directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao insisteix en que el futur d'ERC passa per virar més cap a l'esquerra

Sobre la renovació del partit aposta per no començar 'parlant de persones, sinó d'idees'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat que el partit ha de ser 'socialdemòcrata, d'ordre' i que ha de 'créixer per l'esquerra catalanista'. En una entrevista a Els Matins de TV3, Ridao, que si bé no ha confirmat que vol optar a la propera presidència del partit sí que està pentinant el territori analitzant possibles suports, ha assegurat que no està 'per un front patriòtic ni per un discurs parapolític' i que la seva voluntat és crear un 'centre-esquerra nacional que pugui competir amb el centre-dreta català' perquè 'amb CiU s'hi ha de poder parlar i, fins i tot, pactar'. Sobre el proper congrés que tindrà lloc a l'octubre ha considerat que a 'ERC ja no hi ha més marge per a la confrontació' i que aquest debat no s'ha de començar 'parlant de persones, sinó d'idees'. Un cop més, però, no ha aclarit quin pretén que sigui el seu futur: 'No seré un obstacle per a la renovació. Faré el pas al davant, al costat o al darrere, segons m'ho digui la militància'. 'No m'hi va la nòmina', ha conclòs. 
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
Joan Ridao, sobre la renovació que properament tindrà Esquerra, ha manifestat: 'Pretenc dues coses, des de la responsabilitat que ja ocupo: escoltar molta gent (que demana una sola candidatura de consens) i començar el debat parlant d’idees'. En l'entrevista d'aquest dijous al matí a TV3, ha fet especial èmfasi en que 'només hi pot haver una sola candidatura' per a la propera presidència del partit i que per això 'ara, l'important no són els hiperlideratges', si bé ha fet valer que 'a l'últim congrés, de tots vuit candidats, vaig ser el més votat'. Amb els darrers episodis i els mals resultats que el partit ha obtingut en les dues eleccions passades, la del 28N i la del 22M, Ridao creu que 'molta gent pensa que si ERC és incapaç de governar-se a ella mateixa també serà incapaç de governar el país' i per això 'cal treballar en equip de cara al futur' i 'corregir la frescor que ERC ha perdut'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
toni fletxa vic
17 de juny de 2011, 10.58 h

Aquest Ridau va amb en Bonet segur ! Més esquerres és el que convé ,més i més ,molta més .Després de dos tripartits d'esquerres i més esquerres ,després de perdre una gran part del seu electorat , el que convé és més esquerres.
Com pot ser que la gent no veiem una cosa tant evident !
així Sr Ridau estem amb vosté ,fins a la desfeta final que encara hi ha gent que els vota i hem de conseguir que deixi de fer-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jaume fletxa Sitges-(Penedès-Catalunya)
16 de juny de 2011, 18.24 h

la qüestió no és qui ha de presidir ERC, és evident que algún postulant no cal ni que ho intenti, ERC té gent prou vàlida, potser altres partits no ho poden dir, per fer-ho, la qüestió és qué vol dir ser d'esquerres avui i a casa nostra: justicia social, cohesió social, igualtat d'oportunitats, serveis bàsics per a tothom i a preus assequibles....mercats regularitzats i recolzament del petit davant del gran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Unti fletxa Empordà.
16 de juny de 2011, 15.43 h

En Ridau és una persona molt vàlida, com la gran majoria dels polítics d'ERC, però crec que en aquest cas està greument equivocat. Cal esperar a veure com l'esdevenir normal d'un partit tan democràtic com és ERC, sàpiga trobar la línia encertada i rebutjar els errors estratègics i tàctics com aquest i com tants d'altres amb els quals tot partit ensopega dia sí dia també.

El tema és entendre que pocs de nosaltres ho fariem tan bé i amb tanta dedicació com els nostres líders. A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume fletxa CiU (España)
16 de juny de 2011, 13.39 h

Es diu ironia saps? CiU (España) significa el que per mi és CiU ara mateix, un instrument en mans dels espanyols per aniquil·lar Catalunya i fer d' aquesta nació una regió sotmessa clarament a Madrid. A mi la paraula España no em fa cap por l' únic que vull que algun dia esdevingui l' estat veí i no la nostra metropoli.

M' agradaria no tindre mai que signar amb ERC (España), però si guanyen en Ridao o en Bonet i continuen creient que el problema més greu d' aquest país és sobre el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QuimX fletxa Barcelona
16 de juny de 2011, 13.28 h

Jaume, I per això signes com a CiU (España)??? Qui defensa l'encaix amb "Ejpaña" més que CiU??? Havies de posar España en castellà??? Ostres noi, visca la coherència. Realment a CiU teniu patent de cors, se us perdona tot, tot i tot! Un dia d'aquests presentareu l'Aznar a President de la Generalitat!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa CiU (España)
16 de juny de 2011, 13.18 h

Un altre experiment federalista... sort que hi ha més partits independentistes las que votar i que la CUP s' està menjant a aquests socialfederalistes que defensen l' encaix amb Espanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.