directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'#acampadabcn es nega a recollir el dret a l'autodeterminació al document de mínims

La Subcomissió d'autodeterminació denuncia manipulació des de la comissió de Comunicació i vexació al català i a l'estelada

Comentaris 73  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

'No te enfades que venimos a hacer el menor daño posible... solo queremos quitar la palabra 'Catalunya' del texto'. Aquesta frase d'un membre de la comissió de Comunicació de l'#acampadabcn mostra la poca consideració que es té per al poble català i per al dret a l'autodeterminació entre el moviment dels 'indignats', segons denuncia un grup de membres de la Subcomissió d'autodeterminació. Malgrat que des del dia 29 de maig s'està treballant perquè el document de mínims reconegui el dret a l'autodeterminació de tots els pobles del món, recollit també per la Carta de les Nacions Unides, i tot i que ha estat aprovat dos cops per l'assemblea, a dia d'avui encara no apareix al decret de mínims de l'acampada. Un grup de persones membres de la Subcomissió denuncien, a títol individual, el constant assetjament que han rebut pel fet de tenir una estelada a la paradeta informativa i la manipulació que hi ha hagut en el redactat de les actes de les assemblees per tal d'esquivar el reconeixement d'aquest dret.

Comparteix
   


Etiquetes
'Reconeixement del dret a l'autodeterminació de tots els pobles del món, tal com reconeix la Carta de les Nacions Unides i, per tant, del poble català". Aquesta frase és la que s'hauria d'afegir al document de mínims de l'#acampadabcn però que encara no hi figura. El dia 29 de maig va començar el via crucis amb el primer debat de la Subcomissió de l'Autodeterminació, dia en què no es va votar, i va seguir el 4 de juny. Aleshores el 90% dels assistents van donar el seu vistiplau a incloure-ho i només una quarentena de persones s'hi van oposar. Aquests grup reduït, però, va ser suficient per frenar la inclusió i l'endemà, el 5 de juny malgrat es va tornar a ratificar el text inicial, es va confirmar que s'havia frenat. Segons s'havia informat a la Subcomissió, un text doblement ratificat automàticament passa a ser aprovat i inclòs en el decret de mínims sense necessitat de tornar a passar per l'assemblea general. No va ser així. Finalment el decret va tornar a ser aprovat amb 390 vots a favor i 270 en contra però aquest darrer cop tampoc no va ser suficient.

Des de la Subcomissió han deunciat que se'ls ha esquivat amb 'ara no toca', 'los nacionalismos solo sirven para dividir...', 'es un derecho que ya esta incluido en la carta de las Naciones Unidas y no hace falta reflejarlo aqui' o 'hay que pedir derechos más importantes'. A més a més, afegeixen que se'ls va comunicar 'una reunió per decidir el text de 'Primeras medidas para una vida digna' i que el de Mínims no es faria perquè hi sortien contradiccions. A la reunió es votava entre un text on no hi figurava cap mesura en concret -proposat per la Comissió de Comunicació- i un altre on el dret a l'autodeterminació hi figurava al final, amagat i sense la paraula 'Catalunya' -proposat per Continguts-'. Finalment també condemnen la situació en què gent que es va identificar com de la Comissió de Comunicació els va arrencar l'estelada de la paradeta informativa.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#73
18 de juny de 2011, 21.19 h

#72 Si lluites per la independència de Catalunya el primer que has de fer es mirar d'aglutinar forces, buscar complicitats i aliats i no menystenir-los com estàs fent. Desqualificacions com la teva impedeixen el diàleg i ens fan més mal que bé. Penso que ha estat un error perdre el temps amb tu perquè ets incapaç de respectar les opinions dels altres sens insultar i ofendre, que és el que has fet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#72
Oriol fletxa Sant Pol
17 de juny de 2011, 21.45 h

#66 Lopez Tena agressiu? per aixo no pot ser politic? buf, si que tens autoritat i ets sents superior, i si que el coneixes! deus tenir molta intimitat per dir el que dius, jo que si el conec, potser la meva relacio no es tant intima com la teva i no veig el mateix que tu, que per cert vas sobrada de soberbia.
Noia, el que et deia, pena i fastic.
Tenim l'enemic a casa, vestit de gent com tu.
PPENOS, apa ves votant als teus amics botiflers, no fare l'informe personal de tots ells, "el millors" ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#71
Oriol fletxa Sant Pol
17 de juny de 2011, 21.35 h

#66 Si dona, doncs aleshores vinga, com els partits independentistes no donen la talla per a tu (carai!), vas i els hi dones el vot a uns que hi juguen a la puta i la ramoneta amb ecspaña, uns que obertament son pro-ecspaña, uns que volen poltrona i diuen "ara no toca", uns que menteixen a dojo i es baixen les calces devant de l'imperi. Si noia, molt be, visca la coherencia! Deuen ser molts els que veuen tant distorsiat, i aixi anem a Catalunya, patint l'espoli que el teu estimat partit perm... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#70
17 de juny de 2011, 17.54 h

ATENCIÓ A TOTHOM!!!!! NOTICIA D'ÚLTIMA HORA!!!!

El text aprovat referent a l'autodeterminació consta de manera ÍNTEGRE en el document Primeres Mesures per una Vida Digne:

(català) http://acampadabcn.files.wordpress.com/2011/06/primeres-mesures-per-a-una-vida-digna.pdf

(castellà) Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
Unti fletxa Empordà.
17 de juny de 2011, 16.25 h

Si us plau, respectem la nostra llengua: xenoFOG no vol dir res. Xenòfob (de fòbia) vol dir odiar tot allò que sigui foraster, i xenoFAG (si es digués) voldria dir que menja forasters.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
Angels fletxa BCN
17 de juny de 2011, 15.53 h

#67 Sincerament no entenc què vols dir amb això de 'ves alerta amb el que dius perquè jo també tinc coses a dir'! Podria ser que et pensessis que soc algú conegut teu i que tinguessis coses a dir-ne? Jo personalment no sé qui ets! El comentari #67 és només una contesta a 62 amb les meves reflexions personals a 62.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
17 de juny de 2011, 15.06 h

#66

Àngels, ves alerta amb el que dius perquè jo també tinc coses a dir i aquest fil no és el lloc més adequat per a fer-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
Angels fletxa BCN
17 de juny de 2011, 14.53 h

#62 SI?, CUP?, PxCat? ERC?
* CUP? Que jo sàpiga no es van presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya.
* ERC? Bé, confesso obertament que m'han decebut. Un partit que ha devorat els seus propis fills i ha dilapidat el capital humà i de confiança que havia despertat. D'on ha sortit si no Reagrupament i Solidaritat?
* Reagrupament, que no l'anomenes, va dilapidar la seva credibilitat amb unes maniobres obscures per imposar una certa persona, cosa que va fer que alguns ent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
17 de juny de 2011, 14.42 h

#62 Oriol....

"Potser es que no has sentit parlar, de SI?, CUP?, PxCat? ERC?"

PxC no és precisament independentista...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
17 de juny de 2011, 14.35 h

#59

Senyor/a Daerun,

1- La subcomissió per l'Autodeterminació es va constituir tant bon punt es va tenir coneixement d'aquest moviment. La qual cosa significa que abans que aquest sorgís ja hi havia qui l'estava planejant. En tot cas la qüestió seria... qui va planejar la revolta dels "Indignats" sense que molts col·lectius n'estiguéssim al corrent?

2- Tenim una persona que es va prestar per formar part de la Comissió de Comunicació. No se li va fer gents de cas. En qualsevol cas, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.