directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els 'indignats' reclamen davant la Generalitat sotmetre les retallades a referèndum

Part dels manifestants es manté al Parc de la Ciutadella per evitar la sortida dels diputats · Uns dos mil concentrats participen en una sentada i fan un minut de silenci pels detinguts durant la jornada

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Els 'indignats' concentrats al Parc de la Ciutadella com a protesta contra l'aprovació dels pressupostos del Govern que materialitzen les retallades han marxat aquest dimecres a la tarda cap a la plaça Sant Jaume per fer-hi una asseguda i d'aquesta manera traslladar la protesta del Parlament. Els concentrats, prop de 2.000, han reclamat davant la Generalitat un referèndum sobre les retallades, han entonat 'L'estaca' de Lluís Llach i han exigit la llibertat dels detinguts durant la jornada, a favor dels quals han fet un minut de silenci. Mentrestant, malgrat que l'assemblea ha decidit traslladar la protesta a la plaça de Sant Jaume, no tots els 'indignats' han secundat l'acció i alguns centenars es mantenen a les portes del Parc de la Ciutadella per mirar d'impedir la sortida dels diputats del Parlament.
indignats, plaça sant jaume, sentada


Comparteix
   


Etiquetes
Els 'indignats' concentrats al Parc de la Ciutadella han acordat aquest dimecres a la tarda en assemblea fer una seguda a la plaça Sant Jaume a les sis de la tarda i d'aquesta manera traslladar la protesta del Parlament. L'assemblea ha decidit a última hora fer una volta al Parc de la Ciutadella per informar de la decisió i arreplegar el màxim de gent per després marxar cap a la plaça Sant Jaume de Barcelona per fer una concentració-seguda i seguir així amb la protesta. Amb tot, la decisió de l'assemblea no ha estat secundada per tots els membres del moviment que s'aplegaven aquest dimecres al Parc de la Ciutadella. Una part dels manifestants ha optat per quedar-se i, tal i com estava previst, obstaculitzar la sortida dels diputats un cop acabi la sessió a l'hemicicle.

Una part dels 'indignats' espera la sortida dels diputats al Parlament
Malgrat que els 'indignats' concentrats al Parc de la Ciutadella han marxat cap a la plaça Sant Jaume per fer una asseguda, un grup d'uns quants centenars de persones s'ha quedat al Parc de la Ciutadella. En aquest sentit, unes 200 persones estan bloquejant la sortida del Parc de la Ciutadella situada al carrer Pujades amb el passeig de l'Arc de Triomf, al costat del Museu de Ciències Naturals, amb la intenció d'obstaculitzar la sortida dels diputats que en aquests moments es troben al ple del Parlament. Una desena de furgons de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra vigila aquest accés al Parc de la Ciutadella.

Condemna dels fets violents 'aïllats'
Si bé no hi ha hagut una condemna dels fets del matí, moltes de les intervencions han estat en clau crítica i algunes han considerat que cal condemnar els 'quatre violents' autors de les agressions als diputats. Més tard, però, han emès un comunicat desmarcant-se dels fets violents que s'han produït aquest matí i que han titllat d''aïllats'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Voltaire fletxa Rias Baixas
16 de juny de 2011, 16.13 h

Que li ho demanin al GOBIERNO DE ESPAÑA que és qui té i administra els nostres diners però em tem que els hi retallaran els ous.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Unti fletxa Empordà.
16 de juny de 2011, 15.49 h

#3 Ja era hora! A mi em neguiteja molt, quan ve una visita i em diu: "puc assentar-me?" Perquè em fot en un compromís. O bé he de considerar que és un ignorantot que desconeix la seva llengua materna, o bé he de respondre-li: "no, noi, aquí no hi tolero assentaments" Naturalment, caldria explicar-li que, posem per cas, una tribu de neandertals es podia assentar durant mesos en un paratge propici, però a l'hora de menjar, s'ASSÈIEN. De seure o asseure's, a assentar-se, hi pot haver any... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
h fletxa Regne Unit
16 de juny de 2011, 11.13 h

#2 el primer que va tenir la idea de voler impedir una sessió del parlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de juny de 2011, 01.04 h

En català la gent no s'assenta sinó que s'asseu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
indignat! fletxa barcelona
15 de juny de 2011, 23.51 h

Un vídeo sobre els aldarulls d'aquestmatí i que la pena veure'l.
No sé qui ha traspassat les línies vermelles...
http://youtu.be/YcmvzRvsf8g


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
15 de juny de 2011, 20.15 h

Retallades per referèndum ? Seriosament ? Perquè no fem referèndum si puc gastar diners sense guanyar-lo! Si voleu millors pressupostos, que anireu a crear empreses, hi ha moltes oportunitats al món a crear riquesa i pagar més imposts ... si serià genial a declarar-se independent d'estat espanyol primer que un part de diners quedaria a Catalunya també ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.