directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas demana comprensió si en les properes hores es fa un 'ús legítim' de la força per garantir la seguretat

El president defensa una democràcia imperfecta davant del 'caos violent' que s'ha viscut avui

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest dimecres la comprensió del poble de Catalunya si en les properes hores els Mossos d'Esquadra fan un 'ús legítim de la força' per garantir la seguretat dels diputats i treballadors del Parlament a la sortida del ple. Mas ha comparegut en roda de premsa per deixar clar que aquest dimecres s'han 'traspassat totes les línies vermelles', i ha remarcat que una cosa és la discrepància i la crítica, però el que no es pot permetre és la 'coerció i l'impediment' de la tasca normal d'un diputat. El president ha defensat una democràcia imperfecta davant del 'caos violent' que s'ha viscut a l'entrada del Parc de la Ciutadella.

Comparteix
   


Etiquetes
Després de la Junta de Portaveus i que s'hagi llegit la declaració conjunta al Parlament, Mas ha comparegut davant dels mitjans per condemnar el que ha succeït a l'entrada del Parc de la Ciutadella, que ha definit com un 'caos violent'. El president ha considerat 'trist i una pena' que els diputats d'un Parlament tan antic i que ha costat tant de restablir hagin tingut tantes dificultats per accedir ala cambra per culpa de la 'violència clara i descarada' d'un grup de manifestants. 'Això és trist i s'ha de combatre', ha dit.

En aquest sentit, ha explicat que ell ha tingut la 'determinació i l'obsessió' perquè el ple comencés puntual 'per dignitat'. Ha intentat entrar per diferents accessos al parc però, en veure que era impossible, ha optat per l'helicòpter.

Mas ha remarcat que avui 's'han traspassat les línies vermelles, i hi ha línies que no es poden traspassar'. I és que Mas ha apuntat que una cosa és la discrepància 'legítima i necessària, que és essència de la pròpia democràcia', i una altra és la 'violència i la coerció' contra representants escollits democràticament pel poble de Catalunya. En aquest punt, Mas ha defensat un sistema democràtic 'imperfecte' abans que el 'caos violent' d'avui. 'Què se'ns proposa? El caos? La violència? La coacció?', ha preguntat.

'El que no és tolerable, el que significa traspassar les línies vermelles, i com a president no estic disposat a tolerar-ho, és que s'actuï per la via de la violència i de la coerció perquè una institució no pugui exercir la seva feina i funció', ha exclamat Mas, que ha diferenciat entre les persones indignades i els 'professionals de la violència'.

Davant d'aquest tipus de gent, ha dit, els sistemes i les democràcies s'han de poder defensar, i per això ja ha demanat la 'comprensió del poble de Catalunya' si en les properes hores s'han de fer 'algun ús legítim de la força' per garantir la seguretat. Conscient que pot haver-hi imatges 'una mica colpidores i punyents', ha remarcat que 'en qualsevol democràcia hi ha de poder haver un ús legítim de la força emparada per aquesta democràcia'.

Mas ha argumentat que les policies democràtiques estan emparades precisament pel sistema per poder utilitzar la força amb l'objectiu de garantir béns superiors, 'i el funcionament de les institucions del nostre país, del Parlament, és una causa major'.

Ha indicat que avui no es tracta de criticar l'acció dels Mossos d'Esquadra, perquè 'hi ha un bé superior a la crítica i a la valoració partidista': 'La democràcia, la llibertat, la dignitat, que no se'ns trepitgi, que no se'ns esclafi per la via de la violència i de la coacció un sistema que és millor del que se'ns pot proposar'.

Ha assenyalat que s'ha d'entendre que quan una policia actua en democràcia, pot cometre errors, però alhora és qui garanteix la seguretat general, i per això té el monopoli de l'ús de la força, 'que ha de ser controlada i no ha de ser capriciosa', però que no ha de ser vista com un 'element de repressió, sinó de seguretat'.

Tot i que ha reconegut que potser 'servirà de poc', ha fet una crida perquè les persones que estan fora del Parlament 'no traspassin més aquestes línies vermelles' i permetin la sortida dels diputats i treballadors aquesta nit.

