directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camps és novament investit i anuncia una reforma electoral basada en la circumscripció uninominal

El president del PP valencià centra la intervenció en l'austeritat econòmica i referma la voluntat d'impulsar el model educatiu únic trilingüe

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Francisco Camps s'ha compromès aquest dijous durant el seu discurs d'investidura com a president de la Generalitat Valenciana a reformar el sistema electoral per triar els diputats per circumscripció uninominal partint del nombre de representants de cada demarcació. Camps ha dit que assistim a 'un canvi de mentalitat ciutadana que ha arribat per quedar-s'hi' i que cal que els polítics impulsin reformes per 'reforçar la participació'. El president popular ha centrat bona part del seu discurs, d'una hora de duració, en remarcar els esforços que l'administració valenciana farà en favor de l'austeritat i l'eficiència sense 'retallar cap pilar de la societat del benestar', ha dit.
francisco camps
Comparteix
   


Etiquetes
Mentrestant, un centenar d''indignats' s'ha manifestat a les immediacions de les Corts Valencianes durant el debat d'investidura i han fet una asseguda pacífica davant les tanques que impedien l'accés als carrers adjacents al parlament valencià. Pancartes en al·lusió a la corrupció i frases com 'Li diuen democràcia i no ho és', 'No hi ha pa per tant de xoriç' o 'El president, a Picassent' (municipi que acull el centre penitenciari més pròxim a València) han acompanyat la protesta. Els concentrats han guardat tres minuts de silenci i han repartit unes recomanacions als assistents indicant-los que la manifestació és il·legal i que la policia els pot identificar. Els 'indignats' han recomanat no resistir-se si hi ha detencions i no caure en les provocacions per evitar aldarulls.

Les intencions de Camps

El president del PP valencià, Francisco Camps, ha anunciat que reformarà els sistema electoral per impulsar la circumscripció uninominal per escollir de manera directa els diputats partint del nombre de representants de cada demarcació, una mesura que ja havia mencionat durant el debat de política general del 2010. El president popular ha basat el seu discurs d'investidura com a president de la Generalitat Valenciana en la seva vuitena legislatura en remarcar els esforços econòmics que l'administració valenciana farà per millorar l'eficiència. Camps ha dit que el País Valencià està preparat per sortir el primer de la crisi i que les seues prioritats de govern seran 'crear ocupació, sostenibilitat de la societat del benestar i millorar l'eficiència de la gestió'.


Francisco Camps ha anunciat que com a primeres mesures reduirà el nombre de conselleries per fer 'més amb menys' i establirà un sostre de despesa en l'exercici 2012 per incloure una reducció del 15% de despesa corrent i del 30% de subvencions i transferències, reduir el pressupost destinat a alts càrrecs i el destinat ens, societats i fundacions. El president valencià ha estimat que juntament amb altres mesures s'estalviaran més de 1.150 milions. Camps però ha remarcat que les retallades no afectaran 'cap pilar de la societat del benestar' i que 'les prestacions sanitàries, educatives i socials són intocables'.

Durant el seu discurs, Francisco Camps també ha refermat la voluntat de dur endavant el projecte de model educatiu únic trilingüe anglès-castellà-valencià, protestat per bona part de la comunitat educativa perquè suposaria l'eliminació de les actuals línies en valencià. Camps ha dit que es tracta de fer de l'anglès 'llengua vehicular de l'ensenyament' com s'ha fet del valencià en els darrers anys. Camps també ha reiterat la demanda del transvasament de l'aigua de l'Ebre i d'un més gran finançament per als valencians.

El líder popular ha assegurat que el País Valencià 'ja s'està preparant per a l'endemà que el PP governi Espanya' i que s'està creant un marc favorable per a les empreses, ajudar a créixer, i innovar. En aquest sentit, ha demanat la resta d'autonomies cinc principis: lleialtat, cooperació, coordinació, solidaritat i austeritat.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
17 de juny de 2011, 14.47 h

A València no n'aprenen, tenen el que es mereixen. No haver-lo votat! Vergonya aliena fan!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Albert Vila fletxa Barclona
16 de juny de 2011, 23.41 h

No deu haver llegit l'Estatut que ell mateix va impulsar. A l'article 23 es deixa ben clar que la representació ha de tenir criteris de proporcionalitat, i això és incompatible amb les circumscripcions uninominals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
16 de juny de 2011, 18.53 h

Valencians poden ser molt orgulloses que han escollit ... a democràcia si la gent volen imbècils, tenen imbècils.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.