directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tresserras acusa el govern espanyol de cedir a les pressions de les televisions privades i impedir l'emissió de TV3 al País Valencià

L'executiu de Zapatero incompleix el compromís que va adquirir davant el Congrés de resoldre aquesta qüestió a primers d'agost

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Les televisions privades espanyoles 'pressionen' al govern espanyol per impedir que TV3 arribi al País Valencià, així ho ha assegurat el conseller de Cultura i Mitjans Audiovisuals, Joan Manuel Tresserras. Són 'les mateixes que ja van aconseguir que el govern estatal reduís l'espai publicitari de RTVE', ha aclarit. Es tracta d'un problema 'de pastís publicitari'. A TV3, per al conseller, l'està perjudicant 'la seva qualitat' que l'ha convertit en un adversari per les televisions privades 'que no volen que les televisions de les comunitats puguin emetre més enllà del territori autonòmic'. Justament aquest mes d'agost es compleix el termini en què el govern espanyol es va comprometre en seu parlamentària a tenir resolta la reciprocitat al País Valencià.
joan manuel tresserras conseller cultura generalitat catalunya


Comparteix
   

'Les mateixes televisions privades que han pressionat el govern espanyol fins aconseguir que es redueixi l'espai de publicitat a RTVE no volen que s'ampliï l'espai de radiodifusió de les televisions autonòmiques'. Amb aquesta reflexió el conseller Tresserras ha assegurat que si el govern estatal no ha fet efectiu el pacte que van establir Ministeri d'Indústria i Generalitat ha estat per la 'pressió' de les privades espanyoles.

Quan l'exalcalde de Barcelona Joan Clos era el ministre d'Indústria va tancar amb la Generalitat un acord que fa temps que el Departament de Cultura espera que cristal·litzi en un decret. El decret en qüestió hagués permès a la Generalitat actuar i arreglar la situació de desigualtat existent entre Canal 9 i TV3, en favor de la primera televisió autonòmica.

La Generalitat i la Generalitat Valenciana van acordar que un dels canals digitals del multiplex de què disposen ambdues comunitat autònomes el reservarien per l'emissió de TV3 al País Valencià i de Canal 9 a Catalunya. Però el govern valencià ha incomplert la seva part. A més, ha tancat els repetidors que distribuïen la senyal analògica de TV3. El resultat és que TV3 no es veu al sud dels Països Catalans.

Tresserras ha acusat el govern espanyol de 'manca de voluntat política' per solucionar aquesta situació i de cedir a les 'pressions de les televisions privades estatals'. És un problema de 'pastís publicitari', la 'qualitat de TV3' l'ha convertit en una amenaça per les televisions privades que 'no volen que ampliï el seu radi d'emissió fora de les fronteres de la comunitat autònoma'.

Sis mesos més tard


El passat 12 de febrer els grups catalans al Congrés espanyol van aconseguir que PSOE i PP es posessin d'acord per resoldre, en el termini de sis mesos, el conflicte per les emissions de TV3 i C-33 al País Valencià. La moció que ho demanava, presentada pel portaveu de CiU, Jordi Vilajoana, va ser aprovada per unanimitat. D'acord amb el text, el govern espanyol, com a responsable de la concessió, control i inspecció dels canals de TDT, adoptarà les mesures i acords necessaris per fer possible les emissions de TVC al País Valencià i de Canal 9 a Catalunya, 'd'acord amb el principi de reciprocitat'. De la mateixa manera, el govern espanyol es comprometia a resoldre els conflictes jurídics generats aquests darrers mesos, concretament les multes imposades a ACPV arran de la persecució de les seves emissions. Tot i això, sis mesos més tard, la situació continua igualment encallada.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
25 d'agost de 2009, 10.50 h

El què no acabo d'entendre, tot i que m'hi esforço, és el perquè del viu interès per part de TV3, en que llurs amissions es vegin a València, si ells no ho volen. Vegem, els valencians en una grandíssima majoria són castellanòfils de mena (a més, de pensament ultradretà), de sang i de raça (ai si Jaume I aixequès el cap !!!). Si llurs autoritats, les que han estat votades per majoria absoluta decideixen que no ens volen ni veure ni escoltar, per què insistir ???. Ells els valencian... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 d'agost de 2009, 23.53 h

A lo que teneis que dedicaros los politicos es a parar el paro, ayudar a la pimes y el estatut es secundario solo os interesaa vosotros, que no os enterais vivis en la nubes, vosotros seguis cobrando.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
dalbert fletxa Barcelona
24 d'agost de 2009, 20.30 h

A la vista de l'article, es veu clarament que els governs espanyol i valenciá i altres institucions d'Espanya incumpleixen les seves promeses encvara que hagin estat fetes en seu parlamentària.

Que esperem per fer pressió als nostres polítics pèrque es dediquin a aconseguir la nostra INDEPENDÈMCIA D'ESPANYA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Alexia fletxa Manlleu
24 d'agost de 2009, 15.21 h

En Tresserras és el viu exemple del que representa el tripartit: fracás total i absolut. I aixó que aqest és dels pocs que semblaba que hi tocaba!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.