El president ha assegurat que entén que hi ha molta gent que pugui sentir-se indignada, però 'una cosa és estar indignat i una altra és actuar amb indignitat'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Oriol fletxa Sant Pol
17 de juny de 2011, 00.34 h

#14 Esta clar que hi ha infiltrats, esta clar que el poder es el mateix i tambe les tecniques.
De fet no crec que estiguem en una crisi, crec que tot esta molt organitzat i de fa anys.
Pero tot i creient aixo, no estic d'acord amb els indignats, de fet m'indignen.
Jo no he estat en aquestes vagues dels 60-70 per edat i per circunstancies, pero he corregut molt devant dels grisos per defensar Catalunya i la seva dignitat, i la veritat es que no em complau gens ni mica veure com tambe aquesta col... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
16 de juny de 2011, 22.12 h

#17 Benvolgut Libertus, el seu comentari es propi de quelcom amb poca informacio o be es fruit de buscar quelcom d´interes partidari. Si analitza el problema veura que:
1- Els interessos dels indignats i la seva llibertat d´espresio ACABEN a on comença la llibertat i els interessos de la gent que no pensem igual que vostes; aixo s´en diu democracia. Els indignats no poden parlar en nom de tots els ciutadants
2- L´actuacio de una colla d´aixalabrats (i que es responsabilitat dels ¨indigna... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Libertus fletxa Cerdanyola
16 de juny de 2011, 18.35 h

MAS AMENAÇA, PUIG DISPARA!

Increible, els indignats violents de la Ciutadella eren una colla de policies mal disfressats (per cert, quin muscle que fan els païos!). CiU ha passat la línia vermella de la centralitat política a l'extrema dreta: ni als anys 80 s'havien atrevit a tant. Tots els de CiU que deien que corrien amb els grisos, ho feien devant seu o al seu costat? El que si queda clar és que han après molt bé les seves tècniques. PUIG no dimissió, PUIG A LA PRESÓ! CiU genera l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
16 de juny de 2011, 13.17 h

#15 Home, similituds cap, però diferencies .. unes 175. Si creus que es el mateix una cosa que l'altre, potser que t'ho facis mirar, company


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Marcel Mañé fletxa Barcelona
16 de juny de 2011, 12.51 h

¿Algú troba una similitud entre voler impedir treballar els parlamentaris per part d'uns "indignats" i voler impedir treballar un empleat amb un "piquet informatiu"?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
16 de juny de 2011, 11.43 h

Per aquells que varem viure les vagues de la Pirelli , Elsa , Fama , Siemens als anys 60 i 70... ¿recordeu com els infiltrats de la BIS (Brigada Investigación Social) , de Guardia Civil i/o els ‘xivatos’ de la Falange donaven la contrasenya per que els uniformats comencecin a repartir llenya i/o fotre uns trets?? ...¿O recordeu!!!???.
Normalment eren tres crits seguits de “Hijos de puta” seguit d’un que deia “Policia asesina” , i aquesta era la senyal. Doncs .. poca cosa ha ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mario fletxa bcn
16 de juny de 2011, 11.13 h

Penso que el més indignant és utilitzar helicópters per arribar al Parlament, el que ha costat això no es pot explicar, si ho hagués fet el Sr. Carod ho haguéssim sentit a dir i llegit amb la conseqüent destrucció que pateix Esquerra des del govern anterior. No es diu res? SI i les CUP no tenen res a dir? suposo que no entra en el seu discurs simplista i sense base. La valentia és un risc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
ESCANDOL fletxa Barcelona
16 de juny de 2011, 00.42 h

http://www.youtube.com/watch?v=YcmvzRvsf8g
http://www.eurevolution.com/?p=820


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
15 de juny de 2011, 21.04 h

Desemmascarats els infiltrats “violents” en Barcelona, als que en la foto de baix es veu tranquil·lament al costat dels vehicles dels Mossos d’Esquadra http://annanoticies.com/2011/06/15/desemmascarats-els-infiltrats-violents-en-barcelona-als-que-en-la-foto-de-baix-es-veu-tranquila... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Libertus fletxa Cerdanyola
15 de juny de 2011, 20.57 h

Doncs… Intentar fer la sessió del Parlament d'avui devant de l'allau d'ndignació no és una provocació? Passar just pel mitg dels indignats no és una provocació? Si anem a exemples de l'antiga Roma no estem devant del cruament del Rubicó si no més avaiat devant d'una revolta per manca de pa. Crec que els diputats de l'esquerra (si ni ha algun) s'han equivocat intentant anar avui al Parlament, i millor no parlar del govern i els elicopters. Tot plegat una demostració de força que ha a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.