directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Parlament insta el Govern a mantenir la sisena hora pel curs vinent

CiU i Laporta no poden impedir que s'aprovi una moció amb el suport de la resta de grups

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Parlament ha aprovat una moció que inclou entre els seus plantejaments mantenir la sisena hora en tots els centres públics d'educació primària de Catalunya pel curs 2011-2012. Han votat a favor tots els grups excepte CiU i Joan Laporta, que han rebutjat aquest text transaccionat per PSC, PPC i ERC. La moció també inclou l'obligació de garantir que qualsevol reformulació de la sisena hora es faci amb el consens del Parlament i de la comunitat educativa, i dins de l'estratègia global de reducció del fracàs escolar. D'altra banda, i això per unanimitat, s'ha aprovat presentar un anàlisi del cost de la sisena hora i el seu impacte en la millora de la qualitat de l'educació de l'escola pública.
selectivitat, udg, Girona
Comparteix
   


Etiquetes
Segons la moció aprovada pel Parlament, el Govern hauria de mantenir la sisena hora pel curs 2011-2012 i després garantir que qualsevol reformulació tingui el consens del Parlament i de la comunitat educativa. Aquesta part del text s'ha aprovat amb els vots de tots els grups excepte els de CiU i Joan Laporta.

Sí que s'ha aprovat per unanimitat, però, presentar un anàlisi sobre el cost de la sisena hora des de la seva introducció, una avaluació del seu impacte en la millora de la qualitat de l'educació de l'escola pública catalana, i una avaluació del seu impacte sobre la millora del nivell d'aprenentatge de l'alumnat. A més, també s'ha acordat presentar un pla de xoc contra el fracàs escolar en seu parlamentària dins del proper període de sessions.

El diputat del PSC Daniel Font ha remarcat els beneficis de la sisena hora: 175 hores més d'escola durant el curs, l'efecte sobre la qualitat de l'escolarització, que serveix per igualar pública i concertada i que implica dos o tres mestres més per escola.

Des d'ERC, Anna Simó ha recordat que CiU va presentar una esmena als pressupostos del 2010 precisament per mantenir la sisena hora, i ha lamentat que el Govern l'hagi eliminada "sense cap debat, amb precipitació, amb la sensació de desconcert per part dels centres i sense avaluació".

Rafa López, del PPC, ha subratllat que ells aposten pel camí del mig, és a dir, ni rebutjar la sisena hora perquè és una mesura impulsada pel tripartit, ni mantenir-la precisament per això. López ha recordat que CiU no té majoria absoluta, i ha criticat que el Govern hagi actuat "de forma unilateral".

La diputada de CiU Neus Munté s'ha defensat de les crítiques de la resta de grups assegurant que el fracàs escolar no és un problema d'hores, i ha apostat per reforçar l'ESO i l'educació postobligatòria. A més, ha negat que la supressió hagin implicat una retallada de professors.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
17 de juny de 2011, 09.01 h

mandata??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.