen l'exercici honest no de buscar culpables, sinó de posar-se d'acord per superar dificultats i entendre'ns en els temes que són clau per combatre la crisi'. En aquest context, ha dit que després del debat de totalitat els parlamentaris tenen l'obligació 'de treballar a fons per teixir ponts i acostar posicions'.

Ha indicat que el Govern porta setmanes apel·lant a la responsabilitat i ha recalcat que han de parlar en serio de responsabilitat i 'no com a coartada ni no com a recurs retòric'. Ha convidat al Govern 'a exercir la responsabilitat al Parlament i no als despatxos on només s'han reunit amb el PPC'. 'No davant els micròfons', ha afegit. En aquest context, Martínez-Sampere ha dit que el PSC està 'disposat a cedir, negociar i a debatre totes les polítiques que desgranen els comptes i està disposat a deixar-se convèncer i a poder convèncer'.

'Estem disposats a no renunciar al que volem pel futur del país i a prioritzar ara el que és més urgent i estem disposats a retirar l'esmena a la totalitat i a fer-ho ara i avui mateix. Depèn de vostè. Estem disposats a parlar de com es gasta cada euro dels 39.000 milions amb la única condició de no renunciar a cap que depengui de nosaltres'. La dirigent del PSC ha insistit en que tenen la voluntat de parlar en serio, però ha demanat una prova de voluntat i és que no reunciin als ingressos de successions almenys aquest any.

Martínez-Sampere ha considerat que la falta de perspectiva és la que fa equivocar les prioritats del pressupost que presenten. 'No diem res en contra de l'austeritat i l'estalvi, però veiem arguments per rebatre el perquè creuen que serveix l'austeritat. El problema és la utilització que fan l'austeritat'. Ha criticat que retallen serveis i ingressos i ha dit que en això rau la seva esmena a la totalitat.

Les crítiques d'ICV-EUiA
Per la seva part, el parlamentari d'ICV-EUiA Joan Boada ha assegurat que 'sort que el govern d'esquerres es va endeutar i va crear aquest dèficit precisament ara hi ha les bases que el Govern destrueix sistemàticament perquè molta gent que pateix i té una situació de dificultats encara té el suficient diners per mantenir les escoles bressol que les hem triplicat de quan vostès governaven'. Boada ha dit que en canvi el Govern prefereix 'mantenir els concerts amb les escoles d'elit' i ha proposat que aquests es podrien suprimir. En aquest context, ha afirmat, mentre era increpat per les bancades de CiU, que el grup d'ICV-EUiA 'no és el senyor tripartit'. També ha destacat que en set anys han doblat els hospitals.

Boada ha ressaltat que amb aquestes pressupostos el Govern 'no dóna cap esperança als ciutadans' i ha considerat que 'des del seu essencialisme de classe ideològic els hi diuen als que més pateixen la crisi que s'ha de reduir l'estat de benestar i que no cal que els rics no facin cap esforç fiscal'. El parlamentari ecosocialista ha criticat que l'executiu els hi diu als ciutadans que es resignin. 'Surtin al carrer i diguin als joves que es resignin. Si tenen vergonya diguin que els deixen sense futur i sense esperança amb aquest pressupost'.

Ha recordat que el PPC deia que mentre hi hagués retallades en salut no donarien suport als comptes. 'Deuen tenir un cert estrabisme en el moment de llegir els pressupostos perquè hi ha unes retallades brutals', ha apuntat, al temps que ha recalcat que 'la dreta s'imposa electoralment al país', però ha assegurat que no convenceran i que hi ha molta gent indignada 'amb les polítiques conservadores'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Joan fletxa Barcelona
20 de juny de 2011, 15.42 h

#1 La cara de vergonya li hauria de caure a la Rocío aquesta, però com que deu voler fer mèrits per quan torni a haver-hi cadires.....ha de dir aquestes tonteries...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ull fletxa cat
16 de juny de 2011, 14.33 h

Independentment del que faci el PSOE, i ja sabem que en el tracte amb Catalunya es distingeix poc del PP, veig fet el tripartit UDC-CDC-PP a Badalona, a la Diputació, a la Generalitat... De fet tots tres partits són de dretes (CDC liberal) i no s'autoproclamen independentistes... Les declaracions que fa el Sr Duran, bé podrien ser d'un diputat del PP... I encara no ho hem vist tot. Si realment hi ha sectors independentistes a CiU, on són? Potser que donin la cara pel país i deixin d'amagar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Flor vermella fletxa Centelles
16 de juny de 2011, 09.48 h

Aquests del PSC son com gats rabiiosos i volen prohibir que els altres partits facin el que ells han fet i estant fent, liar-se amb el diable per governar, però com que això se'ls acaba perquè el país els ha vist el marro, ara tot és por i només volen sembrar la por, ai que vindrà el PP.........DIGUUEU-ME, A LA PRÀCTICA, DE QUE US DISTINGIU DEL PP? No torneu a començar amb el vot de la por.
Si us plau senyors del PSC accepteu d'una vegada que heu fracassat per la vostra traïció a Cat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
indikete fletxa Barcelona
16 de juny de 2011, 08.28 h

La Sra. Martínez sembla oblidar el bipartit ejpañolista que governa ara el païs basc....o potser és veritat alló de que el que més s'assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.