directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 12:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Catalunya serà la seu mundial de l'International Association for Volunteer Effort - Youth

El projecte presentat per la Fundació Catalunya Voluntària situarà a Catalunya la seu mundial d'aquesta associació

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Amb l’acord pres avui, la Generalitat, a través de la cooperació interdepartamental entre la Secretaria de Joventut, el Departament d’Acció Social i La Secretaria d’Afers Exteriors, signarà el proper mes de setembre un protocol amb IAVE per tal que l’Oficina Tècnica pugui ser operativa a finals d’aquell mes. Així mateix, respon al doble objectiu de la Secretaria d’Afers Exteriors de potenciar la dimensió internacional de les entitats catalanes, d’una banda, i l’atracció a Catalunya de seus internacionals, de l’altra.
IAVE International Association for Volunteer Effort
Logotip d'IAVE

Comparteix
   


Etiquetes
El director general de Projecció Internacional de les Organitzacions Catalanes, Ignasi Doñate, ha assistit al Comitè Executiu de l'International Association for Volunteer Effort (IAVE), reunit avui a Edimburg, per donar suport al projecte presentat per la Fundació Catalunya Voluntària de situar a Catalunya la seu mundial d'aquesta associació. El suport de Doñate, que ha representat també la Secretaria de Joventut i la d’Acció Social, ha estat determinant perquè el consell Executiu de IAVE hagi acceptat el projecte de la Fundació Catalunya Voluntària i, per tant, Catalunya acollirà la seu mundial i l'Oficina Tècnica de l'IAVE-Youth. Aquesta nova seu neix amb l'objectiu de convertir-se en un punt de referència a nivell mundial en la promoció del voluntariat juvenil.

Amb l’acord pres avui, la Generalitat, a través de la cooperació interdepartamental entre la Secretaria de Joventut, el Departament d’Acció Social i La Secretaria d’Afers Exteriors, signarà el proper mes de setembre un protocol amb IAVE per tal que l’Oficina Tècnica pugui ser operativa a finals d’aquell mes.

La Oficina Tècnica tindrà com a finalitat donar resposta i suport tècnic a les necessitats i aspiracions del seu destinatari principal: entitats membres d’IAVE i entitats que ofereixen oportunitats de voluntariat juvenil dels cinc continents. La ubicació a Catalunya d’aquesta seu té un alt interès estratègic per tal de reforçar el teixit associatiu mundial i motivar els joves dins el tercer sector. Així mateix, respon al doble objectiu de la Secretaria d’Afers Exteriors de potenciar la dimensió internacional de les entitats catalanes, d’una banda, i l’atracció a Catalunya de seus internacionals, de l’altra.

El comitè executiu de l’IAVE ha valorat especialment la llarga tradició d’associacionisme i de voluntariat de Catalunya; els dinamismes del seu món associatiu, la vocació internacionalista i oberta de Catalunya i la decidida estratègia del Govern de Catalunya en la promoció del voluntariat i les relacions internacionals de les entitats catalanes.

L’IAVE organitza una Conferència Mundial per al Voluntariat cada dos anys. La propera se celebrarà a Panamà l’abril del 2008 i el govern català participarà en el fòrum de governs, al costat d’altres estats i governs, on tindrà oportunitat de presentar públicament la seva política de voluntariat.

IAVE Va ser creada l’any 1970 per un petit grup de dones de diverses parts del món que coincidiren en veure com els voluntaris podien ajudar a resoldre els problemes socials i humans. IAVE té membres en més de 100 països del món i és una xarxa global de voluntaris, organismes de voluntaris i centres de voluntaris.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.