directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els indignats abandonen la Ciutadella i els diputats surten del Parlament sense incidents

La majoria ho han fet caminant i alguns en cotxe oficial, com el president de la Generalitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, els consellers i els diputats del Parlament han sortit aquest dimecres al vespre del Parlament i del Parc de la Ciutadella sense que hi hagi hagut incidents ni enfrontaments amb els 'indignats'. S'han aconseguit evitar així els aldarulls que hi ha hagut aquest dimecres al matí quan alguns 'indignats' han impedit violentament que els diputats accedissin al Parlament. Així, un cop acabat el ple, a les 20.45 hores, els diputats han anat sortint i s'han concentrat uns minuts a l'entrada del Parlament fins que han pogut sortir. La majoria ha sortit a peu, tret del president de la Generalitat, Artur Mas, que ho ha fet en cotxe oficial.

Comparteix
   


Etiquetes
Els consellers i diputats han sortit del Parlament sense que s'hagi produït cap incident ni trobada amb cap manifestant. I gairebé tots han pogut sortir a peu, tret d'algú, com el president Mas, que ha marxat en cotxe oficial. Això ha estat possible perquè el gruix de manifestants estava concentrat a la porta principal del Parc de la Ciutadella, mentre que els diputats han sortit pel carrer Wellington. Després de romandre uns minuts concentrats a la porta han sortit tots junts, fet que ha alertat un grup reduït d''indignats' que s'ha traslladat fins al lloc precís de la sortida però els Mossos d'Esquadra han impedit que s'acostessin.

D'aquesta manera s'ha impedit que es repetís la imatge d'aquest dimecres al matí quan 32 membres del Govern i de l'oposició han hagut de ser traslladats en helicòpter -ha fet un total de deu viatges- i 50 diputats han entrat en furgons dels Mossos d'Esquadra. Els que ho han fet pel seu propi peu han estat agredits amb empentes, insults i pintura.

El conseller Puig, el darrer de marxar

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha estat en tot moment parlant per telèfon aquest dimecres a la tarda coordinant la sortida dels diputats del Parlament i ha estat el darrer de marxar després que ho fessin tots els diputats sense incidents. A més, durant la tarda s'han realitzat dues trobades per analitzar la situació i decidir com sortir del Parc de la Ciutadella amb seguretat sense que es repetissin els aldarulls del matí. En aquesta reunió hi eren presents, a més de Puig, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, els membres de la mesa, els presidents dels grups i els portaveus. La segona reunió s'ha mantingut poc abans de sortir.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.