directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Un conveni promourà el patrimoni cultural immaterial i els valors transmesos a través dels castells

El Centre Unesco i la Coordinadora de Colles Castelleres volen establir un pla de treball anual per promoure la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Centre Unesco de Catalunya i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per consolidar la línia de cooperació iniciada amb la candidatura dels castells a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Unescocat i la Coordinadora de Colles Castellelleres volen establir un pla de treball anual per promoure la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial i contribuir a la difusió internacional del fet casteller pels valors que transmet i l'exemple que representa de com el patrimoni cultural immaterial pot contribuir a la cohesió social.

Comparteix
   


Etiquetes
La presidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres, Anna Guasch, i el director del Centre Unesco de Catalunya, Miquel Àngel Essomba, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració que servirà de marc per al desenvolupament conjunt de diversos projectes de l'àmbit del patrimoni cultural immaterial. Unescocat, com a referent de la Unesco a Catalunya, i la Coordinadora de Colles Castelleres, com a entitat que agrupa el conjunt de colles de Catalunya i vetlla pels seus interessos comuns, volen establir un pla de treball anual que inclogui també el suport i assessorament d'Unescocat a les colles perquè puguin aplicar de la millor manera les disposicions que estableix la Convenció.

Segons el director d'Unescocat, Miquel Àngel Essomba, aquest conveni 'culmina anys d'una col·laboració satisfactòria que ha permès fer més visible Catalunya a la Unesco i la Unesco a Catalunya'. Per Essomba, el conveni 'dóna constància que 'més enllà de les persones hi ha institucions decidides a treballar en partenariat per sensibilitzar i donar a conèixer el patrimoni del segle XXI que són els gestos, les paraules, és a dir el patrimoni immaterial, considerat no només com a element folklòric sinó com a motor viu de desenvolupament social'.

De la seva banda, la presidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres, Anna Guasch, considera que 'és un reconeixement a la cultura popular catalana que ha significat un gran salt endavant pel moviment casteller, tant en nombre com en prestigi' i ha assegurat que 'en els castells, el que més impacta és la construcció de la torre humana, però el més important són els valors que s'hi transmeten, com la solidaritat, la inclusió sense distinció, l'assoliment d'un repte compartit, l'absència d'individualitat, i el voluntariat, valors poc presents a la societat actual'.

El Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial va inscriure el passat mes de novembre, a Nairobi, els castells a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, i aquest reconeixement implica el compromís de contribuir a la sensibilització sobre el valor del patrimoni cultural immaterial i a la difusió de la convenció de la Unesco.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.