directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament emprendrà accions legals pels actes violents

Mas reclama un 'càstig exemplar' pels que van 'atemptar' contra la 'nostra democràcia i el nostre Parlament'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta, Núria de Gispert, ha anunciat aquest dijous al migdia que el Parlament 'estudia i valora' emprendre accions legals contra els autors dels actes violents i les coaccions de dimecres contra els diputats perquè no tornin a succeir, D'altra banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat durant la sessió de control un 'càstig exemplar per a la gent que va fer un atemptat flagrant contra la nostra democràcia i el nostre Parlament'. De Gispert ha explicat que ha encarregat un informe als serveis jurídics de la cambra per estudiar quines accions legals caldria emprendre, accions que la mesa avaluarà en la reunió ordinària de dimarts. La presidenta ha avançat que el Parlament analitza si es personarà en les diligències que ha obert la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o si presentarà una denúncia.

Comparteix
   


Etiquetes
De Gispert ha argumentat que les accions legals són necessàries perquè no es tornin a repetir incidents semblants, i ha demanat que 'paguin les persones promotores' de la coacció que van patir els diputats. Així mateix, ha recordat que l'intent d'impedir el funcionament de la cambra està tipificat a l'article 498 del codi penal, que estableix que 'els qui utilitzin força, violència, intimidació o amenaça greu per impedir a un membre del Congrés de Diputats, del Senat o d'una assemblea legislativa d'una comunitat autònoma assistir a les seves reunions, o, pels mateixos mitjans, coartin la manifestació lliure de les seves opinions o l'emissió del seu vot, han de ser castigats amb la pena de presó de tres a cinc anys'.

Sessió de control a Mas

L'intent dels ‘indignats' d'aturar ahir l'activitat parlamentària ha tingut una presència destacada en la sessió de control d'avui al president de la Generalitat. En diverses intervencions, Mas ha reiterat amb fermesa la defensa del sistema democràtic i de les seves institucions, i ha lamentat la situació de 'kale borroka' que es va produir al voltant del Parlament, en què van participar, ha dit, gent d''extrema violència'.

També ha explicat que el govern ja va contactar amb la fiscalia ahir, i ha confiat que l'assumpte també 'passi a l'àmbit dels tribunals' i que hi hagi un 'càstig exemplar' per a les persones que van atemptar de manera 'flagrant' contra 'la nostra democràcia i el nostre Parlament'. En aquest punt, ha assegurat que el govern serà 'contundent' i 'tremendament exigent'.

Finalment, ha volgut agrair l'actitud d'ahir de tots els grups i els diputats pel seu 'comportament digne' i pel 'sentit institucional' que van demostrar, i també la dels treballadors de la cambra, les forces de seguretat i els mitjans de comunicació.

D'una manera o altra, els representants dels grups s'han referit també a aquesta qüestió durant la sessió de control. Joaquim Nadal (PSC), que en lloc de formular una pregunta al president ha optat per compartir-hi reflexions sobre el que va passar, i Alícia Sánchez-Camacho (PPC), que ha demanat un informe jurídic de la cambra per emprendre accions legals, s'hi han centrat de manera exclusiva; Jordi Miralles (ICV-EUiA) ha insistit en la demanda ciutadana de 'més política i més democràcia' en la seva pregunta sobre els plans de privatització del govern; Joan Puigcercós (ERC) ha optat per mantenir la pregunta del seu grup sobre la ‘llei òmnibus' per 'imprimir normalitat' a la sessió; Albert Rivera (Ciutadans) s'ha referit a la qüestió a l'hora de demanar un acord per la llei electoral pròpia i contra la corrupció, i Jordi Turull (CiU) ha al·ludit a la importància que un govern es guanyi 'el respecte i la credibilitat' en la pregunta que ha fet sobre les reunions de Mas amb institucions europees.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Josep fletxa Barcelona
16 de juny de 2011, 18.47 h

#3 A veure,
L'indignació es general, no contra un partit o un altre. Contra el lliure mercat i els estats que no regulen els mercats!! ¿qui ha permes la especulació inmobiliararia? per exemple


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de juny de 2011, 18.31 h

#2 I perqué no t'indignes amb els que arruïnat el Pais i deixat un deute monstruós que cal pagar i que condicionarà a més d'una generació a viure amb "retallades"?.

Ah no!!...que aquests son "dels teus"!.

Cinics.

Ps. Si, ja ho sè, si no ens expoliessin un 10% del PIB aixó no passaria, i si jo guanyés el doble del que guanyo, tambè viurua millor, però el que no pot ser és viure com si guanyés el doble del que guanyo sense guanyar-ho. Quant ho guanyi, ja m'hi adaptarè, t'ho ben... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa Barcelona
16 de juny de 2011, 18.07 h

Parlo per mi mateix, em sento indignat, però no una merda. Estic en contra de qualsevol forma de violència física o verbal.
Jo personalment, també vaig votar.
La participació a Catalunya les darreres eleccions 22-M van ser exactament, Barcelona 2.104.382, Girona 290.362, Lleida 190.404, Tarragona 334.590, que sumen un total 2.919.738 catalans, no 3.700.000.
Democràcia és una forma d'organització de grups de persones, la característica predominant és que la titularitat del poder resid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Un més fletxa x aqui aprop
16 de juny de 2011, 16.22 h

S'ha de fer algo amb la merda d'indignats aquets que es pensen que parlen per tothom, amb quin dret interfereixen en un proces que hem votat 3700000 catalans? Si volen algo que votin i juguin amb les mateixes cartes. S'ha d'acabar la marranada aquesta, no han entes gaire be el q significa democràcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.